MrBungle Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzięki Panowie, trochę mnie uspokoiliście. Ale myślę, że jednak warto zainwestować w wersję z wifi, czyli 330/530 i chyba 450.
Kamyk94 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Osobiście zastanawiałem się nad 450 bo ma powiadomienia z telefonu sms/połączenia, jednak udało mi się znaleźć w dobrych pieniądzach 530 i dlatego go kupiłem. Musisz zobaczyć specyfikację i który do Ciebie bardziej przemówi:) Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Kamyk94
Bujak Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 W modelu 450 zaimpotrowałem pliki gpx z komunikatami:Gpsies, Google (eksport za pomocą MapstoGPX),Graphopperi niestety żaden z tych plików nie pokazuje komunikatów kierunkowych.Trasa jest pokazywana poprawnie. Wychodzi na to, że komunikaty są tylko ze strony, albo aplikacji Bryton. Czy w modelu 530 jest tak samo? Czy 530 w ogóle ma "turn by turn"?
Mikołaj Wojtkowiak Opublikowano 17 Lutego 2019 Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam,ja w mojej 530 opanowałem przesyłanie danych do apki brytona i stravy bez problemu ale mam pytanko czy idzie gdzieś odczytać pliki w formacie fit bo chciałabym w prosty sposób jeszcze przesłać do endomondo .Czy jest wogóle taka możliwość? Czy tylko do stravy a później do endo... Proszę o ratunek☺ a tak przy okazji sprzęt sprawuje się super ,zero problemów z synchronizacją i przesyłek do apki brytona albo do stravy.Bateria mega wytrzymała i funkcji i możliwości tyle co w garminach za cenę 2razy wyższą .Jeszcze chyba sobie dokupię czujnik mocy aby zestaw był full wypas.Dla tych co planują zakup proponuje szukać na aukcjach bo można wyrwać super kąski.Ja Swojego brytona 530T wyrwałem za 550zl 😀
Bujak Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zamiast tapiriik używam syncmytracks na Androidzie. Wersja pełna jest niedroga i nie wymaga subskrypcji jak w tapiriik.
Kamyk94 Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Jak z czasem przesyłu przez syncmytracks? Tapiriik mnie drażni bo synchronizuje trening bardzo długo. 530 lepiej wysyłać przez wifi działa to dużo szybciej. A trasie zawsze możecie ustawić sobie telefon jako router i połączyć go z brytonem. Ostatnio testowałem na 530 nawigowanie trasy i bardzo pozytywnie się zaskoczyłem, wyświetla nazwy ulic odległości do skrętów itp.
Bujak Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Synchronizacja ręczna Syncmytracks jest raczej szybka i na ekranie widać postęp krok po kroku. Najdłuższy jest sam zapis do Endomondo. Musi być tam jakaś blokada, albo inne ograniczenia. Do innych serwisów leci szybciej. W wersji darmowej można synchronizować kilka ostatnich treningów. Potestuj to sam się przekonasz. Jednak ja używam wersji pro i tam jest automatyczna synchronizacja i nic nie muszę klikać i czekać. Robi się samo. Ustawiam co ile godzin ma się synchronizować i czy tylko przez Wi-Fi czy też przez GSM. Można też wymusić synchronizację ręcznie jednym przyciskiem. W takim przypadku nie widać postępu synchronizacji. Nie mam jak teraz sprawdzić ile to dokładnie trwa, bo mam wszystko zsynchronizowane.
on_krk Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Cześć Czy ktoś z użytkowników bryton'ów spotkał się z takim oto problemem: gdy probuję wysłać z aplikacji przez bluetooth do licznika zaplanowaną trasę, to na telefonie wyskakuje mi komunikat "your GPS device or firmwarw version doesn't support this function" . Wersja oprogramowania w liczniki to R029. Support brytona odpisał, że najnowsza wersja to R031, ale nie mogę zaktualizować do "najnowszej " wersji bo na kompie wyskakuje mi komunikat, że mam już najnowszą😕
Bujak Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Spróbuj przez tą nową aplikację Bryton active:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brytonsport.active
Bujak Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Czy na komputerze w aplikacji brytonupdate kliknąłeś aktualizuj?Jeżeli nie to zrób to.Kiedyś nie mogłem zaktualizować danych GPS i tak naprawiłem błąd.Wtedy też mi okazywał, że wszystko jest aktualne, a mimo to kliknąłem aktualizuj i w ten sposób naprawiłem błąd.
on_krk Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Tak kliknąłem, inaczej nie pojawia się ten komunikat.
Krisb Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Witam. Ile macie pamięci w Brytonie 530. U mnie pokazuje 15 Mb, a wolnych zostało tylko 300kb. Przy kopiowaniu pliku gpx zawiesza się i po robocie. Jak to jest u Was? Zależało mi na tym prowadzeniu po śladzie.
