jacek.pl Opublikowano 28 Października 2017 Autor Opublikowano 28 Października 2017 Jestem za. Piszę się na ten trening.
Gość Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Za nami kolejne zawody Legia MTB Maraton. Tym samym rozpoczęliśmy cykl zimowy. W sobotę na starcie stawiło się czterech SzajBajków. @jacek.pl, @PawełZ-Biohazard, @pizzaq i ja. Zabawa rozpoczęła się od objazdu trasy. Okazała się być NIESAMOWITĄ! Nie miałem pojęcia ze w Warszawie można znaleźć takie fajne i techniczne single z masa muld, krótkich (zazwyczaj branych z rozpędu) ale mega stromych podjazdów i zjazdów, zakrętów, uskoków a to wszystko pod warstwą błota i liści. Podczas pierwszego przejazdu testowego smiałem się w głos. Zabawa była tak fantastyczna ze jeszcze przed zawodami zrobiliśmy kolejne kółko. Ja i Paweł startowaliśmy na dystansie MINI, czyli dwa kółka po około 4km każde. Cała masa młodych zawodników skutecznie utrudniała wyprzedzanie na singlach i spowalniała na podjazdach. Z zadaniem wyśmienicie poradził sobie Paweł. Ostro wystartował i wyprzedzał gdzie tylko się dało, co ostatecznie dało mu drugie miejsce w naszej kategorii. BRAWO dla Pawła!!! Ja... no cóż. Pomimo ze kilkoro młodszych zawodników wyprzedziłem, w swojej kategorii przyjechałem przedostatni. Z czasem 22 minuty miałem ok 4 min straty do czołówki. Wygrałem tylko z tym gościem W drugim biegu na dystansie MEGA (4 rundy) startowali Jacek i Pizzaq. Niestety Gleba u Jacka i zerwany łańcuch u Pizzaq nie pozwolił zawalczyć chłopakom o wysokie lokaty. Zabawy jednak było mnóstwo Do zobaczenia na kolejnych zawodach! Edytowane 12 Listopada 2017 przez Gość
pizzaq Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Mój łańcuch uniemożliwił mi zajęcie jakiejkolwiek lokaty Trasa super, coś czuję że będę sobie tam ćwiczył co pewien czas technikę, bo baaaaaaaardzo dużo jeszcze mi jeszcze brakuje... Pierwsze okrążenie w gęstej stawce było trudne: kilka drobnych zatorów przed podjazdami i konieczność zejścia z roweru i w efekcie spacer miejscami, część drugiego okrążenia którą udało mi się przejechać poszła mi już dużo lepiej, ale ciągnąłem się gdzieś w ogonie dzięki czemu jechałem swoim tempem bez towarzystwa co znacząco ułatwiało pokonywanie przeszkód. @zibi_j1 jeszcze raz dzięki za próbę pomocy przy naprawie.
izabela_ky Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Hej, podłącze się do tematu bo zamierzam wystartować w tych zawodach , które przy okazji będą moimi pierwszymi zawodami mtb w życiu Jakąś bazę kondycyjną posiadam , jeżdżę kilka lat na szosie , więc nie ma tragedii. Za to technika mtb to czarna magia póki co. Jeśli ktoś ma jakieś cenne rady chętnie poczytam. No i do zobaczenia na wyścigu, mam nadzieję , że poznam kogoś z was w realu
firefoks Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam. Jakie plany na edycję 2018? Może ja się skuszę na start
jacek.pl Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Plany zgodne z harmonogramem zawodów. W sobotę 03.02 jest finał edycji zimowej, na Bielanach przy UKSW. Natomiast letnia edycja zaczyna się 18.03 w Laskach, fajna szybka trasa, bez technicznie wymagających odcinków. Gorąco polecam. Mój numer startowy na letnią edycję to 111. Do zobaczenia na starcie Edytowane 29 Stycznia 2018 przez jacek.pl
firefoks Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jeszcze nie wiem czy wystartuję. Myślałem o klasyfikacji generalnej ale z tego co widzę to liczy się suma punktów ze wszystkich startów a nie z kilku najlepszych. To może być trochę uciążliwe, wystartować w każdym wyścigu. Z drugiej strony wystarczy opuścić jeden wyścig i o wiele słabszy kolega nas pokona...
