Skocz do zawartości

MTB do około 1000 - 1999 zł

Micpac01
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Accent_Szaj napisał:

Możesz rozwinąć swoją myśl?

Czyli z Decatonu skrzypią?

Trek ma fajną konstrukcje na las korzenie itp potocznie mówiąc.

Ma on szeroką kierownicę co nie pozwoli na łatwe wyszarpanie koła lub kierownicy z rąk.

Rowery z Decathlonu nie są warte swoich cen lepiej kupić gorzej wyposażonego giganta lub tak samo wyposażonego zależnie od modelu.

Czołówka marek do 2k to Giant Trek i Specialized.

Opublikowano
1 minutę temu, ketjow napisał:

Czołówka marek do 2k to Giant Trek i Specialized.

Wszyscy co choć trochę znają się na rowerach ,wyrażają wręcz odwrotny pogląd.

4 minuty temu, ketjow napisał:

na las korzenie itp potocznie mówiąc.

Kupiłeś ten rower? To fajnie,grunt że Cię cieszy,ale to nie jest rower do tego typu przygód

Opublikowano
Teraz, Accent_Szaj napisał:

Wszyscy co choć trochę znają się na rowerach ,wyrażają wręcz odwrotny pogląd.

Kupiłeś ten rower? To fajnie,grunt że Cię cieszy,ale to nie jest rower do tego typu przygód

No co może jeszcze powiesz że najlepszy jest btwin cross i ghost xd.

Skoro tak się znasz to powinieneś wiedzieć że te rowery to co najwyżej można kupić w zimowej promocji w decatlonie.

Tak mam marlina 6 i nie chwalę go bo go mam bo miałem trochę rowerów kellysów cannondali. Pisze co najlepiej kupić do 2k.

Opublikowano
18 minut temu, ketjow napisał:

Pisze co najlepiej kupić do 2k.

Napiszę tak żeby Cię nie urazić,bo skoro już go masz,to fajnie.Z wyglądu jest naprawdę spoko.

Rower,który polecasz nie nadaje się do lasu.Ma strasznie słaby osprzęt(Altus/Noname).

Opublikowano
22 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Napiszę tak żeby Cię nie urazić,bo skoro już go masz,to fajnie.Z wyglądu jest naprawdę spoko.

Rower,który polecasz nie nadaje się do lasu.Ma strasznie słaby osprzęt(Altus/Noname).

Dlatego uważam żeby kupić wersje za 2400zł ma już lepsze części.

A skoro ten rower nie nadaje się do lasu to powiedz mi proszę czy serio uważasz że rower z decatlonu za cenę 2k który jest warty znacznie mniej nadaje się na takie coś?

Do lasu to morzesz BMX nawet pojechać chyba że komuś się wydaje że w lesie bez fula nie pojedziesz.

Wyślij mi proszę lepszą propozycje do tej ceny pozdrawiam 🤪

Opublikowano
2 minuty temu, ketjow napisał:

serio uważasz że rower z decatlonu za cenę 2k który jest warty znacznie mniej nadaje się na takie coś?

Gdzie ja coś takiego napisałem? :o 

Uważam że ani jeden,ani drugi się nie nadają.Wszędzie wyczytasz,że każda grupa poniżej Deore nadaje się do rekreacyjnej jazdy.To ty napisałeś,że się do tego nadaje ;)

Godzinę temu, ketjow napisał:

Trek ma fajną konstrukcje na las korzenie itp potocznie mówiąc.

5 minut temu, ketjow napisał:

Wyślij mi proszę lepszą propozycje do tej ceny pozdrawiam 🤪

Ja nie szukam takiego roweru.Jedyne co,to mogę odpowiedzieć na pytanie jak w temacie.Który rower moim zdaniem jest najlepszy.O tym w tej chwili dyskutujemy.

Opublikowano
8 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Gdzie ja coś takiego napisałem? :o 

Uważam że ani jeden,ani drugi się nie nadają.Wszędzie wyczytasz,że każda grupa poniżej Deore nadaje się do rekreacyjnej jazdy.To ty napisałeś,że się do tego nadaje ;)

Ja nie szukam takiego roweru.Jedyne co,to mogę odpowiedzieć na pytanie jak w temacie.Który rower moim zdaniem jest najlepszy.O tym w tej chwili dyskutujemy.

Według mnie i ogólnej opinie moich znajomych najlepszy jest trek marlin 5 lub 6

Albo Giant talon

Opublikowano
5 minut temu, ketjow napisał:

najlepszy jest trek marlin 5 lub 6

Albo Giant talon

Widzisz,rowery do 2k,to typowe maszyny do pracy,szkoły,czy sklepu.

Prawda jest taka,że kupisz lepszy rower w tej kwocie,ale nie będzie już tak ładny,a lepszy wcale nie znaczy super.One po prostu nie nadają się do szaleństw.

