Skocz do zawartości

Koła do szosy w rozsądnej cenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podepne  się pod temat . Mam rower triban 540 od 3 lat przejechane jakiekies 15 tys km na kołach mavic aksium . Waga 88 kg i nic się nie dzieje z tymi kołami . Jeżdżę po wszystkim na szosie czasami wpadnę w dziurę , jeszcze ani razu nie były centrowane . Pozdrawiam 🚴

Edytowane przez Bober19886
Opublikowano

Wiele zależy od stylu jazdy. Kumpel ważący 90 kg jest w stanie załatwić koła o udźwigu 130 kg.

15kkm to jeszcze nie jest jakiś przebieg, żeby stwierdzić, czy koła są dobre. Standardowo typowe koła pod szczęki przejeżdżają 30.

Z tego co pamiętam to Aksiumy miały 90kg udźwigu. To co przyspiesza ich zgon to właśnie grzebanie przy nich ( chodzi o szprychy), dlatego lepiej nie ruszaj. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, jako ze nie znalazlem świeżej odpowiedzi na forum, a osobny temat został zamknięty to się podpinam:

Szukam kół do Treka Domane Alr 3, obecnie mam założone Shimano RS 11, które średnio mi się podobają i średnio się na nich jeździ. Moja waga to ok 65kg, także preferowałbym koła lekko odchudzone, ale wytrzymałe  Używka/składak/nówka, obojętne. 

Możecie coś polecić? Dodam, że to mój pierwszy rower szosowy.

Opublikowano
31 minut temu, Anonimowy napisał:

Cześć, jako ze nie znalazlem świeżej odpowiedzi na forum, a osobny temat został zamknięty to się podpinam:

Szukam kół do Treka Domane Alr 3, obecnie mam założone Shimano RS 11, które średnio mi się podobają i średnio się na nich jeździ. Moja waga to ok 65kg, także preferowałbym koła lekko odchudzone, ale wytrzymałe  Używka/składak/nówka, obojętne. 

Możecie coś polecić? Dodam, że to mój pierwszy rower szosowy.

Napisz do daveo, zobacz co zaproponują. 

Jesli nie zależy Ci na stozku możesz sprawdzić ofertę campagnolo/fulcrum