Skocz do zawartości

Trek Fuel ex 8

trollu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przedstawiam mojego TrekaB| 

specyfikacja

Fuel ex 8 XT 29 model 2018, rama 19.5, 130mm skoku
Widelec: Fox Rhythm 34 Float, 130mm skoku
Damper: Fox Performance Float EVOL
Koła: Bontrager Line Comp 30
Opony: Bontrager XR4 Team Issue
Manetki: XT M8000
Korba: XT 36/26T
Przerzutka przód: SLX
Kaseta: SLX M7000 11-42, 11s
Przerzutka tył: XT M8000
Siodło: Bontrager Evoke 2
Sztyca: Bontrager Drop Line 150mm
Kierownica: Bontrager Line 750mm
Mostek: Bontrager Line 60mm
Hamulce: Shimano MT500, tarcze 180/180

Chwyty zmienione z Bontrager Race Lite na Race Lite Plus, 2 dystanse poleciały nad mostek, pedały Shimano M520, z bonusów kosz Bontargera RL. W planach przejście na tubelesy i zmiana kosza na ładowany od boku - mało miejsca w ramie.
pzdr

DSC_1688 - Kopia.JPG
  • Lubię to! 3
Opublikowano

Bestia nie rower :)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jedyny słuszny kolor :D
Jak wypada wagowo? Na pewno bije na głowe mojego kloca, tylko ciekawi mnie jak bardzo :D

Opublikowano (edytowane)

ważony metodą chaupniczą czyli waga łazienkowa i rower pod pachę :P w obecnym setupie 14.8kg. Dla porównania X-caliber 14.4kg więc Fuel ma całkiem znośną wagę jak na dużego fulla.

Co do koloru - 7 z czerwonym matem robi większe show, oglądałem na żywo zanim kupiłem tego i kolor mistrzowski. Ale 8 ma lepszy wypas :P

Edytowane przez trollu
Opublikowano

Kozak sprzet, mazy mi sie fuel ex. Jeszczd w tym kolorze to juz wypas

Opublikowano (edytowane)

tak

Na razie zbiera kurz, mam nadzieję, że w przyszłym tyg gdzieś się nim ruszę

przy okazji, jakieś stare foty. Z cubem kumpla prawie jak bliźniaki xD a po lewej mój pierwszy xc ale szybko okazało się, że nie ma się co napalać bo można się naciąć - tutaj 21 calowa rama Krossa okazała się strzałem w kolano

DSC_1683.JPG DSC_1686 - Kopia.JPG Edytowane przez trollu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

powoli wracam do zdrowia, dzisiaj był mały trip po okolicy :D ze zmian - wyleciały dętki, wleciał kosz na bidon ładowany od boku i jak wiadomo - najważniejsze są detale B|

DSC_1703.jpg

DSC_1704x.jpg

rower stał niemal 2 m-ce. Stwierdziłem, że zakurzonym rowerem wstyd jeździć więc w ruch poszedł wąż ogrodowy. Jak się okazało nie potrzebnie, bo 20 min później w deszczu sam by się umył ;)

Opublikowano

Tu by fajnie siadł zacisk sztycy pod kolor i kapturki na wentyl :D

Opublikowano

nad kapturkami już myślę i dzięki za pomysł z zaciskiem :P

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

coś tam powoli się rusza, kompletuję graty. Czekam tylko na przewody Sainta ale jutro chyba nie przyjdą ¬¬

DSC_1824_1.jpg

DSC_1832.jpg 

DSC_1828.jpg

DSC_1825_1.jpg

Opublikowano

w sensie? bashguarda? raz żeby chronił korbę a dwa żeby już nie powtórzyła się historia z zaciągniętym łańcuchem

Opublikowano

Tak, to potocznie nazywa się taco. Bashguard to bardziej rockring :) Pytam, bo wiele osób montuje taco by chronić zębatkę i korbę przed uderzeniami w skałę czy drzewo, a ono nie jest do tego. Producenci ram piszą, że mocowanie ISCG nie jest przystosowane do "zbierania szotów" ;)

Opublikowano

wg mnie jak jest to zrobione z głową to coś tam pomoże ale jak osłona jest bardziej pancerna niż sama rama czy mocowanie to tylko przeniesie siłę uderzenia dalej zamiast ją pochłonąć. U mnie jest to na razie nieskończony projekt, 3 otwory są do mocowania łyżwy, której jeszcze nie ma, nie mam nawet kiedy jej zaprojektować :P łyżwa miała być wykonana na drukarce 3d, może kiedyś się ją dorobi 

Opublikowano

U mnie  rozwiazalem temat zaciagania lancucha przez wkrecenie srub chociaz tez sie zastanawiam nad dorobieniem tam czegos ala taco. Fajnie wyglada.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jutro - w niedzielę o 8 rano kolokwium poprawkowe z mechaniki ośrodków ciągłych. Co robi Łukasz w sobotę o 23? Kończy składać rower :D

Fuel znów wśród zywych

IMG_20180127_232247.jpg

odpowietrzanie hamulców do poprawy, nie hamują a prawa klamka się pompuje

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

żeby nieco odkopać temat - z nowości - wczoraj wleciał suport Tokena, jakiś czas temu nowy łańcuch

Poza tym - jak wszystko się uda to w tym m-cu wypad do Kasiny, w planach też BB

IMG_20180810_120638.jpg IMG_20180901_133635.jpg
Opublikowano

Z takim skokiem da rade obskoczyc wszystkie trasy na kasinie?

Opublikowano

nie wiem, pewnie są tacy co by obskoczyli

Opublikowano
15 godzin temu, trollu napisał:

nie wiem, pewnie są tacy co by obskoczyli

Są też tacy, co na Rockriderach 340 i w full facach się tam wybierają :P

Opublikowano

Nie jest to temat o Kasinie ale powiem że da radę tylko jedna trasę sobie trzeba odpuścić Arnolda bo są tam hopy 12 metrów
Reszta do zrobienia