Gość Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Już tłumaczę Chodziło o to byś poluzował śrubę która jest wewnątrz ramienia korby, a jazda wokół komina czyli nie wiem wokoło bloku domu auta czy żony na dworze, miała spowodwać to że korba pod naciskiem samoczynnie by się poluzowałaO i to cała filozofiaJednak teraz jak już uszkodziłeś gwint proponuję odpowiedź z użyciem szlifierki
zenobek Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 7 minut temu, Niedobór magnezu napisał: Co masz na myśli piszac krecic w kolo komina? Naprawdę nie wiesz czy sobie jaja robisz? Nie oddalając się zbytnio od miejsca, gdzie robisz naprawę. Jak korba puści to żebyś "nie wylał dziecka z kąpielą" i nie musiał pchać/ciągnąć/prowadzić roweru przez ileś tam kilometrów bo korba spadła, a śruba nie chce się wkręcić z powrotem. Inaczej: blisko warstatu.
Yan Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Naucz się używać internetu https://www.miejski.pl/slowo-koło+komina 2s w google. Jak nie radzisz sobie z prostymi instrukcja to ja z kolei zastosował bym się do rady @Accent_Szaj Cytat Zostaw to tak jak jest. Możesz wpakować się w niepotrzebne koszta. Czytając ten wątek ja już nie wiem które gwint są dobre a które nie. Jeżeli w jednej korbie załatwiłeś wszystkie cztery to naprawdę odpuść.
elmapeto Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Wrzuć zdjęcie roweru w całości. Tak z ciekawości proszę.
zenobek Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 10 minut temu, Yan napisał: Naucz się używać internetu https://www.miejski.pl/slowo-koło+komina Maaaaało tego!!! https://forum.szajbajk.pl/topic/21454-propozycje-i-uwagi-do-słowniczka/?do=findComment&comment=253883
Niedobór magnezu Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Godzinę temu, elmapeto napisał: Wrzuć zdjęcie roweru w całości. Tak z ciekawości proszę.
zenobek Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Nawet nie wiecie jak mi szkoda tego roweru....... @Przeluka też miał fajny pomysł ze ściągaczem do łożysk..... Tylko, że ten wymaga małego nakładu finansowego.... (zakładam, że nie masz ściągacza)
Niedobór magnezu Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 47 minut temu, zenobek napisał: Nawet nie wiecie jak mi szkoda tego roweru....... @Przeluka też miał fajny pomysł ze ściągaczem do łożysk..... Tylko, że ten wymaga małego nakładu finansowego.... (zakładam, że nie masz ściągacza) Mam ściągacz
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 No to jak masz ściągacz do łożysk to w czym problem?
Accent_Szaj Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 @Niedobór magnezu zaznacz strzałką który gwint masz zerwany
Niedobór magnezu Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 11 godzin temu, Accent_Szaj napisał: @Niedobór magnezu zaznacz strzałką który gwint masz zerwany
Accent_Szaj Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 @Niedobór magnezu czyli podsumuje Ci co masz zrobić. Tak jak napisał @Yan Luzujesz o parę obrotów śrubkę ze środka,tą na imbus,zaznaczona na czerwono i jeździsz w okolicy domu przez około 20min. Podkreślam jak nie pójdzie to zostaw,bo tylko narobisz sobie kosztów. Inne opcje są inwazyjne,czyli ściągacz do łożysk,lub stary poczciwy młotek i WD40(od strony supportu daj ręcznik papierowy,aby WD40 tam się nie dostało) 1
Niedobór magnezu Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 3 godziny temu, Accent_Szaj napisał: @Niedobór magnezu czyli podsumuje Ci co masz zrobić. Tak jak napisał @Yan Luzujesz o parę obrotów śrubkę ze środka,tą na imbus,zaznaczona na czerwono i jeździsz w okolicy domu przez około 20min. Podkreślam jak nie pójdzie to zostaw,bo tylko narobisz sobie kosztów. Inne opcje są inwazyjne,czyli ściągacz do łożysk,lub stary poczciwy młotek i WD40(od strony supportu daj ręcznik papierowy,aby WD40 tam się nie dostało) Patrzalem imbusem 6 i 8 nie pasuje, 7 to chyba będzie.
