darek.s Opublikowano 3 Października 2021 Autor Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) W dniu 30.08.2020 o 22:01, darek.s napisał: Zatem mam w planie kupienie drugiej oryginalnej za to to pojemniejszej baterii wraz z mocowaniami i zamontować w rowerze żony, który idealnie nadaje się do konwersji wraz ze starym silnikiem od rexa.. Tym sposobem miałbym dwie baterie i dwa rowery kompatybilne pod względem baterii😃. Po wypadku Rexa ( przejechała po nim ciężarówka ) odkupiłem od tego samego sprzedawcy rower z uszkodzonym silnikiem a do niego założyłem Bafanga. Ponieważ nie był to full kupiłem w góry Bulls'a. Pozostała damka żony... - Napęd dostał nowe życie... Edytowane 3 Października 2021 przez darek.s
darek.s Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Opublikowano 20 Maja 2022 Witam. Jest ciąg dalszy... Tym razem sprawa dotyczy Bafanga. Jakiś czas temu zauważyłem, że przy pedałowaniu jest cykliczne chrobotanie. Zauważyłem to po wycieczce z kolegą któremu pożyczyłem rower. Ja jechałem na Bullsie a on, żeby mi dorównać włączał wyższe stopnie wspomagania i stawał na pedały. A waży prawie 100kg. No i mam teraz mały luz na osi supportu podobnie jak w tym AEG. Silnik kupiłem prawie rok temu i właśnie będę wysyłał zapytanie do Chińczyka czy przysługują mi prawa gwarancyjne. AEG miał solidniejsza konstrukcję. Całkowicie metalową a w Bafangu osłona przekładni jest plastikowa. O ile w AEG sam zawiniłem myjąc napęd karcherem tutaj nic takiego nie było. Co prawda zdarzyło się przeprawiać rower przez rów melioracyjny, gdzie silnik przez chwilę był pod wodą ale było to krótko. I jak teraz się przyglądam to wejście kabli jest dobrze zasilikonowane i w zasadzie woda nie miała prawa dostać się do środka.Przebieg to nieco ponad 4000 km. Godzinę temu, darek.s napisał: wejście kabli jest dobrze zasilikonowane i w zasadzie woda nie miała prawa dostać się do środka. No cóż przez kable raczej nie ale przez szeroki oring w tej plastikowej osłonie niestety już tak... Jak zdemontować te łożyska. W AEG było prościej...
Rekomendowane odpowiedzi