ToJaHehehe Opublikowano 7 Października 2023 Opublikowano 7 Października 2023 Witajcie, witam was serdecznie jestem tu nowy więc sie przedstawię, nazywam się Kordian (wybaczcie tez za moje błędy ortograficzne ale nie mieszkam w Polsce od 2009 i trochę trudno mi choć wiem że to nie wymówka to jednak uprzedzam że mogę pisać trochę koślawo) Otóż około 9-10 miesięcy temu miałem operacje wycinania woreczka zółciowego i do tego czasu nie moge się pozbierać trochu, już wczeniiej ważyłem 150 kilo ponieważ jak mieszkałem sam to troche mi się schudło przez rzeczy z których nie jestem osobiście zadowolony i raczej nie będę tutaj wypisywał. Nie cały rok temu wycieli mi woreczek żółciowy i myślałem sobie że to będzie po prostu taka sobie operacja i powrót do normalnego zdrowia. Cóż jakże ja się myliłem po operacji na około 6 mieś mnie wyłączyło z życia ponieważ miałem coś w rodzaju bółów po operacyjnych? nie wiem jak to nazwać ale spędziłem w domu pół roku z minimalnym ruchem. Od półtora miesiąca zacząłem pracę na połowe etatu a od poniedziałku już idę na pełny wymiar na nocki. Zastanawiam sie czy wam ktoś pomagał jeśli chodzi o schudnięcie i ogarnięcie swojej wagi bo przyznam że u mnie jest dość tragicznie, teraz nawet jak po schodzach wchodze to zaczynam sapać. Próbuję ogarniczyć słodycze ale chyba nie idzie mi to za dobrze, staram się o kontakt z lekarzem żeby jako tako mnie ogarnął ale jest cięzko a ludzie narzekaą na NFZ. Do pracy oczywiście na rowerze będę jeździł ale jak się przemóc zeby jeździć i na wolnym? macie jakieś porady dotyczące jak się zmotywować? co przestac jejść a co przestać pić? z góry zaznaczam że nie pije alkocholu już od 2 lat, nie biore używek ani nie palę. Dzięki zamieszczam zdjęcia mojego rowerka zrobione tydzien przed operacją | Forme Curbar 1
Greg29 Opublikowano 7 Października 2023 Opublikowano 7 Października 2023 Nie jeść śmieciowego jedzenia, więcej warzyw, sałat, itp. Nie podjadać między posiłkami, jak już to jakiś owoc. Zero słodyczy, chipsów, itp. Zero napojów typu cola, sprite, itp. Jeść mniej kalorii niż potrzebujesz. A najlepiej to pójść do dobrego dietetyka. Jak się zmotywować? Ciężko coś doradzić. Musisz przekonać samego siebie, nie ma, że się nie chce, nie ma, że pada, że boli głowa, że się chce spać, itp., idziesz i już. Chodzę na siłownię od ponad 20 lat i też mi się czasem nie chce ale zawsze w takich przypadkach po prostu wstaję, biorę rzeczy i idę. I najważniejsze jest to, że po treningu czuję się świetnie
ToJaHehehe Opublikowano 8 Października 2023 Autor Opublikowano 8 Października 2023 Próbuje ale jest cięzko jednak postaram się bo już zaczynam dostawac depresji w domu, Jutro zaczynam nową pracę więc będe jeździł i chce oczywiście sie uzależnic od jeżdzenia na wolnym żeby nie spędzać czasu przy grach
Rekomendowane odpowiedzi