Skocz do zawartości

SHIMANO DEORE XT RD-M8000 Obijający się łańcuch o płytkę ograniczającą

Wojche87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Accent_Szaj napisał:

To szlifierka i lecisz :D

Widziałem przypadkowo Twoje filmiki teraz na yt😂😂

Opublikowano

Witam wszystkich ponownie, wracając do tematu to problemu nie udało mi się rozwiązać i nie wiem czy kiedyś to nastąpi bo wnioski są dosyć dziwne i skrajne, a mianowicie przerzutka została zamontowana w rowerze żony i tu patologia bo tam jest wolnobieg i problemu z dzwoniącym łańcuchem nie ma i tu zacząłem myśleć o kółeczkach ponownie bo na mojej ramie testowałem tylko tokeny które są większe i różnią się ilością zębów pomijając problem który może leżeć w samych oryginalnych kółeczkach. Co łączy oba przypadki? Takie same wibracje token-oryginalne, co je różni? Wielkość, ilość zębów i sama linia prowadzenia względem siebie, którą robi kółko prowadzące. I na koniec, jeśli nie braknie mi wytrwałości kupię nowe oryginalne kołeczka i dam znać jak się sprawa zakończyła bo na dzień dzisiejszy zamontowałem nówkę rd-m8120 i bez regulacji łańcuch szedł jak po sznurku;( 

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć mam trochę podobny problem do Twojego z przerzutką ipowoedz czy udało się Tobie go rozwiązać?

Z przodu mam korbę 32T żeby zwykle Deore

Tył to kaseta 11-46T M8000, i przerzutka RD M8000. Lancuch to 105.

Na początku było spoko, miałem problem z suchym łańcuchem ale to nic. A po 300km pojawił się dzwonek. Co prawda na jednych przełożeniach jest ciszej a najgorzej dzwoni na 1x3