Grzes4510 Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Opublikowano 8 Maja 2021 W dniu 2.05.2021 o 19:08, grzegorz75jan napisał: Grzes4510 Ruszyło coś w temacie ? Ruszyło ruszyło zmienione na wąskie mitas flash 32-622 prawie za darmo. Czy jeździ się lepiej nie wiem może efekt placebo może faktycznie lżej. Niestety słaba jakość asfaltu i opona nabita do 80 psi nie jest już tak bardzo komfortowo. Nie wiem czy zyskał bym coś zakładając lżejszą oponę o tej samej szerokości , ale rodzi się pomysł z tyłu głowy. Tylko trochę musi się uspokoić rynek rowerowy ( może szosę się kupi )
Grzes4510 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2021 Może komuś się przyda. Miałem troszkę te opony mitas flash 32-622 nawet spoko ale z racji tego że niestety świętokrzyskie kawałek łódzkiego słabym asfaltem stoi zmieniłem na Continental Speed Ride 42x700 zwijana. Mimo że opona około centymetr szersza nie trzeba jej tak mocno pompować. Na płaskim dobrym asfalcie nie zauważyłem różnicy ale kiepski asfalt i zakręty na plus. 1
Rekomendowane odpowiedzi