Franz Mauer Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Nie będę obiektywny, ale jestem fanem marki Shimano. Jednak nie przywiązywałbym zbyt dużej wagi,bo jakościowo są pewnie podobne, a i tak sądzę, ze w przyszłości możesz zapragnąć przejść na korbę ze sztywną osią np. Hollowtech II. 1
nonz Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Oba supporty będą działać tak samo długo. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że mogą zacząć "strzelać" szybciejniż kwadrat.
Red Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Witam Tak jak w temacie co to za przerzutki i co one "daja" w stosunku do przerzutek ktore tego systemu nie maja?Jak napisał [mention=2448]trollu[/mention], więcej miejsca na oponę i jest czystsza. Poza tym jeśli rama nie ma przelotek do poprowadzenia pancerza z linką, to side swing'a nie przyjmie. Praca tej przerzutki jakoś nie różni się od innych. Przerzutka zmienia przełożenia bez zająknięcia.
trollu Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 mój fuel (SLX side swing) za mało przejechał, błota trochę widział ale raczej nie wiele. Przednia przerzutka w x-calibrze (zwykła, chyba alivio) czasami lubi się zaciąć na zrzucaniu w dół
Rekomendowane odpowiedzi