KrzysiekMTB Opublikowano 14 Listopada 2021 Opublikowano 14 Listopada 2021 W GRIP2 nie możesz w pełni zablokować amorka, możesz oczywiście wkręcić kompresje do oporu, ale to cały czas nie będzie pełna blokada. FIT4 ma blokadę. GRIP2 jest tłumkiem do enduro tam blokada nie jest najistotniejsza.
il.ek.tro Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Opublikowano 14 Listopada 2021 A no właśnie, dlatego chyba jednak wersja FIT4 byłaby dla mnie bardziej odpowiednia. Tym bardziej że mniej skomplikowana w ustawieniach, których jako początkujący na fullu nie znam jeszcze i nie bardzo wiem co z czym się je. Wybieram jednak wersję czarną. Ewentualnie dekalami od Slika dopieszczę estetykę na końcu. Gdybam jeszcze czy 34 czy 36.
il.ek.tro Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2022 Po długim namyśle docelowa konfiguracja ma się przedstwiać następujaco: Rama: jak powyżej Widelec: Fox Factory 34 FIT4 boost Amortyzator: Fox DPS albo DPX2 Koła: Dandy Horse / DT Swiss na piastach 240 sp centrlock, osie sztywne ofkoz Opona: jeszcze nie zdecydowałem, tubeless Napęd: pełna XT 8100 - korba XT / 32T - kaseta XT 12s / 10-51T - maneta XT - przerzuta XT SGS - łańcuch XT 12s Prowadnica: Wolf Wkład suportu: Token Ninja PF Siodełko: Ergon Enduro coś tam Sztyca: OneUp V2.1, chyba 150 mm z manetą Wolfa Kierownica: Renthal Fatbar alu Mostek: Renthal Apex 50 mm Chwyty: Ergon GA coś tam Stery: CC H70 Hamulce: XT 8120, tarcze 203 mm no i koncepcja jest zmieniona na butelkowo-zielono - pozłacaną + oczywiście jakieś tam pierdółki personalizowane, tu jakaś śrubka, tam jakis wentyl w złotym akcencie. Wszelkie sugestie mile widziane
PiotrekGT Opublikowano 23 Lipca 2022 Opublikowano 23 Lipca 2022 W dniu 18.05.2022 o 00:32, il.ek.tro napisał: gotowy! O mój Boże aż się zalogowałem tutaj po latach żeby ci napisać komentarz Meta ❤️ Jako były posiadacz powiem ci że to wspaniała marka, wręcz kultowa. Jeździ to fantastycznie a geometrię ma skrajną, ale to dobrze. Czemu były skoro tak mi się podobała? Kupiłem ją impulsem, bo była tanio na olx, bazowy model ktoś sprzedawał za 8k. Niestety to jest specyficzny zawias mało pluszowy, nastawiony pod zapie…..alanie a nie na komfort. Ale tak zaszczepiła mi miłość do tej marki że jak tylko prototyp nowej AM wejdzie do produkcji to biere to! pozdro a tutaj masz info o prototypie: https://bikerumor.com/spotted-prototype-commencal-meta-am-at-ews-tweed-valley/
Rekomendowane odpowiedzi