GrzesiekNowak Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam co zrobić by poprawić swoją średnią prędkość na rowerze górskim. Obecnie jadać na wycieczkę do lasu wyciągam średnią prędkość 15km/h=strasznie wolno. Co zrobić by wyciągnąć przynajmniej 25km/h???
elmapeto Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Trzeba deptać mocniej i mocniej...😉
GrzesiekNowak Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Opublikowano 8 Listopada 2020 Się zmęcze i nie mam siły wrócić do domu.
elmapeto Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Tylko trening może pomóc. Jakie dystanse jeździsz?
pinok Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 @GrzesiekNowakProste, ustawiasz w liczniku większy obwód koła i momentalnie masz lepszą prędkość.
Red Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 3 godziny temu, GrzesiekNowak napisał: Co zrobić by wyciągnąć przynajmniej 25km/h??? Widzę że chcesz jeździć jak Elita 😀 Żeby tak jeździć to trzeba jeździć, a konkretnie to warto w jazdy wplątać interwały. Nie musi to być jakiś hop plan treningowy. Na początek spontaniczne sprinty. Do tego jazda z różną kadencja i obciążeniem, a także podjazdy.
mareq Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Do tego dawać sobie w kość od czasu do czasu. Efekty przyjdą z czasem.
GrzesiekNowak Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Opublikowano 8 Listopada 2020 2 godziny temu, elmapeto napisał: Tylko trening może pomóc. Jakie dystanse jeździsz? 10-20km
nctrns Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Wszystko zależy od terenu. Jak się ciorasz po błocie, pionowych ściankach itd, to 15kmh to dobra średnia. 1
mareq Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 10 minut temu, nctrns napisał: Wszystko zależy od terenu. Jak się ciorasz po błocie, pionowych ściankach itd, to 15kmh to dobra średnia. Tys prowda . Określenie "wycieczka do lasu" niewiele mówi.
GrzesiekNowak Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Opublikowano 9 Listopada 2020 Po lesie, piaskowych drogach, łąkach, błoto też się znajduje.
elmapeto Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Może jednak za dużo od siebie wymagasz. Ja jeżdżąc godzinkę przed pracą robię ok 20 km jadąc głównie po twardych drogach i asfaltach. Średnia koło 20km/h. To nie jest jakoś strasznie wolno.
GrzesiekNowak Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Opublikowano 9 Listopada 2020 Nudzi taka wolna jazda.
elmapeto Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 1 godzinę temu, GrzesiekNowak napisał: Nudzi taka wolna jazda. No to już śmieszne co piszesz. Jak Cię nudzi to jedź szybciej i nie truj...
pinok Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Widać po pierwszym zdaniu że to trol, dlatego zasugerowałem przestawianie licznika.
GrzesiekNowak Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Opublikowano 9 Listopada 2020 2 godziny temu, elmapeto napisał: No to już śmieszne co piszesz. Jak Cię nudzi to jedź szybciej i nie truj... Jak nie mogę jechać szybciej bo się zmęczę. Muszę tam zamontować jakiś silnik od rometa.
Red Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, pinok napisał: Widać po pierwszym zdaniu że to trol, dlatego zasugerowałem przestawianie licznika. Po pozostałych postach też sądzę że to troll sobie jaja robi a łykamy to jak pelikany. Panie moderatorzu @PrzeLuka gdzieś pan jest, jak jest pan potrzebny 😂 Edytowane 9 Listopada 2020 przez Red
staszek.s Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jeszcze mu nikt nie napisal zeby rower zmienil... trzeba czerwony kupic, te sa najszybsze
Rekomendowane odpowiedzi