TomekLodz1973 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) ... ale to już było i ... znowu kupiłem Marina stalowego na plusach 27,5 x 3,0 Tym razem z Reconem 100 mm. Sztywna oś widelca, tył szybko zamykacz. Korba Marina, łożyska suportu zewnętrzne. Zmieniarka SLX, nawet nie pamiętam ile biegów. A przecież wczoraj po przyjeździe z Hali Rowerowej od razu zmieniłem hamulce więc ... chyba 11. Fajny kolor czerwono malinowy. Rok temu miałem pierwszą wersję bez amortyzatora i na Sram GX. Koronka 11 pewnie się szybko zużyje jak rok temu a ogólnie rower super. Koła dają taką przyczepność a teraz jeszcze jest powietrzny amor. Tak się jaram tym rowerem, ponownie go kupiłem. Na Górze Żar poległem, brak siły i techniki. Rockrider XC 💯 S będzie do sprzedania choć to dobry rower to nie pod moją wagę i zapędy typu góra Żar. Teraz mam grubasa stalowego pod 124 kilo kierującego i wszystkie lasy moje. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez TomekLodz1973 5
taki_jeden Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Rower jest super, chociaż ja osobiście wybrał bym wersję z sztywnym widelcem ale to pewnie dla tego że rozważałem go jako commutera Nie rozumiem tylko dlaczego Marin tak się kurczowo trzyma tego żeby nie dawać sztywnej osi w tym modelu ... 1
TomekLodz1973 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2020 W zeszłym roku miałem z sztywnym widelcem. Ten ma przednią oś a tył na zamykacz. Jest model wyżej który ma sztywne osie przód tył. Jest małe zainteresowanie tymi rowerami bo rama stalowa, opony 3,0 A właśnie z tego powodu uwielbiam ten model i jego odmiany.
elmapeto Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Od dłuższego czasu ten model mi się podoba. Jak mi budżet pozwoli to na pewno i u mnie zagości.
taki_jeden Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 3 godziny temu, TomekLodz1973 napisał: Jest model wyżej który ma sztywne osie przód tył. O faktycznie, nie wiedziałem. Widzę że jest na kołach 29 cali zamiast 27,5 w sumie fajna zmiana, dzięki za info. 3 godziny temu, TomekLodz1973 napisał: Jest małe zainteresowanie tymi rowerami bo rama stalowa, opony 3,0 A właśnie z tego powodu uwielbiam ten model i jego odmiany. Ja właśnie uwielbiam stalowe ramy, kiedyś prawie już kupiłem pine mountain ale ostatecznie postawiłem na jamisa dragonslayera, którego rama niestety okazała się być nie kompatybilna z moimi wielkimi stopami zahaczałem o tylny trójkąt podczas pedałowania, więc niestety musiałem go oddać. Ale pozostałem wierny stali
elmapeto Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Ja już kiedyś myślałem o zakupie tego roweru w sztywnej konfiguracji. Teraz jak tak na niego patrzę to dochodzę do wniosku ,że już czas. Niestety z braku miejsca musiałbym najpierw sprzedać aktualny sprzęt. Powiedz mi proszę jak wygląda sprawa rozmiaru? Ja 187 wzrostu. Myślałem o xxl.
taki_jeden Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Ja się przymierzałem do L i XL (mam 185cm) i pomimo tego że wg producenta powinienem brać XL to o wiele lepiej pasował mi w rozmiarze L, tak że chyba niestety musisz sam się przekonać.