Yan Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Przestańcie ciągnąc ten temat bo jaja sobie z nas robi. Ps. 8!
Niedobór magnezu Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 4 godziny temu, Yan napisał: Przestańcie ciągnąc ten temat bo jaja sobie z nas robi. Ps. 8! Dokladnie tak, jaja sobie z was robie
Gość Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Jak tego nie ogarniasz kup sobie klocki Lego
Niedobór magnezu Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 1 godzinę temu, piter614 napisał: Jak tego nie ogarniasz kup sobie klocki Lego Tak zrobie
Niedobór magnezu Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Opublikowano 14 Listopada 2020 @Accent_Szajjeździłem dzisiaj około 40 minut. Korba się nie rusza. Co mogłem zrobić źle? Jest możliwość, że korba jest krzywo wkrecona jakkolwiel?
Accent_Szaj Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 Godzinę temu, Niedobór magnezu napisał: krzywo wkrecona jakkolwiel? Ja ci już pisałem. Jak nie puści to sobie daruj. Teraz działa,a została ci tylko opcja inwazyjna(młotek,szlifierka,dynamit )
Niedobór magnezu Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Opublikowano 14 Listopada 2020 35 minut temu, Accent_Szaj napisał: Ja ci już pisałem. Jak nie puści to sobie daruj. Teraz działa,a została ci tylko opcja inwazyjna(młotek,szlifierka,dynamit ) Chyba wymienie wkład i korbe. Jak to wygląda z kompatybilnością wkladów suportu?
Accent_Szaj Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 1 minutę temu, Niedobór magnezu napisał: Jak to wygląda Zrozum,że jak nie możesz sobie poradzić z najprostszym zdjęciem korby,to może się okazać że to samo będzie z wkładem,a wtedy możesz uszkodzić ramę. Nie ruszaj tego!!!
Niedobór magnezu Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Opublikowano 14 Listopada 2020 2 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Zrozum,że jak nie możesz sobie poradzić z najprostszym zdjęciem korby,to może się okazać że to samo będzie z wkładem,a wtedy możesz uszkodzić ramę. Nie ruszaj tego!!! Jak mam sobie poradzić jak ten gwint jest uszkodzony w który się ten klucz do ściągania korby wkreca?
Accent_Szaj Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 29 minut temu, Niedobór magnezu napisał: Jak mam sobie poradzić Ja ci napiszę bardzo możliwy 99,9% scenariusz. Młotkiem,lub nawet piłą utniesz tą korbe. Musisz kupić korbe i support. Okazuje się że support jest zapiczony i nie do zdjęcia. Rama i rower do kosza. Dlatego.Nie radź sobie,tylko to zostaw! Czemu się tak uparłeś żeby to zmienić?
Niedobór magnezu Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Opublikowano 14 Listopada 2020 1 minutę temu, Accent_Szaj napisał: Ja ci napiszę bardzo możliwy 99,9% scenariusz. Młotkiem,lub nawet piłą utniesz tą korbe. Musisz kupić korbe i support. Okazuje się że support jest zapiczony i nie do zdjęcia. Rama i rower do kosza. Dlatego.Nie radź sobie,tylko to zostaw! Czemu się tak uparłeś żeby to zmienić? Cała korba wygląda dość słabo. Zęby są strasznie ostre i zużyte. Przerzutke mam a manetka jest uszkodzona( śruba baryłkowa). Jest to bodajże shimano stx. Moge kupić nową manetke ale zęby nadal są w stanie w jakim są. Moge to zrobic i sprzedać rower tak jak jest.
Accent_Szaj Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 5 minut temu, Niedobór magnezu napisał: Moge to zrobic i sprzedać rower tak jak jest. To tak zrób. Ja ci nic więcej nie poradzę niż to co wyżej
Rekomendowane odpowiedzi