Michu_na_rowerze Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Witam serdecznie wszystkich czytających. Od pewnego czasu nurtuje mnie fakt liczenia spalonych kalorii podczas jazdy. Osobiście używam trzech rzeczy do tych pomiarów, mianowicie licznika bryton ride 15, pulsometru sigmy jakiś podstawowy za 150 zł oraz opaski sportowej na nadgarstek. Na każdym z tych urządzeń pokazuje mi finalnie inną wartość spalonych kalorii. Które urządzenie waszym zdaniem ma najbardziej przybliżony wynik ? Czy w ogóle warto się tą informacją sugerować przy odchudzaniu ? Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka
zenobek Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Przy odchudzaniu najlepszym urządzeniem pomiarowym jest waga. Cała reszta to.....
gpro Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Fajnym połączeniem jest waga+opaska, można sobie przeanalizować postępy. Używam Xiaomi. Wczoraj wyciągnąłem stary pulsometr z paskiem na klatkę. Wyniki pomiarów bardzo zbliżone do opaski miband 5, tylko mocniej zacisnąłem opaskę. Pogoda na razie nie dopisuje na rower, więc codziennie chodzę na bieżni.
Danuel Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Stawiam orzechy przeciw dolarom, że najbardziej precyzyjnym urządzeniem będzie "powermiter" i mierzenie watów w nogach. Cała reszta "zgaduje" moc, którą musisz wyprodukować do jazdy a w rezultacie spalone kalorie. 1
budyn czekoladowy Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Dodam, że Garmin (urządzenie to Fenix 6x, ale to raczej nie jest domeną urządzenia, a ogólnie Garmina) np. szacuje kalorie w taki sposób, że względem mojego pomiaru mocy (INPEAK) zawsze niedoszacowuje o 20% : -) Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez budyn czekoladowy
Michu_na_rowerze Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 Na plus czy na minus ?Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi