Skocz do zawartości

Dobre i w miarę tanie rękawiczki.

wojt3k:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś polecić jakieś rękawiczki (krótkie) w cenie 50-100.

Opublikowano

Ja mam rękawiczki z 4F, kosztowały ok 60 zł, nie pamiętam jaki to model ale między palcami mają takie specjalne paski do ściągania z dłoni. Mam je już 2 lata, był to chyba najdroższy dostępny model z tej firmy. Póki co nic się z nimi nie dzieje a mają przebieg już ok 10000 km więc wiele przeszły ;)

Spoko rękawiczki mają też w Decathlonie :)

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Kilka dni temu kupiłem dla siebie i swojej lepszej połowy SCOTT Aspect rękawiczki z krótkimi palcami za 50 PLN od pary w TK-Max w Szczecinie , mają one wszyte poduszki amortyzujące a całość jest dość filigranowa jak będą się sprawować na chwytach ESI FIT XC czas pokaże , dotychczas na rowerze rękawiczki używałem tylko zimą

0000000000000scott.jpg

000000000000000000000scott-aspect-sport-sf.jpg

Edytowane przez alfine-11
  • Pomógł 1
Opublikowano

Ja używam rękawiczek BTWIN z Decathlonu . Kosztują ok. 50-60 zł to też zależy od rozmiaru . Są wygodne i mogę je polecić 

Opublikowano

Ja kupiłem jakieś nie znane firmy meteor ,zielono czarne ,koszt ok 40 zł zobaczymy co to za wynalazek ,czy wytrzymają sezon 5000 km

Opublikowano

Ja kupiłem rękawiczki 4F za 49zł. Jak za tą cenę spisują się świetnie. Po około tysiącu km nie widzę żadnych oznak zużycia

Opublikowano

Ja w zeszłym roku kupiłem Accenty za jakieś 40-50 PLN i naprawdę są całkiem przyjemne.

Opublikowano

Również polecam rękawiczki z 4F kupiłem dwa lata temu i spisywały się świetnie, tydzień temu kupiłem nowe również z 4F i nie powiem złego zdania o nich ;) 

Opublikowano

Ja także jak koledzy wyżej posiadam rękawiczki z 4F i są mega :)

Opublikowano

Giant Horizon - najwytrzymalsze rękawiczki jakie do tej pory miałem. Drugie na liście są rękawiczki Accent Duster (bodajże) ale są zdecydowanie cieplejsze od produktu Giant'a a czego innego oczekuje od letnich, krótkich rękawiczek.

Opublikowano

Bez palcow jezdze w zelowych marki "lidlini":) a z palcami w mechanics vent

Opublikowano

A ja mam mocno średnie doświadczenia z rękawiczkami 4F.

Jakiś miesiąc temu kupiłem rękawiczki z długimi palcami na wiosenne jeżdżenie. Miały mieć opcje obsługi ekranów dotykowych i faktycznie - jakieś gumowe dziadostwo nakapane na palcach jest. Ale smartfon jest kompletnie nieczuły na dotyk w tych rekawiczkach. Wyrzucone w błoto 60 zł. Poszedłem do salonu rowerowego, kupiłem rękawiczki Specialized za 109 zł i działają z iPhonem jakbym ich w ogóle na dłoniach nie miał. Przy okazji dużo ładniejsze.

Kolejny przykład tak zwanej "dziadowskiej oszczędności" do odnotowania.

Opublikowano

Wszystko zależy od modelu rękawiczek 4F. Jedne, które mam z promocji są bardzo fajne, jedyny odpowiedni kolor i bardzo wygodne. Inne czarno-białe także się sprawdzają, a mam jeszcze jedne, które są beznadziejne. Nie wiem od czego to zależy, bo w zasadzie te pierwsze były najdroższe i warte ceny, a dwie pozostałe pary coś w granicach 30, 30 paru złotych i różnica między nimi jest porażająca.

Swojego czasu korzystałem też z rękawiczek Crivita, które dostępne są w Lidlu. Nie wiem jednak, jak teraz z ich jakością.

Opublikowano

Jak pisalem wczesniej mam z lidla i jezdze trzeci sezon i jest ok

Opublikowano

Większość pozytywnie 4F ocenia, a ja mam do nich jedną uwagę.

Dwa lata temu dostałem 4F Rider (niebieskie) i rzep nie daje w nich rady. Często odpina się samoczynnie podczas jazdy. Przy długim rękawie po odpięciu łapie moje termo i mechaci ...

Opublikowano
Dnia 10.04.2017 o 14:36, revolta1 napisał:

Jak pisalem wczesniej mam z lidla i jezdze trzeci sezon i jest ok

Kupiłem te Lidlowskie i nie wytrzymały mi nawet miesiąca. 

Dnia 8.04.2017 o 20:51, wojt3k:) napisał:

Witam, może ktoś polecić jakieś rękawiczki (krótkie) w cenie 50-100.

Co prawda przekracza budżet , chyba że znajdziesz taniej bo link pierwszy lepszy z tymi rękawiczkami ale moim zdaniem warto. Wcześniej przerobiłem kilka rękawiczek. Pierwsze z decathlonu modelu nie pamiętam , ale jedne z wyższych modeli i szczerze nie byłem zadowolony. Strasznie drętwiały mi ręce ( rozmiar był dobry) . Następnie w następnym roku jeżdżenia kupiłem inne , niestety nie pamiętam jakie i były jeszcze gorsze . w 2015 roku zdecydowałem się na wspomniane lidlowskie i nie wytrzymały nawet miesiąca , zaczęły się pruć a i nie czułem się w nich komfortowo , więc postanowiłem troszkę na forach poczytać , szukać i trafiłem na http://szybkitowar.shoparena.pl/pl/p/Rekawiczki-Rowerowe-Northwave-Skeleton-Short-L/1840  nie mają żelu czym się zaniepokoiłem , ale już pierwsze jazdy pokazały że jak dla mnie są na prawdę świetne. Mam już je trzeci rok i nie myślę nawet ich zmieniać. 

Opublikowano

Lidl ma kilka firm Crivit itd. 

Ja mam takie marki lidlini :)

20170414_195718.jpg

Opublikowano

I takie 

Na chodniejsze .nie zimowe dni 

20170414_195741.jpg

Opublikowano

revolta1 to teraz mnie zastrzeliłeś. W życiu bym nie pomyślał że jest kilka firm , jednak człowiek uczy się całe życie. Ja pisałem oczywiście o Crivit.