Skocz do zawartości

Kross Level Boost 1.0 (2020)

RalfiVR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może żle się wyraziłem. Chodzi o zrobienie większej liczby km. Jak ktoś ma w marę dobrą nogę to kupowanie elektryka z baterią 500 wh i mniej jest moim zdaniem kiepskim pomysłem a już zwłaszcza w HT. Dlatego na góry trzeba przemyśleć zakup lub nie pakować się w coś poniżej 700-650wh. Mnie przed zakupem elektryka powstrzymuje bardzo słaba pojemność baterii gdzie nie zrobię tyle km ile bym chciał. 

• Lubię to! 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Podsumowujac, zamykajac temat. Cały naped lacznie z tylna piastą wymienione,  kaseta 11-46 XT, łancuch XT, przerzutka i manetka SLX, wymiana na amorek Reba RL, sztyca i kierownica karbon, opony Maxxis. Łącznie 3kg mniej, zwazylem rower 18.5kg plus moje 74kg. Jakość  jazdy, zupełnie inna trakcja prowadzenie, płynność  pracy napędu. Inna radość z jazdy .

Jeżdżą cały czas na wlaczonym napędzie Eco wystarczy. Dużo  mniejsze zużycie baterii, na trasie 55km z przewyzszeniami do 400m zużyciem między 20-25% baterii,  wcześniej okolo 40%.  

Edytowane przez RalfiVR
Opublikowano

Nie kwestionuje sensowności wymiany, bo najważniejsze że czujesz poprawę... ale 3kg ?? To z czego byly te elementy fabryczne z ołowiu ?

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie 2.5kg  amor oryginalny 3200g, reba 1580, karbonowa sztyca + kierownica -360g , opony -350g mniej, korby -150g mniej.

Edytowane przez RalfiVR
Opublikowano

XCR ->3,2kg to co to było za ustrojstwo... masakra. To spreżyna ale powietrzny ważył 2,2-2,3kg 

Opublikowano
W dniu 4.12.2020 o 13:04, DarekH napisał:

XCR ->3,2kg to co to było za ustrojstwo... masakra. To spreżyna ale powietrzny ważył 2,2-2,3kg 

Dopoki nie zdjąlem i nie zważylem, nie spodziewałem się ze to taki kloc.