szymkab Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 @Afrogeniusz tak jak napisałeś - mnie też skusił ten stylowy wygląd. Rower wygląda dosyć oryginalnie. Oby ci się dobrze sprawował 😄
Afrogeniusz Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) W dniu 30.07.2020 o 05:59, polmaj napisał: aktualnie stoi na kołach 28 do lasu zakładam 27,5 z oponami hutchinson cobra o szerokości 2,1 mieszczą się na styk @polmaj Jakie masz opony na kołach 28? Czujesz dużą różnicę w dynamice jazdy w porównaniu do szerokich 27,5? Właśnie rozważam zakup kółek 28 do tego roweru. W tygodniu dojeżdżam nim do pracy głownie przez ścieżki rowerowe i do tego świetnie się sprawowały oponki 28c w moim poprzednim rowerze. szczerze mówiąc brakuje mi trochę tej dynamiki w porównaniu z szerokimi kapciami które mam teraz (GravelKing SK 27,5x1.9), oczywiście na plus duży komfort szerszych opon. Dlatego myślę nad dwoma kompletami. Na każdej z par masz osobne tarcze i kasetę, czy zmieniasz razem z kołami? Myślę też żeby może kupić jakieś w miarę wąskie opony do standardowych kół 27.5, ale z kolei one mają wewnętrzną grubość 25mm więc wąskie opony odpadają.. Edytowane 9 Października 2020 przez Afrogeniusz
polmaj Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) Część, na kołach 28 mam clementy Explore 36 mm , moje koła 28 (mam je z osobnymi tarczami)to okazyjnie kupione przednie ,koło tylnie to 29 pozostałość po MTB , na pewno nie są lekkie mimo to różnicę w dynamice czuć , eksperyment z wąska opona na 27,5 odradzam ,kupiłem na próbę 40mm i wyglądało to śmiesznie . Osobiście wybrałem rozmiar 27,5 z oponami z zakresu 1,95 do 2, odpowiada mi ten komfort ,a na miasto jak zależy mi na prędkości i dynamice to pompuje opony na ile fabryka pozwala , wtb która jest fabrycznie w rowerze pozwala się napompować do ponad 5 barów , dałem radę w ten sposób przejechać 60 km w ustawce szosowej , podsumowując koła 28 zakładam rzadko , pozdrawiam Edytowane 10 Października 2020 przez polmaj 1
Afrogeniusz Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Dziękuję za wskazówki @polmaj! Rozjaśniły mi nieco sprawę. Właśnie ciekaw jestem jak jeździ rower na fabrycznych WTB. Ja kupiłem go już z innymi oponami, które mogę dopompować max do 3,5 bara, choć i tak są stosunkowo szybkie i lekkie. Przy wyborze następnych już będę wiedział na co między innymi zwrócić uwagę. Pozdrawiam!
polmaj Opublikowano 24 Października 2020 Opublikowano 24 Października 2020 Wpadły nowe gumy , specialized fast track , szybkie na prostej i dzielne w terenie 3
trawel Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 Cześć, Od niedawna stałem się posiadaczem tego roweru i potrzebowałbym pomocy. Poszukuję błotników przód i tył, najlepiej jakby to były "pełne" błotniki (nie takie montowane do sztycy) z możliwością szybkiego demontażu. Czy ktoś poleca jakieś? Dzięki za pomoc
trawel Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 A nie ma niczego w trochę niższym budżecie? Myślałem, że zmieściłbym się w 100 zł z błotnikami (a może i nawet mniej). Nie zależy mi na super błotnikach, gdyż przeważnie rower będzie używany bez nich (jak będzie pogoda).
nctrns Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Albo tanio, albo szybki montaż Jak chcesz tanio, to zerknij na simpla ubiquit.
polmaj Opublikowano 28 Listopada 2020 Opublikowano 28 Listopada 2020 Od jakiegoś czasu szukałem agresywnej opony , dzięki której tylne koło nie będzie uciekać na stromych podjazdach , myślałem o wtb sendero ale odstraszała zarówno cena jak i słaba dostępnością za ponad połowę ceny udało mi się dorwać schwalbe dirty dan i póki co jest moc
Rekomendowane odpowiedzi