elmapeto Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Dzięki. W necie są w dobrej cenie wystawione dwa L i XXL . XL nie widzę. Z resztą bez przymiarki ciężko, a u mnie nie znalazłem jeszcze sklepu w którym, był by owy sprzęt. 1
Fimala Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Strasznie zajarałem się na niego jak wsiadłem właśnie w Hali Rowerowej. Jednak nie mogę przeboleć kilku rzeczy i dlatego postanowiłem zbudować sobie coś podobnego. 1
taki_jeden Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Godzinę temu, Fimala napisał: Jednak nie mogę przeboleć kilku rzeczy i dlatego postanowiłem zbudować sobie coś podobnego. Z ciekawości zechcesz podzielić się tym co CI nie pasowało ? Mi w tym modelu nie leżą tylko dwie rzeczy, koła 27,5+ i brak sztywnej osi z tyłu, to rozwiązuje wyższy model, ale w nim z kolei boli mnie trochę cena
elmapeto Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Że jak tak właśnie nie mam gdzie się przymierzyć... Moim zdaniem głównie brak sztywnych osi. Wszystko bym przebolał😋 znalazłem wręcz na olxie XL. Edytowane 7 Czerwca 2020 przez elmapeto
Fimala Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) 22 minuty temu, taki_jeden napisał: Z ciekawości zechcesz podzielić się tym co CI nie pasowało ? Mi w tym modelu nie leżą tylko dwie rzeczy, koła 27,5+ i brak sztywnej osi z tyłu, to rozwiązuje wyższy model, ale w nim z kolei boli mnie trochę cena Najbardziej to ten chory standard tylnej piasty. Amor troche miękki jak na takiego kloca do jazdy po gruzie no i pomimo ramy dobranej pod moj wzrost to klaskałem "interesem" po ramie czy to na kolach 29 czy 27.5+. Aczkolwiek wrażenie, że przejedziesz dosłownie po wszystkim jest bezcenne. Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Fimala 2
ostry2407 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Powiem wam że ogólnie rowery Marin bardzo mi się podobają. Sam kupiłem BobTrial 4 i teraz przy nim dłubię. Wpadł już nowy amor powietrzny i heble oraz tarcze. Teraz czas na korbę , przerzutki , i wkład suportu. Zastanawiam się nad sprzedażą nowego Treka Top Fuel 8 i kupieniu Marin San Quentin 3
TomekLodz1973 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 Mało kto ma Marina, w propozycjach rowerów do ... nikt ich nie proponuje. Mnie kręci akurat rama stalowa i koła grubasy. Drogie fule też mają fajną konstrukcje tylnego trójkąta. Jak będę miał wolne 15 tyś PLN to biorę. Ha ha ha chyba tak się nie stanie.
Fimala Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 2 godziny temu, TomekLodz1973 napisał: Mało kto ma Marina, w propozycjach rowerów do ... nikt ich nie proponuje. Bo to rower mocno specyficzny. Skierowany w wąską luke. Zwykły użytkownik sie czymś takim raczej nie zainteresuje.
TomekLodz1973 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 I robi źle. W koło meridy i krosy, a ten lepszy czy tamten. Ale miałem szczęście że wyrwałem 200 PLN taniej. Ale jestem zadowolony z tego levela i tak kolejne lata. A wszystkie te rowery są takie same i nie ma większego znaczenia bo wszyscy po ścieżkach miejskich będą jeździć. 2
TomekLodz1973 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2020 Dzisiaj powalczę z ciśnieniem w oponach. Mam 2 bary i przód za twardy a tył niby też ale gdybym nie wstał na krawężniku, korzeniu to będzie dobijało przy niższym ciśnieniu. Przód 1,7 zrobię a tył ... no musi być mniej niż dwa ale trzeba uważać będzie. Za mało to będzie pływało na zakręcie i może dobić na czymś gdy się zapomnę. Ma w oponę wchodzić ale żeby nie dobiło a też nie za twardo bo mocno oddaje "balon". No zobaczę co wyjdzie. 1
Fimala Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 W dniu 9.06.2020 o 12:34, TomekLodz1973 napisał: Dzisiaj powalczę z ciśnieniem w oponach. Mam 2 bary i przód za twardy a tył niby też ale gdybym nie wstał na krawężniku, korzeniu to będzie dobijało przy niższym ciśnieniu. Przód 1,7 zrobię a tył ... no musi być mniej niż dwa ale trzeba uważać będzie. Za mało to będzie pływało na zakręcie i może dobić na czymś gdy się zapomnę. Ma w oponę wchodzić ale żeby nie dobiło a też nie za twardo bo mocno oddaje "balon". No zobaczę co wyjdzie. Rob tubeless. Takie wielkie gumy musza byc zamleczone aby mialy miec sens.
TomekLodz1973 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2020 Masz rację że opona lepiej pracuje. Trzeba też wiedzieć że to niesie za sobą pewne utrudnienia dla zwykłego rowerzysty. W drugim rowerze w zeszłym sezonie zrobiłem bez dętki. Teraz mleko jest do wymiany bo nie można dolewać po tak długim czasie. Zawór jest zaklejony w jakimś stopniu i b. ciężko się pompuje. Także, każdy kij ma dwa końce, czy jakoś tak 😁 1
TomekLodz1973 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2020 Takie tarcze teraz są 3
PiotrekGT Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 No i teraz nic nie dzwoni na zakrętach ❤️
TomekLodz1973 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2020 Mam 42 a zmienię na 46. Pod górę będzie łatwiej. A, i fajnie kolorystycznie będzie pasowało.
PiotrekGT Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Osobiście nie polecam ci kasety sunrace ze względu na dziure w zakresie przelozen 15-18-21. Shimano może j mniej bajerancko bedzie wygladalo ale jezdzilo duzo lepiej
TOMALA72 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ładny jest ale czemu nie kupiłeś z dwiema sztywnymi osiami?
Rekomendowane odpowiedzi