Skocz do zawartości

B'twin 920 AF Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.10.2020 o 12:47, piterrrxd napisał:

Kółka zmienione na Fulcrumy i klocki na BBB Techstop, opony Conti Ultrasport III 28mm. Szkoda że nie ma narazie pogody by coś jeszcze pokręcić. Przejechałem się tylko "wokół komina", opony 28c wydają się przyjemniej toczyć mimo tego samego ciśnienia 7 barów. Gdyby nie szczęki rama spokojnie przyjęłaby 32mm, szłoby to zrobić wysuwając klocki na czas montażu koła ;)

B9ISdYB.jpg

Zamówiłem u majfrendów własne stickery, żeby obręcze nie były tak "smutno" czarne :D

j5nEzHn.jpg

Czemu zmieniłeś mavici na fulcrum?

Opublikowano

@89neo miałem wymianę na gwarancyjną na Ksyriumy, jakoś się zraziłem do tej marki.

Opublikowano
[mention=3414]89neo[/mention] miałem wymianę na gwarancyjną na Ksyriumy, jakoś się zraziłem do tej marki.
Dzięki
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zrobił Ci się z tego mały poradnik. Mam poprzedni model na ultegrze 6800. Przetarles szlak.jesli chodzi o wymianę suportu, nie muszę się też zastanawiać czy wejdą mi kółka 28. Padla decyzja o kupnie opon Tufo Comtura Duo 28.  Chętnie poczytam co tam nowego wymodziłeś 🙂

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

W sumie nic, odpakowałem rower po zimie z pokrowca i "przewietrzyłem" na krótkiej przejażdżce. Nawet nic nie trzeba było regulować, wszystko działa jak w zegarku. Teraz tylko lepszej pogody trzeba ;)

MV6ac6O.jpg

Edytowane przez piterrrxd
Ed
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak jest pogoda to się jeździ. Zmian w specyfikacji nie planuję, bo w sumie nie ma czego zmieniać :)

kJz8s6w.jpg

• Lubię to! 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W końcu trochę więcej ładnej pogody pogody :)

t5pAwhR.jpg

Edytowane przez piterrrxd
Opublikowano

@89neo Jak ci się jeździ na takich stożkach? Przydałyby się stickery na obręczach (wiadomo kwestia gustu) 😎

Opublikowano
26 minut temu, piterrrxd napisał:

@89neo Jak ci się jeździ na takich stożkach? Przydałyby się stickery na obręczach (wiadomo kwestia gustu) 😎

Właśnie biję się z myślami odnośnie naklejek ale cena 80 zł za komplet mnie skutecznie odstrasza :P jak się jeździ? Powiem Ci, że mega amortyzują, może to kwestia formy ale co chwilę poprawiam PRy na stravie i to podczas jazdy w tlenie, na bocznych wiatrach faktycznie jest trochę wysiłku z utrzymaniem trasy ale na prostych idą jak przecinaki, zwłaszcza że to Straight Pull a nie jakieś badziewne piasty.