trollu Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Cześć. Przedstawiam mojego Treka specyfikacja Fuel ex 8 XT 29 model 2018, rama 19.5, 130mm skoku Widelec: Fox Rhythm 34 Float, 130mm skoku Damper: Fox Performance Float EVOL Koła: Bontrager Line Comp 30 Opony: Bontrager XR4 Team Issue Manetki: XT M8000 Korba: XT 36/26T Przerzutka przód: SLX Kaseta: SLX M7000 11-42, 11s Przerzutka tył: XT M8000 Siodło: Bontrager Evoke 2 Sztyca: Bontrager Drop Line 150mm Kierownica: Bontrager Line 750mm Mostek: Bontrager Line 60mm Hamulce: Shimano MT500, tarcze 180/180 Chwyty zmienione z Bontrager Race Lite na Race Lite Plus, 2 dystanse poleciały nad mostek, pedały Shimano M520, z bonusów kosz Bontargera RL. W planach przejście na tubelesy i zmiana kosza na ładowany od boku - mało miejsca w ramie. pzdr 3
egzo23 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Bestia nie rower Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Puncu Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jedyny słuszny kolor Jak wypada wagowo? Na pewno bije na głowe mojego kloca, tylko ciekawi mnie jak bardzo
trollu Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) ważony metodą chaupniczą czyli waga łazienkowa i rower pod pachę w obecnym setupie 14.8kg. Dla porównania X-caliber 14.4kg więc Fuel ma całkiem znośną wagę jak na dużego fulla. Co do koloru - 7 z czerwonym matem robi większe show, oglądałem na żywo zanim kupiłem tego i kolor mistrzowski. Ale 8 ma lepszy wypas Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez trollu
SI2WY Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Kozak sprzet, mazy mi sie fuel ex. Jeszczd w tym kolorze to juz wypas
trollu Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) tak Na razie zbiera kurz, mam nadzieję, że w przyszłym tyg gdzieś się nim ruszę przy okazji, jakieś stare foty. Z cubem kumpla prawie jak bliźniaki a po lewej mój pierwszy xc ale szybko okazało się, że nie ma się co napalać bo można się naciąć - tutaj 21 calowa rama Krossa okazała się strzałem w kolano Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez trollu
trollu Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 powoli wracam do zdrowia, dzisiaj był mały trip po okolicy ze zmian - wyleciały dętki, wleciał kosz na bidon ładowany od boku i jak wiadomo - najważniejsze są detale rower stał niemal 2 m-ce. Stwierdziłem, że zakurzonym rowerem wstyd jeździć więc w ruch poszedł wąż ogrodowy. Jak się okazało nie potrzebnie, bo 20 min później w deszczu sam by się umył
Puncu Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Tu by fajnie siadł zacisk sztycy pod kolor i kapturki na wentyl
trollu Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 nad kapturkami już myślę i dzięki za pomysł z zaciskiem
marekctr Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Lubię dbałość o szczegóły tak trzymać
trollu Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 coś tam powoli się rusza, kompletuję graty. Czekam tylko na przewody Sainta ale jutro chyba nie przyjdą
trollu Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 w sensie? bashguarda? raz żeby chronił korbę a dwa żeby już nie powtórzyła się historia z zaciągniętym łańcuchem
Puncu Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Tak, to potocznie nazywa się taco. Bashguard to bardziej rockring Pytam, bo wiele osób montuje taco by chronić zębatkę i korbę przed uderzeniami w skałę czy drzewo, a ono nie jest do tego. Producenci ram piszą, że mocowanie ISCG nie jest przystosowane do "zbierania szotów"
trollu Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 wg mnie jak jest to zrobione z głową to coś tam pomoże ale jak osłona jest bardziej pancerna niż sama rama czy mocowanie to tylko przeniesie siłę uderzenia dalej zamiast ją pochłonąć. U mnie jest to na razie nieskończony projekt, 3 otwory są do mocowania łyżwy, której jeszcze nie ma, nie mam nawet kiedy jej zaprojektować łyżwa miała być wykonana na drukarce 3d, może kiedyś się ją dorobi
SI2WY Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 U mnie rozwiazalem temat zaciagania lancucha przez wkrecenie srub chociaz tez sie zastanawiam nad dorobieniem tam czegos ala taco. Fajnie wyglada.
trollu Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 jutro - w niedzielę o 8 rano kolokwium poprawkowe z mechaniki ośrodków ciągłych. Co robi Łukasz w sobotę o 23? Kończy składać rower Fuel znów wśród zywych odpowietrzanie hamulców do poprawy, nie hamują a prawa klamka się pompuje
trollu Opublikowano 2 Września 2018 Autor Opublikowano 2 Września 2018 żeby nieco odkopać temat - z nowości - wczoraj wleciał suport Tokena, jakiś czas temu nowy łańcuch Poza tym - jak wszystko się uda to w tym m-cu wypad do Kasiny, w planach też BB
Kkaaeell Opublikowano 2 Września 2018 Opublikowano 2 Września 2018 Z takim skokiem da rade obskoczyc wszystkie trasy na kasinie?
trollu Opublikowano 2 Września 2018 Autor Opublikowano 2 Września 2018 nie wiem, pewnie są tacy co by obskoczyli
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 15 godzin temu, trollu napisał: nie wiem, pewnie są tacy co by obskoczyli Są też tacy, co na Rockriderach 340 i w full facach się tam wybierają
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Nie jest to temat o Kasinie ale powiem że da radę tylko jedna trasę sobie trzeba odpuścić Arnolda bo są tam hopy 12 metrów Reszta do zrobienia
Rekomendowane odpowiedzi