Skocz do zawartości

Opinie o Bryton 330/530

Fazi

Rekomendowane odpowiedzi

Mikołaj Wojtkowiak
Opublikowano

Hejka ,troche późno ale pisze o super wsparciu suportu brytona.Po Moich perypetiach z zawieszonym licznikiem i braku odpalenia komputerka kilka maili z suportem uratowało Mój sprzęt.Mimo że nie miałem paragonu zakupu ani faktury przesłali mi mailem pliki które zamieniłem w komputerku i pozwoliły go uruchomić.Super sprzęt i obsługa jeszcze bardziej.Dziś doczytałem ze firma Merida będzie producentem na Polskę komputerków Bryton Rider .Ekstra

• Pomógł 1
Opublikowano

Siem, ja dzisiaj odebrałem 410. Troszkę protestuje i coś o niej opiszę. 

Jak na razie pozytywnie mnie zaskoczył. 

KTM Ultra Flite 2018
Opublikowano

@Mikołaj Wojtkowiak Dobrze słyszeć , że mają dobrą obsługę klienta , Twój komentarz jest już którymś z kolei który to potwierdza . Bardzo dobrze to o nich świadczy .

Opublikowano
12 godzin temu, Bwebikg napisał:

Siem, ja dzisiaj odebrałem 410. Troszkę protestuje i coś o niej opiszę. 

Jak na razie pozytywnie mnie zaskoczył. 

410 używam od początku roku, będzie pan zadowolony ;) Opinie/obserwacje nt. Brytona 410 są też w wątku o 310, bo to w sumie bliższa rodzina niż 330/450/530.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hejo,

czy ktoś ma sposób na zdalne wgrywanie śladów GPX do Brytona 330?

Często korzystam z gpsies na telefonie i chciałbym wgrywać trasy używając telefonu z Androidem a nie kompa i kabla USB.

Pozdrawiam,
M.

Opublikowano
Godzinę temu, garcinex napisał:

Hejo,

Często korzystam z gpsies na telefonie i chciałbym wgrywać trasy używając telefonu z Androidem a nie kompa i kabla USB.

Pozdrawiam,
M.

Podepnę się pod temat. 

Może kabelek OTG dałby radę ale sam nie próbowałem bo nie mam takiego ( chodzi mi o kabelek micro USB - micro USB)

Opublikowano

310 po podłączeniu takim kablem do smartfona, widziany jest jak pendrive, można dowolnie kopiować pliki.

Opublikowano

Dobry pomysł z kablem OTG, użyłem takiego złącza od Samsunga.
Tylko że przy odłączaniu Brytona złapał freeza na bootscreenie.
Dopiero podziałał reset przy pomocy wciśnięcia trzech przycisków równocześnie.
Jak ponownie się uruchamiał trzeba było podłączyć telefon ponownie i usunąć plik który wgrałem na licznik. Po tej operacji dopiero wstał.
Podejrzewam że nie poczekałem odpowiednio długo aż plik się wgra (gdzieś widziałem w necie że transfery są rzędu 10 kilo).
Ponizej zdjęcie mojej instalacji.fd9e9da0d3e1c8238b6344663d0e1b08.jpg

Opublikowano
18 godzin temu, Bwebikg napisał:

@garcinexnie łatwiej się zalogować na stronie https://active.brytonsport.com?

Tam spokojnie możesz zaimportować pliki ze śladem, które pokażą się w twoim liczniku (przynajmniej w 410 to testowałem i działa) 

Próbowałem, ale import przez stronę mi nie działa, albo nie potrafię tego ogarnąć.

Przy wrzuceniu pliku pojawia sie informacja Done, Finish, ale podczas synchronizacji z urządzeniem żadna trasa nie jest importowana.

BTW Jak działa Ci importowanie pliku na 410, przecież tam nie ma nawigacji?

Opublikowano
Cytat

zrozumiałem, że chodzi Ci o ślady z przebytych jazd a nie zaplanowane trasy do jazdy. 

Ślady z zapisane w plikach fit lub gpx importują się bez problemu. Co do trasy do jazdy tak jak sam napisałeś 410 nie ma nawigacji i jej nie wgrasz.

Co do trasy do nawigacji gdzieś czytałem, że jedyna opcja dla brytonów to upload ze strony.  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, Ze swoim 330 nieźle narozrabialem... kombinował z wgraniem trasy i usunąłem parę plików z urządzenia :( czy jest szansa na ich import z innego licznika? W koszu ich oczywiście już nie ma... Wrr... Nawet nie wiedziałem, że mogę być taką niezdarą, ale jak się człowiek spieszy, bo widzi słońce za oknem to...

Czy ktoś poratuje? W załączniku mój obecny układ katalogów... 

IMG_20191014_120449.jpg
Opublikowano

Wydaje mi się, ze jak przywrocisz ustawienia fabryczne (hard reset) to pliki wrócą z pamięci.

