Skocz do zawartości

[Wyczerpany] Kompletny strój z Allegro

skyman503

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

uważam, że taki sam uda Ci się kupić na chińskim alle... dużo taniej ;) to nie wygląda na żaden oryginał

Edytowane przez iza
Opublikowano

ja nie lubię kupować ubrań w ciemno , nie ma jak się coś przymierzy:)

Opublikowano

Strój z Ali na 100 % :) 24$ przesyłka free ale czekasz ok. miesiąca 

Opublikowano (edytowane)

W takiej cenie nie kupisz całego kompletu. Nie przesadzajmy. W takim ubraniu się po prostu zagotujesz, bo to żadnej przepuszczalności powietrza nie będzie miało. Kiedyś niestety się nadziałem :( Rozmiarówka, z tym bywa różnie. Z własnego doświadczenia wiem, aby takich rzeczy unikać, bo cudów nie będzie. Już lepsza by była bawełniana koszulka z targowiska.

No chyba, że ktoś to sprowadził z chińskiego Allegro i chce na tym jeszcze zarobić. Wtedy to można się zastanowić. Tak, czy siak... zakup w ciemno.

Edytowane przez Robak88
nowa myśl ;)
Opublikowano

Nie polecam takiego kompletu. Możesz mieć to z allie za dużo mniej. Ja miałem podobny komplet przez dosłownie chwilkę (2 tygodnie i udało mi się na szczęście tego pozbyć) i tak jak kolega wyżej napisał przepuszczalność tego jest znikoma istna masakra. Taki komplet może się sprawdzić nie wiem jak ktoś jeździ rekreacyjnie nie ciśnie na rowerze i nie grzeje się i nie poci - wtedy ma to jako takie zastosowanie - ale równie dobrze może być to zwykła koszulka i spodenki. Zdecydowanie wolę sprawdzone firmy, a nie jakieś nie wiadomego pochodzenia podróbki.

Opublikowano

Cześć !

Nie polecam podróbek, lepiej coś nawet używanego jak np w moim przypadku CCC Polkowice, ale uwaga też można się na podróbę naciąć. Najłatwiej zobaczyć na napis CCC jeśli będzie jakiś zniekształcony to możecie mieć pewność że to Chińszczyzna :( Nie chcę tu krytykować ale jakość jest kiepska :( 

Opublikowano

Kupiłem chiński strój. 100km i zero problemów, wkładka bardzo dobrze, przepuszczalność świetna. Zależy po prostu jak się trafi. 

Podobno jest to tak jak z carbonem - najgorsze są te podróbki - Tinkoff, Sky, Etixx itd. a takie tzw chińskie marki są ok. Ja kupiłem z Vagge Sport.

• Pomógł 1
Opublikowano

I rozmiarówka jest do kitu. Normalnie mam XL a tu z chinczyka BMC 3XL:). Dobrze ze kupowałem w kraju bo z wymianą nie było problemu.

Opublikowano

też mi się wydaje, że to strój z półki chińszczyzny z aliexpres. A jeśli tak, to lepiej zamówić prosto z Chin, wyjdzie za ok 100 zł. Mam takie strój ("marki" Phtxolue) i na dystansie 100 km nawet daje radę.

Opublikowano

Pamiętajcie że kupowanie podróbek to paserstwo... :( 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.04.2017 o 18:53, skyman503 napisał:

Witam,

Czy uważacie że jekoś tego stroju http://allegro.pl/stroj-komplet-kolarski-rowerowy-sky-dostawa-48h-i6745849128.html będzie przyzwoita ?

Pozdrawiam

Kupiłem dokładnie taki sam na ALi za ok. 20$ z tym, że przesyłka miesiąc. 

