Franz Mauer Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) @adam_n Śruba odpowietrzania klamki. Koszt pewnie jest niewielki, lecz trudniej z jej znalezieniem. Najlepiej popytać w serwisach. Jeśli uda Ci się podczas odkręcania śruby odzyskać mały gumowy oring uszczelniający to możesz awaryjnie zastosować inną śrubę z tym samym gwintem. Można poszukać w sklepach metalowych. Edytowane 24 Września 2017 przez Franz Mauer
Red Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Witam. Ostatnio przy kręceniu imbusem w rowerze pęknął pewien element hamulca. Wiecie może ile on będzie kosztował i czy jest wogóle dostępny ? Chciałbym też dodać że na hamulcu pisze "jak super brake". Jeśli ktoś by znalazł taką część na internecie to prosiłbym o podesłanie linku byłbym bardzo wdzięczny. Tu macie link do zdjęcia: http://zapisz.net/view.php?filename=701_img_20170826_101454.jpg. Szkoda kasy na spawacza. Cały zacisk dostaniesz za 35-50zł http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6962011767
Gość Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) @adam_n Kup nową lub używaną klamkę, bo tej śrubki raczej nigdzie nie dostaniesz chyba, że masz w okolicy jakieś serwisy rowerowe to popytaj. Może Ci się pofarci i będzie gdzieś komuś coś takiego zalegać. Edytowane 24 Września 2017 przez Gość
adam_n Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi, ale niestety macie rację dostać tą część graniczy z cudem, pytałem w chyba już wszystkich serwisach rowerowych w okolicy, pozostaje albo faktycznie kupić jakąś używkę albo napiszę bezpośrednio do shimano może wyślą :P. Pozdrawiam. EDIT: Mała aktualizacja znalazłem na FB "Shimano-MTB" i napisałem czy nie mieli by takowej śrubeczki jak szukam, i co się okazało, że leży im jakaś w zasobach - w prawdzie używana ale co mi tam, lepiej używka, która wygląda ok - niż ściorana śruba na klamce, której nie da się odkręcić, a tak BTW żeby odkręcić starą śrubę trzeba było naciąć ją piłką, żeby można było odkręcić ją płaskim śrubokrętem. P.S. Efekt korespondencji z Shimano-MTB poniżej, muszę im bardzo podziękować bo nie dość, że wysłali to zrobili to całkowicie za darmo nawet za przesyłkę nie chcieli a jeszcze dołączyli 2 naklejki. (jednak co firma to firma). Edytowane 11 Października 2017 przez adam_n Aktualizacja
Rekomendowane odpowiedzi