Skocz do zawartości

Trasa do enduro

chrzanSTUNTERmtb

Rekomendowane odpowiedzi

chrzanSTUNTERmtb
Opublikowano

Witam

mam pole wiejskie do zagospodarowania. Myślałem by zrobić trasę enduro, ale nie mam pomysłu. Pole ma 20 stopni nachylenia i długość 100m, a szerokość to 20m. Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

Trasa ma być z tych trudniejszych czy raczej bardziej amatorska. Większe hopy czy raczej coś mniejszego. 

Pozdro, Janek!

Opublikowano

Poszukaj jakieś poradniki na yt tak oglądałem i ludzie tworzą naprawdę ciekawe rzeczy ;)

Wawrzyniec Wiór
Opublikowano

Czy ja dobrze widzę, że gościu do tej konstrukcji zrobił stelaż z nieokorowanej brzozy ? Nie idźcie tą drogą. Drewno brzozowe nieokorowane po roku butwieje i przyjmuje konsystencję waty, ja bym się na takie coś bał wejść, brzozę trzeba okorować i wtedy po wyschnięciu robi się bardzo trwała.

Opublikowano
13 godzin temu, Wawrzyniec Wiór napisał:

Czy ja dobrze widzę, że gościu do tej konstrukcji zrobił stelaż z nieokorowanej brzozy ? Nie idźcie tą drogą. Drewno brzozowe nieokorowane po roku butwieje i przyjmuje konsystencję waty, ja bym się na takie coś bał wejść, brzozę trzeba okorować i wtedy po wyschnięciu robi się bardzo trwała.

Dobrze mieć znajomego leśnika ;)

Opublikowano (edytowane)

Na takim polu to raczej dual slalom możesz zrobić... albo dirt jakiś... Na drabinki IMHO za mało miejsca :P

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 9.04.2017 o 18:46, Wawrzyniec Wiór napisał:

Uważaj, kolego. ;) Temat trwałości brzozy w naszym kraju to delikatna kwestia. :D