W moim odczuciu strój jest mega przewiewny i jego wykonanie również jest na przyzwoitym poziomie. Subiektywnie ;-)

https://www.aliexpress.com/item/2016-Team-sky-Pro-Cycling-Jersey-Short-Sleeve-Cycling-clothing-Breathable-Mountain-Bike-Clothes-Quick-Dry/32731392190.html

Edytowane przez bons
  • Pomógł 1
Opublikowano

Daj nam znać po czasie odnośnie jego trwałości wiem , że nie wszystkie modele dobrze znoszą codzienne pranie

• Pomógł 1
Opublikowano

Posiadam trzy komplety letnie i jeden powiedzmy jesienno-wiosenny. Wszystkie kupione na Aliii ... u różnych (najtańszych) dostawców. Użytkowane dość intensywnie przez 10 miesięcy.

Wniosek jest taki że trwałość jest uzależniona od konkretnej sztuki (wytrzymałość nici). Zauważyłem że te z tkaniny o strukturze maleńkich sześcianów są fajniejsze w użytkowaniu od tych takich powiedzmy zwykłych.

Opublikowano
4 godziny temu, Marek Karnecki napisał:

Pamiętajcie że kupowanie podróbek to paserstwo... :( 

Hmmm a możesz rozwinąć temat ?

Opublikowano
2 godziny temu, GBike napisał:

Posiadam trzy komplety letnie i jeden powiedzmy jesienno-wiosenny. Wszystkie kupione na Aliii ... u różnych (najtańszych) dostawców. Użytkowane dość intensywnie przez 10 miesięcy.

Zapodaj linki do tych sprzedawców, których produkty byś polecił :)

Opublikowano

Chętnie bym pomógł ale obecnie linki do tych sklepów są nieaktywne.

Opublikowano
2 godziny temu, GBike napisał:

Hmmm a możesz rozwinąć temat ?

Art. 305. 1. Kto, w celu wprowadzenia do obrotu, oznacza towary podrobionym znakiem towarowym, zarejestrowanym znakiem towarowym, którego nie ma prawa używać lub dokonuje obrotu towarami oznaczonymi takimi znakami, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 podlega grzywnie.
3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo dopuszcza się tego przestępstwa w stosunku do towaru o znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

Wyjaśnienie "obrotu" http://prawo.money.pl/orzecznictwo/sad-najwyzszy/uchwala;sn;izba;karna,ik,i,kzp,13,05,6687,orzeczenie.html

Czyli: kupujesz podróbkę? Możesz dostać pismo z urzędu celnego i zostać ukarany.

+

Nieznajomość prawa nie usprawiedliwia.

Większość tych kiepskiej jakości produktów z Chin nie ma loga, ani na aukcjach nikt nie piszę, że kupujesz Castelli , Assos czy Rapha, więc konsekwencji prawnych być nie powinno.

• Pomógł 1
Opublikowano

Poza tym ustawa mówi o wprowadzaniu do obrotu. Nie ma słowa o zakupie a tym bardziej otrzymaniu czegoś w prezencie :ph34r:

• Pomógł 1
Opublikowano
6 godzin temu, alfine-11 napisał:

Daj nam znać po czasie odnośnie jego trwałości wiem , że nie wszystkie modele dobrze znoszą codzienne pranie

Póki co przeżył 15-20 prań i jest ok. Za te pieniądze, jeżeli wytrzyma jeden sezon będę zadowolony :-) Dam znać, jeżeli coś się zmieni.

Opublikowano

Link do stroju nie działa, aukcja usunięta przez pracownika Allegro. To chyba nie przypadek? Oni podobno mają sztab zajmujący się wyłapywaniem produktów wątpliwego pochodzenia, czy nieoryginalnych. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Chodziło mi o tą jedną konkretną aukcje. Może coś ze sprzedającym było czy coś? No tak czy inaczej z jakiegoś powodu to usunęli. Nie ma co drążyć tematu.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Prawda jest taka ze za 100zl nie kupisz koszulki z dobrego materiału, który będzie dobrze pot odprowadzać i po wielu praniach nie tracił właściwości i jakości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...