Accent_Szaj Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Chłopaki chciałbym żeby wątek "nasze rowery" pomagały przy problemach już po zakupie. Chodzi o to, aby nie zaśmiecać tematu porady zakupowe I tak: Kolega ma problem ze strzałami. @valgirJeszcze posmaruj jarzmo pod siodełkiem. Miejsce gdzie styka się z prętami siodełka i styk sztycy z jarzmem.
enadxx Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) @Accent_Szaj w nawiazaniu do mojego problemu z rysa na lewej goleni amortyzatora. Dosałem informację, że rower już jest do odbioru. Zadzwoniłem do media-expert aby zweryfikować czy faktycznie maja rower na miejscu. Poprosiłem o informację co zostało zrobione. Poinformowano mnie, że "amotyzator wykazuje normalne ślady użytkowania" , tak więc nic z porysowana golenia nie zrobili. Przypuszczam, że również weryfikacja polegała na jedynie na wzrokowych oględzinach, pewnie nawet nie sprwadzili jak wygladaja ślizgi itp. Móglbyś poradzić jak mam postapić? Odwoływac się, domagać naprawy/ wymiany? Edytowane 2 Grudnia 2020 przez enadxx literowka
Accent_Szaj Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 26 minut temu, enadxx napisał: amotyzator wykazuje normalne ślady użytkowania Masz może zdjęcia tych rys?
enadxx Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) 11 minut temu, Accent_Szaj napisał: Masz może zdjęcia tych rys? Edytowane 2 Grudnia 2020 przez enadxx
Accent_Szaj Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 @enadxx to nie są "normalne ślady użytkowania" Napisz, albo zadzwoń do http://harfa-harryson.com.pl/all/serwisy-autoryzowane-rock-shox/ i zapytaj czy wymienią Ci to w ramach naprawy gwarancyjnej RS.Oni mają autoryzację. 1
enadxx Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 4 minuty temu, Accent_Szaj napisał: @enadxx to nie są "normalne ślady użytkowania" Napisz, albo zadzwoń do http://harfa-harryson.com.pl/all/serwisy-autoryzowane-rock-shox/ i zapytaj czy wymienią Ci to w ramach naprawy gwarancyjnej RS.Oni mają autoryzację. Dzięki, znalazłem serwis harfa-harryson w pobliżu mnie. Zadzwonię i podpytam się.
Accent_Szaj Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 2 minuty temu, enadxx napisał: Dzięki Spoko,tak zrób.Jak w przyszłości coś się podzieje z innymi podzespołami, to też nie zawracaj sobie głowy z ME,tylko dzwoń do autoryzacji
enadxx Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 21 minut temu, Accent_Szaj napisał: Spoko,tak zrób.Jak w przyszłości coś się podzieje z innymi podzespołami, to też nie zawracaj sobie głowy z ME,tylko dzwoń do autoryzacji Zadzwoniłem do przedstawiciela w Poznaniu. Mam do nich podjechać. Zgłosza amor bezpośrednio do sram-a. Jeszcze raz dzieki. Będę meldował na bieżaco postep sprway p.s. dobrze, że mam inny rower
valgir Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 W dniu 1.12.2020 o 10:18, Accent_Szaj napisał: Chłopaki chciałbym żeby wątek "nasze rowery" pomagały przy problemach już po zakupie. Chodzi o to, aby nie zaśmiecać tematu porady zakupowe I tak: Kolega ma problem ze strzałami. @valgirJeszcze posmaruj jarzmo pod siodełkiem. Miejsce gdzie styka się z prętami siodełka i styk sztycy z jarzmem. Prawdopodobnie to bylo to, jutro jeszcze jedna jazda zeby potwierdzic. Teraz niestety musze troche podregulowac tylne przerzutki. gdy z przodu mam mala tarcze, ciezko wchodza najnizsze przelozenia, a ostatnie w ogole nie wskakje. Czy ktos moze mi wskazac na zdjeciu, ktora sruba odpowiada w tym przypadku za korekcje lancucha zeby polecial na tym zdjeciu w lewa strone, oraz w ktora strone obracac?
wolek Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Baryłka przy manetce, odkręć ją, musisz naciągnąć linkę prawdopodobnie. 1
valgir Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 19 minut temu, wolek napisał: Baryłka przy manetce, odkręć ją, musisz naciągnąć linkę prawdopodobnie. Odkrecic barylke i naciagnac z tylu na przerzutce? Samo odkrecenie ciut poprawia, ale wchodzi na ostatnia tarcze i od razu spada.