jacek.pl Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 W 2017 r. było tak, że trzeba było mieć 9 startów do klasyfikacji generalnej, w sezonie 2018 nie będzie minimalnej liczby startów. Zawodników, którzy przejechali wszystkie maratony w 2017 r. było dosłownie kilku. Osobiście jeździłem w MINI i z 9 startów zająłem pierwsze miejsce w swojej kategorii wiekowej na koniec sezonu objeżdżając zawodników z większą ilością startów (wszystkich maratonów było 17).
izabela_ky Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ja być może wybiorę się na te zawody w sobotę, ale niestety nie będę mieć możliwości poznać wcześniej trasy. Więc podpytam tych co już byli czy jest bardzo wymagająca ? W edycji letniej na pewno wystartuje i chętnie powalczę o jakieś dobre miejsce w swojej kategorii wiekowej
jacek.pl Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Hej, trasa jest średniej trudności. Są trzy podjazdy, z tego jeden dłuższy, do podjechania. Jeden krótki ale techniczny zjazd, stromy plus korzenie i na dole zakręt ponad 100 stopni. Jest przejazd przez strumień, kawałkami fajne single, cała trasa jest po lesie. Runda ma ok. 7 km. a na Mega są trzy. Jak coś to poznasz mnie po zielonym plecaku CUBE, numer startowy 266. Naprawdę polecam, zdrowa rywalizacja, rodzinna atmosfera, w większości wszyscy się znają, bynajmniej z widzenia. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez jacek.pl
izabela_ky Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Hmmm podoba mi się , brzmi fajnie Na pierwszy raz dystans mini , nie będę szaleć bo i tak będę mieć lekki stresik przed startem. Na 99 % uda mi się wziąć udział, więc widzimy się w dniu zawodów 1
jacek.pl Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) I jak wrażenia? Jest pierwszy sukces, GRATULACJE !!!!!!!!! Nic lepiej nie motywuję do treningów jak takie małe sukcesy Edytowane 5 Lutego 2018 przez jacek.pl 1
izabela_ky Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Było super choć nie znałam trasy i pierwsze okrążenie poszło mi słabo to na drugim już czułam się o wiele pewniej i trochę nadrobiłam. Pierwsze miejsce miło mnie zaskoczyło, bo choć były nas tylko dwie w kategorii to byłam pewna, że to ja będę druga. Bardzo fajna trasa, chętnie tam wrócę pojeździć na spokojnie. Noga jeszcze nie tak mocna jak bym chciała, ale jak na pierwszy raz nie ma się czego wstydzić. Najważniejsze , że dojechałam do mety i przeżyłam Co do samej atmosfery to nie czułam żadnego stresu, fajnie, że nie było dużego tłumu. W sumie jechałam prawie cały czas sama, czasem ktoś za mną czasem przede mną. Motywacja do trenowania od razu urosła, teraz czekam na letnie etapy , może coś jeszcze wygram w tym sezonie 2
Zbysio Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Gratulacje. Też zaczynam w tym roku. Powodzenia w kolejnych startach. 1
jacek.pl Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Opublikowano 6 Marca 2018 To co, widzimy się 18.03 w Laskach? Z @pizzaq zapewne spotkamy się na finale Zimowego Poland Bike w Nieporęcie.
pizzaq Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 Nie da rady... Czasowo nie wyrobię się z więcej niż jedną serią, może jakieś pojedyncze starty uda się zaliczyć, ale nastawiam się na PB, czas mam na to przygotowany.
jacek.pl Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 @pizzaq,ale w Nieporęcie będziesz?
firefoks Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Jak będzie ładna pogoda to może i ja pojawię się w Laskach,żeby sprawdzić nogę po zimowej przerwie
jacek.pl Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Fajna trasa, w niedzielę objeżdżałem. Oby na 18.03 błota nie było, bo będzie nieciekawie
pizzaq Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 @jacek.pl w Nieporęcie o ile trzęsienia ziemi, epidemii kokluszu i przemarszu wojsk nie będzie to jestem. Kubek muszę odebrać....
pizzaq Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 @jacek.pl przykręcona, na razie wytrzymała próby i nie obraca się, biegi wchodzą dobrze, dzisiaj wieczorem jeżeli pogoda pozwoli mam plan na ok. 50 km to się okaże...
jacek.pl Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 @pizzaqto trzymam kciuki i do niedzieli.
firefoks Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 10 godzin temu, jacek.pl napisał: Fajna trasa, w niedzielę objeżdżałem. Oby na 18.03 błota nie było, bo będzie nieciekawie Trasa jest już wyznaczona?
Rekomendowane odpowiedzi