Qane Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 To bez znaczenia czy masz s czy m. Każdy producent ma swój często odmienny szereg rozmiarów, dlatego podają w centymetrach kilka wartości (barki, pas, rękawek, długości przód/tył) a nie ogólnie "S". Kup S od 5 producentów i dostaniesz 5 zupełnie innych rozmiarów. Ja zmierzyłem dokładnie siebie i swoje ulubione (najwygodniejsze) ciuchy i na tej podstawie kupuje A to, że czasami coś się nie do końca zgra z wymiarami, bo krój inny itp. to już niestety urok kupowania w sieci. Jak jesteś na granicy to załóż sobie czy chcesz luźniej czy ciaśniej i kupuj, jak coś wymienisz Kupiłem kiedyś koszulkę Rogelli idealną rozmiarowo ale musiałem oddać, bo w barkach była super ale na brzuchu wisiała jak worek - taki krój, niby mój rozmiar ale dopasowanie było słabe. Jakbym miał dobra w pasie to w barkach bym nie wszedł HTC & TT
Whitey Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 12 godzin temu, Łabędź napisał: Czyli jak to wygląda w praktyce? Mówisz: - panie, mam tak, że jestem na granicy rozmiarów S i M i nie wiem co kupić. Co robić? - Weź pan eSkę, jak ciutkę będzie piła pod pachami, to się pan mocno schyl do przodu, pomachaj rękami w lewo, potem w prawo, znów w lewo, zrób dwa przysiady, powinna się naciągnąć i będzie dobrze. No chyba nie. Czyli co w takim razie kryje się pod pojęciem konkretna porada? Skoro nie działa podanie długości, szerokości i każdego innego wymiaru w centymetrach, żeby sprawdzić, czy S czy M będzie lepiej na mnie leżał, to jak jeszcze można pomóc? Serio pytam. Jak to wygląda w praktyce? Endura: zamawiałem dwie koszulki i usłyszałem coś takiego "jedna z nich jest bardzo obcisła dlatego proszę zamówić rozmiar S, natomiast drugą proponujemy w rozmarze M" Quest: "niestety nie potrafię pomóc ale w razie czego wymienimy na inny rozmiar" I tyle. Masz prawo mieć inne zdanie niż ja, natomiast uważam, że wałkowanie tego tematu jest zbędne. Pozdrawiam
GrochowaMTB Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Byłem w tej samej sytuacji i też pytałem o podpowiedź bo wahałem się między XL i XXL i też Pan mi nie pomógł i.... i rozumiem go. Przecież nie może brać za to odpowiedzialności. Bo potem ruszyła by fala roszczeń wobec firmy typu: "Wasz pracownik sugerował mi M a okazuje się, że lepsza jest S - oddawać kasę!". Tak więc podjąłem samodzielnie męską decyzję. Zamówiłem w końcu XXL bo mam kilka ciuchów kolarskich i XXL przeważnie najlepiej pasuje i XXL z Quest okazało się idealne. Pamiętajmy też, że mają tam serię... zapomniałem jak ją nazywają, powiedzmy bardziej profesjonalną i ona owszem, jest na rozmiary jeśli chodzi o długość, ale dla ludzi będących w "formie" czyli szczupłych.
Rekomendowane odpowiedzi