vdcmike Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Najprościej jednak dać mostek na "-" i/lub przełożyć jedną podkładkę nad mostek. 1
Accent_Szaj Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 @newil gdzie dałeś ten sram butter?
newil Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Opublikowano 15 Listopada 2020 4 godziny temu, Accent_Szaj napisał: @newil gdzie dałeś ten sram butter? Uszczelki powyżej gabeczek kurzowych- tam szedł sram butter.
Accent_Szaj Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 1 minutę temu, newil napisał: Uszczelki To w takim razie luzy na slizgach dolnych. Możesz jeszcze spróbować dolać więcej 15wt. Np po 8ml na lage
newil Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Opublikowano 15 Listopada 2020 Walne było ok 12ml na stronę 15wt RockShox oil. Dziwne że stukot jest tylko po jednej stronie. Stronie blokady. Widelec nowy.
Gość Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 To w takim razie luzy na slizgach dolnych. Możesz jeszcze spróbować dolać więcej 15wt. Np po 8ml na lage A co ma dać dolanie oleju?
Accent_Szaj Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 1 minutę temu, piter614 napisał: co ma dać Zrobi się film olejowy na slizgach,ale Raczej ma ślizgi,albo amor(Skoro nowy) do wymiany. 30 minut temu, newil napisał: Walne było ok 12ml Powinno być 5,wg instrukcji . Możesz jeszcze obrócić rower/amor na parę minut
newil Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Opublikowano 15 Listopada 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Zrobi się film olejowy na slizgach,ale Raczej ma ślizgi,albo amor(Skoro nowy) do wymiany. Powinno być 5,wg instrukcji . Możesz jeszcze obrócić rower/amor na parę minut Hm, rozbiore widelec raz jeszcze, sprawdzę ślizgi i wsadzę jedną lage do środka i poruszam na nie złożonym widelcu czy luz jest wyczuwalny tylko przód tył czy na boki też chodzi. Druga sprawa to sprawdzę komorę blokady i stan oleju. Dam znać:)
Gość Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Ale za dużo oleju też nie jest dobrze bo może wylatywał przez uszczenienie górne
Accent_Szaj Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 W dniu 17.11.2020 o 01:06, piter614 napisał: za dużo Dokładnie tak,dlatego napisałem że powinno być 5ml,ale 8-9to Max. Przy 12 ml @newil może faktycz pocić się na uszczelce
Gość Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 To w takim razie luzy na slizgach dolnych. Możesz jeszcze spróbować dolać więcej 15wt. Np po 8ml na lage Wiesz czytałem wyżej że ma wlać i potem czytałem to że ma jeszcze dolaćDlatego zapytam co ma dać dolanie większej ilości olejuTak naprawdę ja np do swojego Liryk daje po 12-15 mlI jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi się na uszczelce pocił
newil Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Opublikowano 19 Listopada 2020 Panowie, to nie suntour hehe zeby tak olej wylał przez uszczelki:) Amortyzator przeszedł raz jeszcze inspekcje: -nowy widelec- zero przebiegu, zero śladów wytarcia/przetracia gdziekolwiek, niema do czego się przyczepić, -widelec idzie na serwis gwarancyjny- wiem, tylko tyle, że niestety ponoc tak mogą mieć nowe modele- nie podlega to wtedy gwarancji, P.S. Miałem różne widelce, min. Rebe 29 dualair 2012- ZEROOO PROBELU Z LUZAMI ITP>- uszczelki na miejscu, nic nie wypadało, tłukło się.... Co za czasy... :I
Rekomendowane odpowiedzi