wolek Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 To w takim razie jeszcze śruba 1 albo 3,zobacz która będzie reagowała. 1
Accent_Szaj Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 2 godziny temu, valgir napisał: ostatnie w ogole Odkręć śrubkę L o obrót Tu masz film jak ustawić tylną przerzutke 1
valgir Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 W dniu 3.12.2020 o 21:29, valgir napisał: Odkrecic barylke i naciagnac z tylu na przerzutce? Samo odkrecenie ciut poprawia, ale wchodzi na ostatnia tarcze i od razu spada. 22 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Odkręć śrubkę L o obrót Tu masz film jak ustawić tylną przerzutke Dzieki, udalo sie, teraz chodzi pieknie. Jeszcze musze sprawdzic jak smigaja ze sprzeglem W dniu 1.12.2020 o 10:18, Accent_Szaj napisał: @valgirJeszcze posmaruj jarzmo pod siodełkiem. Miejsce gdzie styka się z prętami siodełka i styk sztycy z jarzmem. Niestety to nie pomoglo. Objawy sa takie same. Zawsze po jakis 20 min jazdy na mrozie, w momencie kiedy pojawiaja sie "wertepy". Wydaje mi sie, ze po smarowaniu calego siodelka, pretow od sztycy jest lepiej, ale nadal cos tam slychac. Nie potrafie ocenic czy to jednak nie jest support. Dalej, kiedy stane na pedalach nie siedziac na siodelku to dzwiek sie nie pojawia, wiec ew. jakis luz na korbie/supportu tez wchodzi w gre, bo przy docisku nie ma miejsca na obijanie gdzies.
Accent_Szaj Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 34 minuty temu, valgir napisał: dzwiek sie nie pojawia Nasmaruj zwykłym smarem jeszcze sztyce,odcinek który wchodzi w rurę. 1
valgir Opublikowano 6 Grudnia 2020 Opublikowano 6 Grudnia 2020 W dniu 4.12.2020 o 23:16, Accent_Szaj napisał: Nasmaruj zwykłym smarem jeszcze sztyce,odcinek który wchodzi w rurę. Zrobione 04. Testowalem 05 i 06 - chyba to rozwiazalo problem. Ew. zdjalem jeszcze odblaski z pedalow, wiec jedno z tych dwoch bylo winowajca Dzieki wielkie! 1
Accent_Szaj Opublikowano 6 Grudnia 2020 Opublikowano 6 Grudnia 2020 17 minut temu, valgir napisał: Dzieki wielkie Spoko Tyle ile się naw...łem na sztyce to moje
Accent_Szaj Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 35 minut temu, hans napisał: za 2880zł? We wrzesniu/październiku były takie promocje w ME
hans Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 2 minuty temu, Accent_Szaj napisał: We wrzesniu/październiku były takie promocje w ME Ahh, przegapiłem same fajne ofery ;/. Najbardziej żałuje jednak tej promocji: https://www.sklepmartes.pl/sporty/46947-rower-kato-79-al-u-ghost.html#/pe-unisex/kolor-riot_red_night_black/rozmiar-rama_xl_koa_29 Spóźniłem się dosłownie 1 minutę
Accent_Szaj Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 1 minutę temu, hans napisał: Najbardziej żałuje jednak tej promocji Przecież to jest na sprężynie i Qr, nie wiem czego tu żałować Indiana ,nawet X7 go miażdży Ile masz do wydania?
hans Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 W gotówce 2 tyś, w ratach do 3 tyś. Myślałem, ze względu na moje gabaryty 194cm i 110kg żeby kupić coś na lepszym osprzęcie żeby wytrzymało trochę dlużej.
Accent_Szaj Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 31 minut temu, hans napisał: żeby kupić coś na lepszym To żeby nie zaśmiecać wątku, zapraszam tu
enadxx Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 W dniu 2.12.2020 o 13:56, enadxx napisał: Zadzwoniłem do przedstawiciela w Poznaniu. Mam do nich podjechać. Zgłosza amor bezpośrednio do sram-a. Jeszcze raz dzieki. Będę meldował na bieżaco postep sprway p.s. dobrze, że mam inny rower Sprawa ma swój finał. Odebrałem nowy amortyzator FS-RCNS-RL-D1. Jeszcze raz dziękuję za radę @Accent_Szaj. 1
Accent_Szaj Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 3 godziny temu, enadxx napisał: Odebrałem nowy amortyzator Super . No to teraz tylko śmigać. Zrób sobie zerówkę
Rekomendowane odpowiedzi