Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 3 minuty temu, zaganka84 napisał: nauczylam swoich nowych hamulcow, teraz wiem jak funkcjonuja i nie bede miala problemow z ich regulacja w przyszlosci ☺️ To jest bezcenne 1
Falcon_2002 Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 W dniu 12.09.2020 o 14:12, Accent_Szaj napisał: Magury 4-tłokowe są bardzo ciężkie w ustawieniu ,aby nie tarły. @PiotrekGT i @Falcon_2002 mają MT5 i u nich minimalnie ocierają. Gratulacje 😀 @zaganka84 Trochę późno zobaczyłem ale to prawda, że Magury jest ciężko wyregulować bo mają malutki prześwit w porównaniu do Shimano. Jak na nie patrzę to wydaje się, że one będą cały czas ocierać😄 ale jednak tak nie jest. W Shimano zaciskałem klamkę i dokręcając śruby udawało się to dobrze ustawić a w MT5 nie męczyłem się z tym dosyć długo około godziny może więcej i wtedy @PiotrekGTpowiedział abym je ustawiał ręczne przesuwając palcami zacisk wtedy dokręcić śrubami, potem kręcę kołem i jak jest źle to poprawiam (czasem dopiero za którymś jest dobrze😉) a jak nie pomoże to trochę oleju z klamki wypuścić. Czasem zdarza się, że znowu zaczynają ocierać prawdopodobnie tarcza się lekko wygina i teraz wystarczy mi tylko kilka minut aby przestawić zacisk (nie spuszczam już oleju więcej). 1
Gość Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 W dniu 16.09.2020 o 09:37, zaganka84 napisał: Oj, tak... Moja cierpliwosc zostala poddana wilekiej probie 😉 Niecenzuralne slowa scielily sie gesto 😄 Dlatego wole przysiasc, zrobic to sama. Jak sie robi dla siebie, to sie to zrobi porzadnie. W serwisie robia szybko i byle jak (oczywiscie nie wszedzie, ale przewaznie). Poza tym w serwisie, tam gdzie kupilam rower, maja bardzo duzo rowerow do naprawy, musza je szybko "robic" zeby sie wyrobic. Wiem, ze rower jest na gwarancji i moglam go oddac do naprawy, ale podejrzewam, ze lepiej by nie bylo. No i sie nauczylam swoich nowych hamulcow, teraz wiem jak funkcjonuja i nie bede miala problemow z ich regulacja w przyszlosci ☺️ Brawo! Nic tak nie cieszy, jak własnoręcznie przeprowadzony z sukcesem serwis
Accent_Szaj Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 49 minut temu, Falcon_2002 napisał: to trochę oleju z klamki wypuścić. Poczytaj wątek,spuszczanie oleju nic nie da 1
zaganka84 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) 12 godzin temu, Falcon_2002 napisał: Gratulacje 😀 @zaganka84 Dziekuje ☺️ 12 godzin temu, Falcon_2002 napisał: w MT5 nie męczyłem się z tym dosyć długo około godziny może więcej i wtedy @PiotrekGTpowiedział abym je ustawiał ręczne przesuwając palcami zacisk wtedy dokręcić śrubami, potem kręcę kołem i jak jest źle to poprawiam (czasem dopiero za którymś jest dobrze😉) Dokladnie tak zrobilam 😉 Tarcze delikatnie tra o klocki, ale juz mi to nie przeszkadza, jak sie troche zetra to pewnie przestana. Przy zakupie tarly niemilosiernie... 11 godzin temu, Sziva napisał: Brawo! Nic tak nie cieszy, jak własnoręcznie przeprowadzony z sukcesem serwis Dziekuje 😄 Jestem z siebie dumna ☺️ Edytowane 20 Września 2020 przez zaganka84 1
Rekomendowane odpowiedzi