Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Hej, czy ktoś z Was korzysta może z ofert diety pudełkowej? Zamawia się dane menu (rodzaj i ilość kalorii) i przywożą jedzenie na cały dzień. Ostatnio zastanawiam się nad tym, bo ja gotować ani nie umiem, ani nie lubię. Jeśli w domu jest Król Małżonek, to on dba o gotowanie, ale mam go tylko na weekend w chałupie. Zwykle od poniedziałku do piątku bazuję na produktach kupionych ze sklepu i gotowych do odgrzania, ale sama czuję, że taka "dieta" nie zaprowadzi mnie nigdzie. Korzystaliście może z takich ofert diet pudełkowych? Jakie są Wasze doświadczenia i czy zwyczajnie warto?
Kajgana Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Jakiś czas temu moja żona próbowała tego. Nie warto oszczędzać, bo te tańsze są raczej średniej jakości. Druga sprawa, że mimo największych starań niektóre dania on całym dniu w pudełku przestawały apetycznie wyglądać. Dużo zależy też od nastawienia. Bo w domu cały czas jest coś poza pudełkami do jedzenia. No a dieta z pudełka jest kompletna. Więc trzeba uważać na podjadanie. Plus jest taki że zostało nam sporo sprytnych pudełek, w których bierzemy jedzenie do pracy teraz. Wpadło kilka prostych przepisów. Żona była zadowolona, ale jak wróciłem do domu to straciło to sens, bo i tak gotuje.
jhartman Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgadzam się z opinią powyżej. Dodatkowo: korzystałem w 2016, gdy po całym 2015 kiedy to próbowałem się odchudzać wreszcie doszedłem do masy krytycznej.Poświąteczni zacząłem z wagą 93kg. Noworoczne postanowieniem było wzięcie pudełek na dni robocze, bez weekendów.Poza tym, że moim celem było zejście z wagi to chciałem też nauczyć się w jaki sposób jeść po powrocie do "normalnego" życia. I te 8 miesięcy to była dobra okazja do nauczenia się co i ile jeść (zaskakujące, jak mało powinno się jeść pracując przy biurku i okazjonalnie uprawiając sport). Tak, 2-3 razy po godzinie na siłowni to bardzo okazjonalny sport W większości przypadk ów jedzenie było dobre i bardzo dobre, wziąłem firmę z dobrymi opiniami w necie i w średniej cenie (ani nie najtańszą ani najdroższą)Ogólnie bardzo sobie chwalę, polecam każdemu kto wpadł w pułapkę powolnego przybierania na wadze "bez powodu".Wiem, że Twoje cele są inne ale może inne grubasy zajrzą do tego wątku Pozdrawiam, Jarek
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dzięki za opinie! Spróbuję zatem wziąć na tydzień i zobaczę czy mi to podpasuje.
GoosiaPl Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Ja bym w życiu nie zniosła tej ogromnej ilości plastiku
PiotrKr Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Bo jego się nie je. Jedz tylko zawartość
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 7 godzin temu, GoosiaPl napisał: Ja bym w życiu nie zniosła tej ogromnej ilości plastiku To znaczy? Do jedzenia właściwego dodają plastik czy chodzi Ci o pojemniki?
Kajgana Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Codziennie dostajesz kilka/kilkanaście pudełek plastikowych z jedzeniem... U nas większość była na tyle dobrej jakości, że teraz służą dalej. Np do mrożenia jedzenia, czy brania go do pracy. Ale faktycznie jest tego sporo....
chilika Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W dniu 24.08.2020 o 20:14, Kajgana napisał: Codziennie dostajesz kilka/kilkanaście pudełek plastikowych z jedzeniem... U nas większość była na tyle dobrej jakości, że teraz służą dalej. Np do mrożenia jedzenia, czy brania go do pracy. Ale faktycznie jest tego sporo.... Można zamówić w pojemnikach wielokrotnego użytku (codziennie oddajesz). Można poszukać firmy która korzysta z biodegradowalnych pudełek.
Greg29 Opublikowano 12 Października 2023 Opublikowano 12 Października 2023 Jeśli plan się sprawdza to bym nie kombinował - żeby nie było, sam ćwiczę na siłowni grubo ponad 20 lat i też czasmi miałem niedosyt i coś sobie dorabiałem extra, np. łapę i później żałowałem bo okazało sie, że przesadziłem, coś sobie nadwyrężyłem czy naciągnąłem i na następnych treningach musiałem odpuszczać tą partię lub brać mniejszy ciężar czy coś w tym stylu
Rekomendowane odpowiedzi