Miloszs Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć, od kąd manetki w mojej szosówce zostały zmienione na nowe (shimano tiagra) gdy na nich jeżdżę to bolą mnie dłonie. Ustawiałem je bardziej w górę, ale to nic nie dało. Dłonie zaczynają boleć mnie po kilku minutach po wejściu na rower. Co można z tym zrobić, żeby dłonie nie bolały? Czy ustawienie kierownicy wyżej lub siodełka bardziej do przodu by coś dało? Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Miloszs
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A stare manetki jak były ustawione? Z siodełkiem nie kombinuj, bo rozwalisz sobie kolana.
Miloszs Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Właśnie nie wiem, wcześniej na to nie patrzyłem
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A może masz jakieś zdjęcia i mógłbyś porównać? Skoro ustawianie bardziej w górę nie pomaga, to może spróbuj bardziej w dół? Ewentualnie przesuń mostek o jedną podkładkę i zobacz, jak będzie wtedy.
Franz Mauer Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Czy obecne klamkomanetki profilem odpowiadają starym? W którym miejscu czujesz ból dłoni?
Miloszs Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Te są dłuższe i troszkę inny kształt mają. Głównie to boli w tym miejscu:
Franz Mauer Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To widze tu dwie przyczyny: 1. o jednej pisała Shiva tzn. klamkomanetki powinny iść nieco niżej 2. kstzałt nowych klamkomanetek różni się nieco od poprzednich i dłoń musi się przyzwyczaić (mnie na pocżatku dłonie bola nawet po zmianie samych chwytów w rowerze MTB, potem dłoń się przyzwyczaja i jest ok) oczywiście to wszystko przy założeniu, że prócz samych klamkomanetek nic więcej w ustawieniach roweru nie rusząłeć (kierownica, mostek, siodełko, szyuca) 1
GBike Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 3 godziny temu, Miloszs napisał: Głównie to boli w tym miejscu: Nie obraź się, ale jak patrzę na twoją owijkę kierownicy to mnie też bolą dłonie. Wymień na początek owijkę.
Miloszs Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Ustawiłem je trochę niżej i trochę mniej mnie boli.
Rekomendowane odpowiedzi