Kamyk94 Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Ogólnie do aktualizacji oprogramowania oraz gps w 530 już nie trzeba łączyć z komputerem wystarczy tylko nowa apka na telefonie. Co do pamięci wychodzi koło 15mb, może masz treningów za dużo na urzadzeniu ?
Krisb Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 W dniu 29.03.2019 o 21:56, Krisb napisał: Witam. Ile macie pamięci w Brytonie 530. U mnie pokazuje 15 Mb, a wolnych zostało tylko 300kb. Przy kopiowaniu pliku gpx zawiesza się i po robocie. Jak to jest u Was? Zależało mi na tym prowadzeniu po śladzie. Kupiłem używany, treningi miał skasowane ale pomógł dopiero reset do ustawień fabrycznych. Teraz już ma 15Mb wolnych i łyka pliki gpx.
Paweł T Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witam. Czy bryton 530 łączy się z czujnikami bluetooth smart? Mój nowy zakup nie chce znaleźć czujników.
Medzamir Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @Paweł T Na stronie wisi, że tylko ANT+. BT do synchro. Chyba że w najnowszym sofcie coś zmienili ale jeśli go masz i nie działa to za bardzo nie licz, że to zrobią.
Wojtek N Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 W dniu 26.01.2019 o 09:59, Bujak napisał: W modelu 450 zaimpotrowałem pliki gpx z komunikatami: Gpsies, Google (eksport za pomocą MapstoGPX), Graphopper i niestety żaden z tych plików nie pokazuje komunikatów kierunkowych. Trasa jest pokazywana poprawnie. Wychodzi na to, że komunikaty są tylko ze strony, albo aplikacji Bryton. Czy w modelu 530 jest tak samo? Czy 530 w ogóle ma "turn by turn"? Udało Ci się zaimportować trasę z nawigacją "turn by turn"? Ja szukam sposobu na wgranie takiej trasy i nic nie mogę znaleźć. Pozostaje tworzenie tras w Bryton Active, które jest bardzo uciążliwe. Przede wszystkim brak przesuwania punktów, porządkowania ich, zapisania i późniejszej edycji trasy.
Bujak Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tylko aplikacja bryton na telefonie, albo przez stronę bryton na komputerze.
Wojtek N Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Nie testowałem jeszcze, ale da się importować plan trasy do BrytonActivce. Ciekawe czy dzięki temu będzie nawigacja 'turn by turn'... Dzisiejszy news: Bryton Active App now supports another user-friendly function called "3rd Party Routes Support". In addition to planning routes via the Bryon Active App, routes that you planned or downloaded on Strava or Komoot can now be automatically synced with the Bryton Active App after simple setup. What's even more convenient is that with other 3rd party platforms, you can also download .gpx files and import them directly into the Bryton Active App. See any routes you like? Just import them into the Bryton Active App and start your ride! Before using this function in the Bryton Active App, please make sure you have updated your Rider 450/Aero 60 to the latest firmware. Latest firmware versionRider450:R028.005.0009 Ex:05.011.001Aero60:R028.003.0009 EX:05.011.001 1
nyto123 Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 A czy ktoś może wie jak podglądać już utworzony ślad? Można wejść w licznik i tam jest mapa ale ona nic nie mówi gdyż nie ma nazw miejscowości?
Mikołaj Wojtkowiak Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam Poratukcie użytkownicy Ridera 530.Zawiesil mi sie na całego,nie może sie właczyc(zawieszka na ekranie logowania)ani wyłączyć,restart nic nie daje ,dopiero po rozladowaniu baterii gaśnie.Cos nawaliło chyba softem kto może mi podesłać scren ze swojego brytonka dla porównania zawartości.Ja mogę tylko podejrzeć zawartość licznika po podłączeniu do komputera.Nie ma jednak możliwości łączenia z siecią ani z apka brytonupdate aby go upgradowac albo zrobić ustawienia fabryczne.Bryton suport nie wiele może pomoc ,chcą abym przedstawił dowód zakupu (brak faktury ,paragonu,zakup z 2reki)aby móc reklamować albo próbować naprawić .Prosze o pomoc albo rade jeśli ktoś miał podobny przypadek.Licznik wiesza sie na ekranie logowania-obraz rowerku .
KTM Ultra Flite 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Cześć , jutro odbieram Brytona Ridera 450 w najwyższej opcji czyli ze wszystkimi czujnikami , dodatkowo zakupiłem dedykowany uchwyt aero . Cena całego zestawu 1068 pln ( licznik 939 pln uchwyt 129 pln ) w lokalnym sklepie rowerowym . Specyfikacja jak i licznik wyglądają imponująco , już same 35 h działania na jednym ładowaniu to jest coś . Fajne również jest to , że ma aplikację na telefon i stronę internetową dodatkowo jest synchro ze Stravą . Zobaczymy czy w rzeczywistości będzie to wszystko fajnie działać . Potestuję jakiś czas i dam znać jak to działa .
Rekomendowane odpowiedzi