Joannaczr Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Mój mąż często ma problemy z wysokim ciśnieniem. Zażywa leki, ale jak wiadomo na dłuższą metę one też są szkodliwe. I właśnie dlatego zaczęłam się zastanawiać czy istnieją jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśnienia?
Łukasz_P Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Wyciąg z jemioły. https://www.aleleki.pl/produkt/5585-intractum-visci-plynny-wyciag-z-jemioly-100ml.html
komandosek Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Mój mąż często ma problemy z wysokim ciśnieniem. Zażywa leki, ale jak wiadomo na dłuższą metę one też są szkodliwe. I właśnie dlatego zaczęłam się zastanawiać czy istnieją jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśnienia?Zmiana diety na ketogeniczną.
Nemrod Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Darować sobie alkohol i papierosy jeżeli ktoś pali. Schudnąć ( większa masa to większa ilość komóek do odżywienia czyli konieczność przetłaczanis większej ilości krwi )i uprawiać sport by wzmocnić serce.
Greg29 Opublikowano 22 Listopada 2022 Opublikowano 22 Listopada 2022 Przede wszystkim spokój, zero stresów w życiu tak zwanym prywatnym i zawodowym, co jest ciężkie do osiągnięcia w dzisiejszych czasach - a to szef w pracy wkurza, żona w domu (żart oczywiście 😁), kredyty rosną, samochód się psuje, itd., itp.
Bujak Opublikowano 14 Grudnia 2022 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Mój mąż często ma problemy z wysokim ciśnieniem. Zażywa leki, ale jak wiadomo na dłuższą metę one też są szkodliwe. I właśnie dlatego zaczęłam się zastanawiać czy istnieją jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśnienia?leki są dobrze przebadane, szkodliwe są domowe sposoby
vel Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 W dniu 29.11.2020 o 11:07, Joannaczr napisał: Mój mąż często ma problemy z wysokim ciśnieniem. Zażywa leki, ale jak wiadomo na dłuższą metę one też są szkodliwe. I właśnie dlatego zaczęłam się zastanawiać czy istnieją jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśnienia? Bzdety. Jeśli zażywa leki i dalej ma nieustabilizowane RR, to znaczy, że jeszcze nie rozpoczął leczenia. Źle dobrane leki. Zmienić leki a najlepiej lekarza na innego. Jeśli piszesz, że na dłuższą metę są szkodliwe, to nie masz pojęcia o leczeniu. Prawdopodobnie bawi się mąż w kotka i myszkę: jak ma dobre - nie zażywa, jak ma złe, to zażywa. To w prostej linii prowadzi do wylewu albo w wieku 50 lat, albo 60, albo 70. Nieuchronnie jeśli nic z tym nie zrobi. Dopiero prawidłowe ciśnienia w trakcie leczenia, dieta, ruch NA ROWERZE (!), spowodują, że w którymś etapie lekarz prowadzący powinien podjąć decyzję o zredukowaniu dawek na mniejsze. Tylko wtedy i tylko lekarz. Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi