Skocz do zawartości

Legia MTB Maraton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam do rozmowy osoby uczestniczące w legia mtb maraton i oczywiście nie tylko.

ZIBI, PAWEŁ odezwijcie się.

PawełZ-Biohazard
Opublikowano (edytowane)

Siema @jacek.pl

Słuchaj ja byłbym chętny w przyszłym roku reprezentować szajbajka, teraz odebralem swoje mieszkanie i czas na remont do listopada jestem zajęty, pozniej poswiecam sie szajbie, aktualnie przymierzam sie do modyfikacji swojego rowerku waży 15.5 kg    i mam raczej podstawowy amortyzator, kupię coś na powietrzu zmienię napęd na  2na. I śmiało możemy ćwiczyć i reprezentować p.Daniela!  W sezonie 2018:)

A O której będziesz w sobotę na trasie? Gdzie sie umawiamy? Przybic pione  i wspolnie objechac trasę ?  

Ps.

Nie reaguj na prowokację, ich to bardziej udźga ;)

Edytowane przez PawełZ-Biohazard
Opublikowano

Ja również jestem jak najbardziej na tak :) Tą sobotę musze odpuścić ale od przyszłego sezonu będe walczył dzielnie. Jeśli wypaliłby pomysł z @SzajBajk Team tym bardziej podwójna motywacja :D 
Co do roweru jeszcze nie podjałem decyzji czy modyfikacje czy zmiana sprzętu tak że przyszły sezon  raczej prześmigam na tym co mam, ale to nie rower jezdzi :D

PS. @jacek.pl wiesz coś o rundzie zimowej? Nigdzie nie ma info a podobno już 11 listopada zawody...

Opublikowano

PawełZ-Biohazard, w sobotę będę ok. 9, możemy umówić się w miasteczku przy rejestracji, zapewne będą właśnie się rozkładali. Miło będzie przejechać wspólnie trasę. Aczkolwiek zbyt wiele do przejechania nie będzie, bo runda ma 3,2 km, my na mini jedziemy 3 rundy.

Zibi_j1, runda zimowa rozpoczyna się 11 listopada, na Fortach Bema, bardzo fajna trasa, same podjazdy i zjazdy, jak na kolejce górskiej. Numery startowe zostają do rozpoczęcia rundy letniej w przyszłym roku.

SpiderMAN, dziękuję za wyrozumiałość. Nie rozumiem tych gości ziejących ogniem dookoła siebie :)

Opublikowano

Z czystą przyjemnością. Najchętniej to w któryś weekend, dzień już krótki i po pracy mogłoby być ciężko. Wstępnie możemy umówić się na przyszły weekend, w przyszłym tygodniu sprecyzujemy temat.

PawełZ-Biohazard
Opublikowano (edytowane)

Ok @jacek.pl mój nr. 601 a twój?

to  umówmy się ok. 9:30 albo dawaj o 10  W miasteczku stoi?  

Dużo jazdy niema jasne  Ale ale zawsze raźniej, wymienić parę zdań :)

11 listopada bede brał udział :)

Informujcie !   

Edytowane przez PawełZ-Biohazard
Opublikowano

266, ok. będę między 9:30 a 10 kręcił się gdzieś po miasteczku.

PawełZ-Biohazard
Opublikowano

Jacek, zerknąłem na twój czas z rembertowa, przepiękny :)    wyjadacz! :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dzięki. Byłby lepszy, ale wyłożyłem się na zakręcie i musiałem po największym piachu gonić czołówkę, dogoniłem ale nogi miałem z waty plus rozwalone kolano. Plan przed startem miałem taki, żeby trzymać się czołówki, po części się udał. Dwóch legionistów uciekło w połowie dystansu, ale niestety jeszcze jestem za cienki w uszach, żeby utrzymać ich tempo. Fajną motywacją jest rosnąca forma z zawodów na zawody.

Opublikowano

Jeżdżę od paru miesięcy, ale do 2000 r. trenowałem przez kilka lat Rugby więc moc w nogach jest, gorzej było odbudować kondycję.

