Skocz do zawartości

Taśma tubless

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie przeszedł .
Zakładka może trochę mała bo tak z 5 cm
e8cf55160ccee7bbcf15c316cf8286f0.jpg

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli wentyl nie przeleciał przez otwór a zakładkę masz zrobioną to zasadniczo musi Ci puszczać gdzieś na taśmie a nie na wentylu. To, że pojawia się przewiew na zewnątrz przy wentylu nie jest wyznacznikiem, bo przecież masz komorę w której są nyple i nią sobie powietrze uciekające krąży. A, że przy wentylu ma najłatwiej ujść to i tam uchodzi. 

Opublikowano

Taśma 23 mm
Obrecz po zewnętrznej 23 wewnątrz jakieś 19 mmf66e88d2620d221e6d3467c5de9950cc.jpg

Opublikowano

Wentyl siedzi prawidłowo, taśma też wygląda na dobrze naklejoną. Mleko nie pomogło? Dalej masz jakiś wyciek? 

Opublikowano

Mleko pomogło ale przrez noc uciekło tak 1 bar było 4 teraz dałem 5 barów w sumie nie widze żeby gdzieś uchodziło na mydlinach

Opublikowano

Jeżeli przez noc uciekł jeden bar to powinno trzymać. Najlepiej pojechać na przejażdzke wokół komina. Mleko będzie krążyć w oponce i powinno doszczelnić układ.

Opublikowano

Czyli to że mówią że bez mleka powinno być szczelne to lipa ?
Gdzieś ktoś mówił że można bez mleka jeździć.
A jak ustawić ciśnienie bo na oponie jest 3 do 6 bar 700x32

Opublikowano

U mnie trzymało bez mleka. I to w zasadzie spadek miałem na poziomie 0,1bar w tydzień. Po tym czasie dolałem mleko i spadek mam w zasadzie taki sam. 

Opublikowano

Trochę mnie korci zerwać taśmę i założyć jakąś inną tak się zastanawiam może na łączeniu felgi jest problem bo tam jest jakby nie patrzeć minimalna odległość od rantu

Opublikowano

Ja zrobiłem taki manewr, ze po oklejeniu taśma wsadziłem dętki i przejechałem tak ok. 100km. Po tym zabiegu taśma się super przykleiła i całość była szczelna nawet bez mleka. 

Opublikowano

Tak zrobiłem ale to nich nie dało.
Mnie chodzi o łączenie poprzeczne felgi tam jest taka minimalna szczelina może tu jest problem.

Opublikowano

Łączenie felgi? Możesz pokazać zdjęcie? Może masz koła w ogóle nie przystosowane do tubelessa? 

Opublikowano

Narazie z zewnątrz . Czuć pod palcem że jest nierówność z jakiejś strony. d4f9269f52a696b5940f6dec8e542851.jpg80beed4bfc3378ca5fad0d5f341d1715.jpg

Opublikowano (edytowane)

No niestety to może być powodem Twoich problemów, i to nawet nie musi być nieszczelność na samym łączeniu, ale zwróć uwagę jak to połączenie jest nierówne. To może powodować nieszczelności zarówno na styku opona<>obręcz jak i wewnętrznie jakieś inne problemy. Koło zapewne nie ma nigdzie opisu UST/Tubeless Ready/ czy innego tego typu? 

Moje obręcze które są przystosowane, nie mają w ogóle widocznego łączenia. 

Ostatnia opcja jak nie uda Ci się tego uszczelnić a nie masz zamiaru zmieniać kół, to opcja Ghetto Tubeless. Opisywać nie będę bo jest tego od groma w necie, ale możesz się tym zainteresować. 

Edytowane przez Rebeliant86
Opublikowano

A jak próbować uszczelnić ?

Opublikowano

Szczerze to nie chce Ci już nic sugerować bo tak zdalnie to ciężko cos sensownego zaproponować. Przede wszystkim trzeba znaleźć winowajcę. 🙂 ale to musisz sam zbadać bo masz dostęp do kół. 

Opublikowano

Jak dobije oponę to widać jak z jednej strony właśnie tego styku idą mikrobomble powietrze.a co za tym w okolicy wentla też .
Szczelina musi być bardzo minimalna no nawet światła nie widać ale jednak wyczuwa się nierówność więc pewno tu jest zonk
Czerwona kreska to wysokość taśmy.
Może jakby dać szerszą no np 30 albo 35 mmd7bc38039d6c5cbac49c4b42bbe65b3a.jpg

Opublikowano

Możesz próbować ale moim zdaniem na tych kołach ghetto tubeless będzie pewniejszym rozwiązaniem. 

Opublikowano

No nic dzięki za pomoc