Opublikowano

Reset usuwa wszystko z katalogu użytkownika ale żadnych plików systemowych nie przywróci. Jedyna opcja to wgranie softu od nowa. Można też próbować z skopiowaniem brakujących plików z drugiego urządzenia ale raczej pierwsza opcja i lepiej podpytać u polskiego dystrybutora tj Meridy. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Red napisał:

Reset usuwa wszystko z katalogu użytkownika ale żadnych plików systemowych nie przywróci. Jedyna opcja to wgranie softu od nowa. Można też próbować z skopiowaniem brakujących plików z drugiego urządzenia ale raczej pierwsza opcja i lepiej podpytać u polskiego dystrybutora tj Meridy. 

Ba... Najpierw trza uruchomić licznik, a po tej operacji zawiesza sie na ekranie startowym :(

Chyba tylko wgranie nowego systemu... Ktoś z forum udostępniłby swoje pliki :)? Oczywiście tylko systemowe. 

Edytowane przez Pator
Opublikowano

Problem plików na urządzeniu rozwiązany - wgranie ich postawiło system na nogi, dawcą był inny licznik. Wniosek taki, że warto sobie zrobić backup swoich plików ;)

Pozdrawiam wszystkich. 

Opublikowano
26 minut temu, Pator napisał:

Problem plików na urządzeniu rozwiązany - wgranie ich postawiło system na nogi, dawcą był inny licznik. Wniosek taki, że warto sobie zrobić backup swoich plików ;)

Pozdrawiam wszystkich. 

Że zarzucę zawodowym sucharem - "Ludzie dzielą się na tych, którzy robią backupy i tych, którzy będą robić backupy" ;).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć rozwiązania. Mam licznik Bryton Ryder 330 i chciałbym zaimportować trasę gpx przez stronę brytonactive (żeby po synchronizacji via wifi się pojawiła w telefonie). Mogę to zrobić podpinając licznik do komputera i kopiując plik gpx, mogę zaplanować trasę przez stronę brytonactive i wysłać ją na licznik (wtedy ma jeszcze wskazówki przy każdym skręcie), ale upload gpx'a na stronę kończy się zawsze komunikatem Failed (jak na obrazku). A byłaby to dla mnie najwygodniejsza opcja - siedzę przy kompie, planuję trasę w czym chcę, wrzucam i tylko przed wyjściem synchronizuję licznik. Jak chodzi o plik gpx to sprawdzałem z różnych źródeł. Zapisywałem z QGis, importowałem z mapy.cz, ze stravy i efekt ten sam. Co robię źle?

2020-02-02.jpg

update:

Napisałem do dystrybutora z tym pytaniem i otrzymałem odpowiedź, że tego się nie da zrobić przez stronę (załadować zewnętrznego gpx'a). Trzeba to zrobić bezpośrednio kabelkiem. Dziwne. No ale chyba wiedzą co piszą.

Edytowane przez bbc
update
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

czy komuś z użytkowników Brytona 530 udało się, wgrać na licznik z poziomu appki zaplanowany trening.

Planuje trening przez stronę/appkę i w momencie przesłania jej przez BT, dostaje komunikat, że nie można tego zrobić.

Serwis , mi jeszcze nie odpowiedział w tej sprawie, może tu szybciej uzyskam odpowiedź :). 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

tworzenie śladu "on line": najlepiej wczytać gpx przez stronę byrtonactive w przeglądarce www [nie przez apkę, w androidzie u mnie się po prostu nie da], następnie z poziomu apki -> aktywności otworzyć owa wczytaną trasę i wykorzystać opcję "stwórz trasę/ślad" i zsynchronizować licznik "on line"

Edytowane przez meister2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam Pytanie Czy ktoś się orientuje czy Bryton 530 jest kompatybilny z czujnikami HR po Bluetooth-dokładnie chodzi mi o czujnkk H7 Polara.

Na stronie Brytona w specyfikacji jest mowa tylko o czujnikach ANT+.

Pozdr

Rafał

Opublikowano
11 godzin temu, rafalc napisał:

Mam Pytanie Czy ktoś się orientuje czy Bryton 530 jest kompatybilny z czujnikami HR po Bluetooth-dokładnie chodzi mi o czujnkk H7 Polara.

Na stronie Brytona w specyfikacji jest mowa tylko o czujnikach ANT+.

Pozdr

Rafał

1652186757_Adnotacja2020-08-12004836.thumb.jpg.3314af8dd6a8b22053162ad3611f07d0.jpg

Strona 41 instrukcji obsługi :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie w ustawieniach bryton 530 jest funkcja pokazywania na wyświetlaczu licznika informacji o odebraniu sms czy jak ktos dzwoni?

Opublikowano
14 godzin temu, qameleon napisał:

Gdzie w ustawieniach bryton 530 jest funkcja pokazywania na wyświetlaczu licznika informacji o odebraniu sms czy jak ktos dzwoni?

530 nie posiada takiej funkcji, model 450 i wyższe mają taką możliwość :)

• Lubię to! 1