Puncu Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Wszystkim się da, może bez mega dropów i skoków ale tak. Rowerem z większym skokiem zrobiłby to pewnie szybciej. Swoją drogą, planujesz myk-myka?
trollu Opublikowano 3 Września 2018 Autor Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) ja nie jestem fanem żadnych a-lajnów czy innych dalekolotnych tras więc Arnold w ogóle mnie nie interesuje. Jak tam wyląduję to na początek na pewno będzie flow a później się zobaczy. Fuel na razie raz był w Bielsku, 2x RocknRolla i Twister. Pojechałbym inne trasy ale raz, że był gorąc niemiłosierny i czasu niezbyt wiele a dwa - byłem sam a kumpel dzień wcześniej mi wypominał, że jak się połamię to nawet nie będzie mnie miał kto do domu ściągnąć więc pojechałem "na bezpiecznie" . A że RocknRolla momentami chyba bywa zdradliwa to przekonał się jeden (chyba) Słowak, chwilę z nim gadałem - prawa strona poobijana, telefon rozwalony - turlał się Twisterem w dół i kończył trip a co do myk-myka to co mam planować? Seryjnie jest Bontrager drop line 150mm. Na pierwszym foto był dość mocno wysunięty z ramy, teraz jest nieco niżej, na wszystkich fotach sztyca jest schowana Edytowane 3 Września 2018 przez trollu
Marcin78 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Trollu fajny rower 🚵♂️ też myśle o zmianie z ht ,chce fulla 😁 A jak zawieszenie łożyska nic nie skrzypi trzeszczy ? Moja rama też chyba jest za duża xl 😬 mam 187 cm 🚵♂️ Edytowane 8 Listopada 2018 przez SpiderMAN
trollu Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 z łożyskami jest cisza, nic nie skrzypi. Rama XL czyli 21? Jak na prawie 190cm wzrostu to ok
trollu Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 dawno nic to nie wrzucałem a że temat już odkopany to kilka fot sprzed m-ca, żeby nie było, że Fuel błota nie widzi pierwsze z Kasiny, dwie następne jak widać na foto - Bielsko-Biała. Aktualnie Fuel stoi i czeka na gorszą pogodę, na razie cieszę się z Domane. Jak pogody zrobią się na tyle liche, że przestanie mi się podobać w otwartym terenie - wracam z Fuelem do lasu
Marcin78 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 👍 Tak trzymać 😀🚵🏽♀️🚵🏽♀️🚵🏽♀️ W lesie i terenie jest klimat mój rower też trochę przeszedł 🚵🏽♀️
adam2512 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W dniu 2.09.2018 o 17:00, trollu napisał: żeby nieco odkopać temat - z nowości - wczoraj wleciał suport Tokena, jakiś czas temu nowy łańcuch Poza tym - jak wszystko się uda to w tym m-cu wypad do Kasiny, w planach też BB Jakiego użyłeś wkładu konkretny typ? no w jaki sposób demontowałeś stary
trollu Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam to ten https://sklep.token-polska.pl/suport-bb841t-41-p-30.html a stary - kupiłem w sklepie podkładkę pod śrubę (dużą), zeszlifowałem "na jajo" żeby włożyć ją do środka. Tam podkładka opiera się o łożysko i jakąś rurką oraz młotkiem dokonujemy aktu wybicia łożysk. Na filmach wszystko wygląda łatwo i przyjemnie - rower na uchwycie, pan 2 razy puka młoteczkiem i pf na wierzchu. Ogólnie nie ma się co pieścić, duży młot, lepiej przywalić raz i mieć spokój, od poklepywania łożyska nie wyskoczą
adam2512 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 ok. dzięki myślałeś o wymianie hamulców? https://sklep.token-polska.pl/suport-bb3724-bb90-trek-p-187.html A co to jest to?
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Też wkład suportu tylko inny rodzaj iak zobaczysz na rysunku jest on szeroko 90 mm
trollu Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Fuel ma BB92. Wkład z linku który podałem montuje się bez dystansu, jak podali na rysunku. Ogólnie - trzeba szukać wkładu na BB92 (PF92) i oś Shimano (jeśli taka mamy) Co do hebli - z ori zostały tylko klamki, dalej są przewody Saint, zaciski Zee i metaliczne klocki EBC Gold
Rekomendowane odpowiedzi