Skocz do zawartości

Spodnie długie czy nogawki?

IOO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do Lidlowych to przy 173 cm wzrostu mam rozmiar M. Na długość mogły by być minimalnie krótsze, zwłaszcza szelki, nogawki natomiast fajnie zachodzą na buty, dzięki temu nie ciągnie po kostkach.

Opublikowano
2 godziny temu, Joe napisał:

Rozumiem, a co z długością długich spodni? Te, które kupiłeś w Decathlon jakiej są długości, do łydki czy do kostek?

Spodnie są do kostek i faktycznie tam sięgają.

Problem ewidentnie z długością od krocza do barków.

Opublikowano

No to super. Zamówię sobie 2XL i zobaczę jak leżą. Dzięki za radę.

Opublikowano
7 godzin temu, suqub napisał:

Latem rozumiem, ale zimą?

Zimą trzeba podkręcić kadencję w takim wypadku, żeby nie uświerknąć na mrozie.  A gdy policja złapie za brak obyczajności, to też na widok kwoty za mandat zrobi się człowiekowi momentalnie ciepło ;) 

Opublikowano
Dnia 15.09.2017 o 12:51, Joe napisał:

No to super. Zamówię sobie 2XL i zobaczę jak leżą. Dzięki za radę.

No i przyszły 2XL, ale chyba jakieś Chińskie. Nigdy nie kupowałem ciuchów w tym rozmiarze, a tu jeszcze okazują się trochę ciasne i trochę krótkie (do kostek brakuje jakieś 8-10cm).

Nogawki bardzo opinają co utrudnia zakładanie, ale ruchów nie ograniczają. Materiał jest bardzo miękki i w pewnym zakresie rozciągliwy, więc i szelki trochę się naciągają.

Mimo wszystko chyba pójdę śladem zibi_j1:

Dnia 7.09.2017 o 14:07, zibi_j1 napisał:

mam je i wydaja sie być bardzo ok choć dośc ciasnawe... ja wymieniałem z 2xl na 3xl. Bardzo ciepłe się wydają. Na jesień jak znalazł. W zestawie z kurtką 700 przecenioną na 130 zł powinien być idealny zestaw zimowy

i zamówię większe, a potem jedne zwrócę.

Opublikowano
15 minut temu, Joe napisał:

No i przyszły 2XL, ale chyba jakieś Chińskie. Nigdy nie kupowałem ciuchów w tym rozmiarze, a tu jeszcze okazują się trochę ciasne i trochę krótkie (do kostek brakuje jakieś 8-10cm).

Nogawki bardzo opinają co utrudnia zakładanie, ale ruchów nie ograniczają. Materiał jest bardzo miękki i w pewnym zakresie rozciągliwy, więc i szelki trochę się naciągają.

Ile masz wzrostu i pi ray oko ile ważysz?
po twoim wpisie lekko zacząłem się martwić :D ale francuzi chyba są "normalnych" rozmiarów, jak my :D 

Minusem tych spodni jest to, ze wysyłają z magazynu z Francji i trzeba poczekać około 5 dni na dostawę.

Opublikowano
2 godziny temu, Pociag napisał:

Ile masz wzrostu i pi ray oko ile ważysz?
po twoim wpisie lekko zacząłem się martwić :D ale francuzi chyba są "normalnych" rozmiarów, jak my :D 

Minusem tych spodni jest to, ze wysyłają z magazynu z Francji i trzeba poczekać około 5 dni na dostawę.

Jakieś 194 lub 195cm wzrostu i 90kg. Nóg nie mam tak umięśnionych jak wprawieni w boju kolarze, ale też nie są chude jak dwa papieroski ;)

Opublikowano
Teraz, Joe napisał:

Jakieś 194 lub 195cm wzrostu i 90kg. Nóg nie mam tak umięśnionych jak wprawieni w boju kolarze, ale też nie są chude jak dwa papieroski ;)

Uffff... to jestem spokojny, ja przy Tobie mam skromne 183 cm :D

Opublikowano
46 minut temu, Pociag napisał:

Uffff... to jestem spokojny, ja przy Tobie mam skromne 183 cm :D

W takich sytuacjach zawsze zazdroszczę ;)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy spodnie 3/4 z wkladka na szelkach sa praktyczne ? czy lepsze rozwiazanie to spodenki z wkladka na szelkach i do tego nakolanniki?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.09.2017 o 11:11, zibi_j1 napisał:

tego nikt Ci nie powie. 

Ja bym chyba brał średnie.

Szacun stary ;]

rozbawiłeś mnie 

Edytowane przez MadOnion
Opublikowano
W dniu 25.04.2018 o 11:38, Dariuszcz12 napisał:

Czy spodnie 3/4 z wkladka na szelkach sa praktyczne ? czy lepsze rozwiazanie to spodenki z wkladka na szelkach i do tego nakolanniki?

Wydaje mi się, że takie spodnie wymyślono nie bez powodu. Mnie też często marzną kolana w krótkich spodenkach i przydały by się 3/4 lub nogawki. Ale krótkie i nakolanniki? No nie wiem, kwestia indywidualna.

Nakolanniki raczej jako dodatkowe ocieplenie np. zimą na długie nogawki/spodnie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanko bo ćwiczę na siłowni i zacząłem przygodę rowerową a nie chciałbym podwójnych wydatków. mam takie legginsy sportowe firmy poundout i teraz pytanie czy takie legginsy z siłki czy z biegania będą ok na rower również? nie mają poduszki  żadnej ale są wygodne, czy można kupić jakiś substytut poduszki dodatkowo i gdzie?

Opublikowano

Przy obecnej temperaturze 25-30 stopni lepiej mieć krótkie spodenki, najlepiej z wkładką która uchroni przed odparzniem 4 liter jak i będzie się wygodniej jeździło

Opublikowano
W dniu 2.07.2018 o 23:41, Patyczek napisał:

mam pytanko bo ćwiczę na siłowni i zacząłem przygodę rowerową a nie chciałbym podwójnych wydatków. mam takie legginsy sportowe firmy poundout i teraz pytanie czy takie legginsy z siłki czy z biegania będą ok na rower również? nie mają poduszki  żadnej ale są wygodne, czy można kupić jakiś substytut poduszki dodatkowo i gdzie?

Ja czasami jeżdżę w samych legginsach i nie mam z tym problemu. Czasami zakładam pod spód bokserki z wkładką i też mi się to sprawdza.

Bokserki mam takiego typu (tylko w wersji damskiej):

https://allegro.pl/berkner-ultra-bokserki-z-rowerowa-wkladka-m-l-i6781964453.html