Skocz do zawartości

Stojak do roweru

NIEDZIELNY ROWERZYSTA

Rekomendowane odpowiedzi

radosław_paprocki
Opublikowano

Dziękuję kochani za odpowiedzi. tyle, że dowiedziałem się wszystko na temat narzędzi, ale nic konkretnie na temat stojaka:). patrzyłem na katalog uniora on line i parametry widziałem, ale chodzi mi konkretnie o opinie kogoś, co namacalnie dotykał taki stojak. może znajdzie się jakaś litościwa dusza na tym forum?

Opublikowano

Dobra uchwyt jest gotowy... prawie, ponieważ muszę wyszlifować spoiny oraz go pomalować. Test wykonywany w pracy obciążenie 130 kg (dostępne) i nawet go nie wzruszyło. 

Zdjęcia mam, ale są ciemne. Przygotuje w piwnicy lepsze oświetlenie i postaram się do środy wrzucić - jeśli nie to dopiero pod koniec wakacji bo wyjeżdżam.

Powiedzcie mi czy macie jakiś hosting zdjęć "forumowych" czy jaki kolwiek zewnętrzny.

Opublikowano

stojak Unior? nawet się nie zastanawiaj. Poprostu kup i nie będziesz żałował

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżając temat Kayoby z Juli - ktoś ma? Używa? Cena jest zachęcająca ale boję się jednorazowości...

Opublikowano
11 godzin temu, juby napisał:

Odświeżając temat Kayoby z Juli - ktoś ma? Używa? Cena jest zachęcająca ale boję się jednorazowości...

Mam, używam.

Opublikowano

Ja używam stojaka marki SuperB model TBWS30 i jest pozytywnie zadowolony. Stojak jest wykonany porządnie, z grubych aluminiowych rurek, łapa trzymająca ma multum regulacji i jest porządna z metalu a nie z plastiku, zaś wykończenie w łapie jest gumowe więc nawet ram carbonowych nie uszkodzi. regulacje są na wysokość i na położenie łapy czy to w pionie czy w poziome w systemie zapadkowym czyli rower może wisieć pewnie nawet w 30' czy 75' jak kto potrzebuje. Z tyłu tacka na narzędzia. Nogi się szeroko rozstawiają. Jedyny drobny minus to to że jednak jest trochę za lekki i obciążeniem ciężarkiem z tyłu daje super efekt.

Opublikowano

Polecam SuperB model TBWS30. Mam i jestem zadowolony. Krótki opis:

"Ja używam stojaka marki SuperB model TBWS30 i jest pozytywnie zadowolony. Stojak jest wykonany porządnie, z grubych aluminiowych rurek, łapa trzymająca ma multum regulacji i jest porządna z metalu a nie z plastiku, zaś wykończenie w łapie jest gumowe więc nawet ram carbonowych nie uszkodzi. regulacje są na wysokość i na położenie łapy czy to w pionie czy w poziome w systemie zapadkowym czyli rower może wisieć pewnie nawet w 30' czy 75' jak kto potrzebuje. Z tyłu tacka na narzędzia. Nogi się szeroko rozstawiają. Jedyny drobny minus to to że jednak jest trochę za lekki i obciążeniem ciężarkiem z tyłu daje super efekt."

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już od lat stojak do roweru firmy unior spełnia u mnie swoje zadanie. Ciagle wygląda jak nowy!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Również zakupiłem stojak serwisowy z Juli. Jest to mój pierwszy stojak i sprawuje się świetnie. Jedyna słabą częścią wydaje się być aluminiowa rurka do blokowania kierownicy pyzatym jest dość długa.

20181016_113632.jpg 20181016_113715.jpg Edytowane przez m@rcin
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś odebrałem stojak serwisowy z Jula cena 149 zł , przesyłka darmowa kurierem. Miałem do czynienia ze stojakiem z lidla i wydaje mi się że poza uchwytem są identyczne.

Mocowanie roweru jest inaczej wykonane, czy lepsze , czy gorsze, kwestia gustu. Polecam każdemu kto sam naprawia rower.

Opublikowano

ja też zakupiłem, ale noname z allegro, bo był tańszy od Juli, a w Lidlu nie było.

Okazało się, że przysłali mi stojak z Lidla

Opublikowano

Jedyne co mnie drażni to że rockiego muszę łapać za sztyce a nie ramę bo ma kwadratową rurkę i rama nie chce wisieć prosto. Ułatwienie w pracy i brak bólu pleców jest nie do przecenienia. Rewelacyjny zakup. Ja kupiłem na Allegro Lidlowy. 150 zł. z kuponami wyszedł 130 więc dychę taniej jak w Lidlu :D

Opublikowano
9 minut temu, zibi_j1 napisał:

mnie drażni to że rockiego muszę łapać za sztyce a nie ramę bo ma kwadratową rurkę i rama nie chce wisieć prosto.

A ja mam okrągłą ale linki pod nią i też muszę za sztyce :P 

Opublikowano

A ja Was przebiję obu:
mam damper i sztycę regulowaną...
więc muszę sztycę wyciągać zanim rower zaczepię...
ale nie przeszkadza mi to wcale.

Opublikowano

Dzisiaj kupiłem stojak serwisowy w Lidlu. W ramach "czarnego piątku" jest promocja - 79 zł. Nie mogłem mu się za tę cenę oprzeć :)

Opublikowano
Dzisiaj kupiłem stojak serwisowy w Lidlu. W ramach "czarnego piątku" jest promocja - 79 zł. Nie mogłem mu się za tę cenę oprzeć
o w mordę, ale przepłaciłem
Opublikowano
Dzisiaj kupiłem stojak serwisowy w Lidlu. W ramach "czarnego piątku" jest promocja - 79 zł. Nie mogłem mu się za tę cenę oprzeć
Woow. Ale okazja!
Opublikowano

Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad jakąś samoróbką ale jak się trafiła mega okazja w Lidlu to skorzystałem :)

Opublikowano

Ogarnia ktos czy znajdę jeszcze stojak w Krakowie?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 23.11.2018 o 19:48, Bujak napisał:
W dniu 23.11.2018 o 19:30, WitekS napisał:
Dzisiaj kupiłem stojak serwisowy w Lidlu. W ramach "czarnego piątku" jest promocja - 79 zł. Nie mogłem mu się za tę cenę oprzeć emoji4.png

o w mordę, ale przepłaciłem

Także kupiłem go w takiej cenie jakos 2 lata temu, nie byl to blek frajdej ani nic tego typu, raczej wyprzedaż tego czego chcieli sie pozbyc jak wiekszosci sezonowych rzeczy. Faktycznie jest wystarczajacy do domowego użytku.

• 3 tygodnie później...
exterytorialny
Opublikowano

Uwaga dla fanów stojaka rowerowego w Lidlu. Będzie dostępny od 14 marca w cenie 139 zł :) 

1100186468_Beztytuu.thumb.jpg.275da95d5dcd0026b697b84e199d9360.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano

Będzie trzeba się spieszyć bo zawsze schodzą na pniu.

Opublikowano
48 minut temu, Bartosh napisał:

Będzie trzeba się spieszyć bo zawsze schodzą na pniu.

Zwłaszcza jak są przecenione na 70-coś-tam złociszy :)

Opublikowano

Od siebie mogę polecić vorel 77715, od 2 lat nic się nie dzieje, można spotkać na alledrogo