Skocz do zawartości

Dopasowanie nowego osprzetu do ramy!!

Monia1991

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

narazie czekam na info czy tu w angli moij znajomy zaatwi mi lakiernika jak nie wysle rame do krk i jak bede w pl zajme sie malowaniem i skladaniem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rama dotarla do pl jutro bedzie malowana :). Mam dylemat i kociol w glowie booo, rama ma mocowania na linki takie waskie  a ja chcialam hydrauliki podobno sa adaptery ktore sie matuje w tych otworach na wieksze? Czy moze zostawic to juz i zalozyc jakies dobre v-brake? Tylko ze i tu pojawia sieproblem bo amortyzator ktory kupilam nie ma mocowania na v-brake chyba zewezme zrobie z przodu tarcze hydraulika tyl v brake mechaniczny? Czekam na rady..

Opublikowano (edytowane)

Wszystko zależy jaki się chce rower uzyskać, jeżeli chcesz old-school to V-break, natomiast jeżeli chcesz mieć hydrauliki to przed malowaniem zastanów się jak rozwiązać problem prowadzenia przewodów hamulcowych, może wystarczy rozwiercić oczka które są przeznaczone pod prowadzenie linek hamulcowych, nie wiem nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się że lepiej to zrobić przed malowaniem.

Widzę że są takie adaptery do mocowania przewodu hydraulicznego:

https://rowerowy.com/sklep/czesci/linki-i-pancerze/akcesoria/prod/accent-gripperi

Jednak według mnie wygląda to okropnie. Według mnie lepszym rozwiązaniem jest rozwiercenie i zastosowanie takich zabezpieczeń:

http://www.bikecenter.pl/p13518,diverse-przelotki-do-pancerza-hamulca-hydraulicznego.html

Ale niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony ode mnie. 

Edytowane przez Wojtek
Opublikowano

Aale dojsc bedzie ciezko zeby to rozwiercic mocowania mam pod spodem wiec moze zle wygladac nie bedzie bo co deugie oczko jest wieksze i juz wejdzie pancerz tylko z dwa adaptery bym potrzebowala

Albo moze tatczowe mechaniczne?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

97aee37f12e7.jpg

rower pomału do przodu... ramka pomalowana amorek kupiony  stery tokena założone maszynowe teraz czas na osprzęt i muszę wymyśleć jak z hamulcami 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rower juz posiada wszystkie Części Jeszcze tylko zamontować przerzutke tył i lancuch i  smigamy:) A i skok większy niż na fotce bylo 100 jest 120;)

Łańcuch 10rz 116 Ogniw CN-HG54 +Pin  
Zestaw Ham Tarcz Przód Czar M315 Okł Żyw 1000mm    
Mechanizm Korbowy 10rz FC -M6000-3 40/30/22T 170mm B/Łoż   
Przerzutka Tył 10rz Czarna GS RD-M786  Shadow+  
Miski/Łożyska Suportu BSA SM-BB52   
Dźwignia Przerzutki Lewa 2/3rz SL-M6000   
Dźwignia Przerzutki Prawa 10rz SL-M6000  
Kaseta 10rz 11-36 CS-HG50 11-13-15-17-19-21-24-28-32-36  
Zestaw Ham Tarcz Tył Czar M315 Okł Żyw1700mm   
Koła rodi

received_1684289811630149.jpeg received_1684275101631620.jpeg
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Jeszcze pare poprawek regulacji i na testy:)