Ciężko mówić o walce, nogi miałem już z waty, ten kolega jechał kilka km na kole i przed samą metą wyprzedził mnie prze moją nieuwagę. Spojrzałem się przez prawe ramię do tyłu, czy mam kogoś na kole a on był z lewej strony, odpuściłem dwa obroty korbą i w tym momencie łykną mnie a nie miałem już siły docisnąć. To jest właśnie piękne w rywalizacji.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Paweł 5 w wiekowej, ja 4. W klasyfikacji generalnej za ten sezon mam 1 miejsce. Nawet puchar dostałem i nagrody rzeczowe. Super motywacja przed nowym sezonem. Zdjęć jeszcze nie ma, ale pewnie jutro pojawią się na Facebooku.

Opublikowano

Woow! Jestem z Was dumny! Jacek twój debiut jest niesamowity!
PS. Co dostałeś ? chwal się pucharem!

Opublikowano

Dzięki Panowie. Nie ukrywam, że sam jestem w delikatnym szoku. Jak rozpoczynałem w maju swoją "karierę" rowerzysty mtb, nawet mi to przez myśl nie przeszło. Kolegę Patryka z którym rywalizuję od pierwszych moich zawodów, przegoniłem o 8 pkt., a to on miał być pierwszy.

A dostałem album "najpiękniejsze mosty świata", bidon do koktajli odżywczych i  skarpetki, no i puchar jak poniżej. Obok zdj. z kolegą Pawłem. Może być dumny z siebie, 5 w wiekowej to dobry wynik, objechał gości jeżdżących kilka sezonów. 

22181193_1860890363940617_8096292716852537212_o.jpg 22137332_1860881933941460_7800773135012664604_o.jpg
Opublikowano

Świetna sprawa ;) Obydwaj niesamowicie wystartowaliście. Będę miał kogo gonić :) Brakuje nam dwóch osób i możemy zawiązać team i walczyć w przyszłym sezonie również w klasyfikacji drużynowej :)

Opublikowano

Jestem za, a dwóch chętnych znajdziemy. Jeszcze będą prosili, żeby jeździć w takim Team-ie :)

Opublikowano

@jacek.pl ogromne gratulacje ! I mega dzięki za wspólny objazd  trasy, tam mi mentalnie pomogłeś mówiąc " myśl że dasz rade" niby nic a jednak zobacz, pomogło, wielkwielkie dzieki, duża przyjemnosc poznać takich ludzi :)

Przedemna przeróbka napędu, będę siw odzywał do Ciebie :)

"Urodzeni by jeździć, stworzeni by wygrywać" 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Chłopaki wczytałem się w regulamin i mamy jasność.

14. Klasyfikacja drużynowa MINI, MEGA, GIGA

Zespołem zgłoszonym do klasyfikacji drużynowej może być formalna lub nieformalna grupa zawodników reprezentującym klub sportowy, stowarzyszenie, placówkę oświatową lub firmę. Do klasyfikacji drużynowej dopuszcza się grupy reprezentujące lokalne społeczności rowerowe po ich akceptacji, co do charakteru
i nazwy przez Organizatora.

W klasyfikacji drużynowej uwzględniane będą zespoły, w których startuje min.
3 zawodników. (
czyli podstawowy skład JUŻ MAMY)

Klasyfikacja drużynowa jest klasyfikacją punktową opartą na indywidualnych wynikach OPEN Kobiet i OPEN Mężczyzn, oddzielnie na dystansach

MINI,

MEGA

Do klasyfikacji drużynowej zalicza się wyniki najlepszych, maksymalnie 3 zawodników wg zdobytych punktów. (Czyli nie ma problemu z tym że ktoś nie będzie mógł regularnie startować lub będzie miał troszkę słabsze wyniki.)

Jedyny problem jaki jest to to, ze karty zgłoszeniowe na których zgłasza się przynależność do teamu wypełnia się raz w sezonie, ale myślę że kwestia obgadania tego przed zawodami z organizatorem.

Do klasyfikacji generalnej wliczane jest 9 najlepszych startów. @jacek.pl @PawełZ-Biohazard @Kruup jak to widzicie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja ogólnie się pisze na rundę zimową, fajnie by było pracować dla grupy, zawsze coś wiecej już wyścig dla siebie. 

Z Mazowsza SzajBajkow napewno więcej by się znalazło ;)

Opublikowano

Zadzwonie jutro do nich i podpytam o możliwości zgłoszenia drużyny. Oczywiście jestem za. Chętni sami się znajdą jak zaczniemy jeździć pod takim brendem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@jacek.pl 

@zibi_j1 

Siema Panowie :)

Mam propozycję terminu treningu  na fortach 

Jak stoicie z czasem 5.11 niedziela ? Godziny posniadaniowe ?