Jak forumowicze pytają,jaki rower jest najlepszy,to muszą wybrać parę modeli,aby wskazać im jeden,bo kupując swoją maszynę,ona musi mieć w sobie to "coś". 

Dlatego jak Ci się podoba i spełnia twoje oczekiwania,to naprawdę nic tylko się cieszyć i śmigać ;)

Opublikowano

Cześć wszystkim, nie wiem jeszcze gdzie napisać tego typu post ale najwyżej zrobię osobne wątki.. ok do rzeczy. Szukam roweru mam ok 90kg +/- 3 :) 188cm wzrostu wewnętrzna część nogi od ziemi do kroku wynosi 91cm.

Zależy mi na rowerze, którym będę jeździł do pracy codziennie w różnych warunkach (10km w jedną stronę) oraz na wypady na ryby (czyt. lasami), ale wycieczek ponad 100km nie planuję nim robić, lubię czasami zaszaleć z rowerem jak np zjazd po schodach czy np mały skok z mniejszych/wyższego krawężnika. Czyli nie musi wybitnie szybko jeździć, chodzi bardziej o zabawę.

Wiem, że taki rower kosztuje znacznie więcej chociaż jak widziałem specyfikacje trek x-caliber 8 myślę, że by mi wystarczył na dłuuuuuugi czas. Celowo napisałem w temacie do 2 tysięcy ze względu na to, że jeżeli ma to być nowy rower to maksymalnie chciałbym zamknąć się w 2500zł ALE ALEEEEEE chciałbym mieć dobrą bazę pod późniejsze modyfikacje czyli Wy się znacie najlepiej. Myślę, że rama jest jedną z najważniejszych rzeczy ale mogę się mylić bo co ja tam się znam :)

aaaa bym zapomniał koła 29 ale może mi doradzicie bo nadal nie wiem czy na 27.5 nie byłoby lepiej, dawno nie jeździłem ;)

Opublikowano

Witam
Planuje zakup pierwszego roweru do +/- 2000zł. 
Po odwiedzeniu wszystkich sklepów rowerowych w mieście w oko wpadło  kilka modeli czy mógłby mi ktoś doradzić albo pokazać jakaś inna alternatywe. 
Z góry dziękuje za pomoc. 
https://www.kellysbike.com/pl/o-mtb-xc-c714/spider-30-black-29-p54184
https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-1-0-czarny-czerwony-bialy-matowy
https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/1573/bigseven-15-d

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Chciałbym kupić rower górski z przednim zawierzeniem ( powietrznym) oraz z hamulcami tarczowymi. Koszt roweru w okolicach 1500 zł max 2000 zł. Co polecacie ?? jakieś konkretne modele? 

Edytowane przez krilan1990
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Januszlis napisał:

Wszystkie 3 rowery mają nieznaczne różnice,więc wybierz ten który najbardziej Ci się podoba ;)

7 godzin temu, Januszlis napisał:

czy mógłby mi ktoś doradzić albo pokazać jakaś inna alternatywe. 

Ja bym dołożył te 200zł i kupił tego.

https://www.rowerzysta.pl/rower-gorski-unibike-fusion-27-5-2019.html?fee=4&fep=40150&gclid=Cj0KCQjwgJv4BRCrARIsAB17JI4qTwIEBk5SHhXKnacYunYJX_2Q9B-DJjVTRMXU2h_8p3M6_N9uR8UaArBqEALw_wcB

Edytowane przez Accent_Szaj
Autokorekta w telefonie
  • Lubię to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, krilan1990 napisał:

Witam wszystkich. Chciałbym kupić rower górski z przednim zawierzeniem ( powietrznym) oraz z hamulcami tarczowymi. Koszt roweru w okolicach 1500 zł max 2000 zł. Co polecacie ?? jakieś konkretne modele? 

Sam przedni amor tyle kosztuje, jeśli o powietrznym mówimy. W tej cenie to raczej sprężyna. Ja polecam rr st540.  

• Lubię to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, krilan1990 napisał:

Co polecacie ??

Na początek zwiększenie budżetu.

Ewentualnie zmniejszenie wymagań xD

Opublikowano

To zapytam inaczej, w takim razie co polecacie początkującemu fanowi 2 kółek w cenie 1500 max 2000 zł. Jaki rower górski ?? 

23 minuty temu, elmapeto napisał:

Sam przedni amor tyle kosztuje, jeśli o powietrznym mówimy. W tej cenie to raczej sprężyna. Ja polecam rr st540.  

st540 już nie jest dostępny.

Opublikowano
40 minut temu, krilan1990 napisał:

co polecacie początkującemu fanowi 2 kółek w cenie 1500 max 2000 zł

Wiesz ,musisz zrozumieć,że jesteś na forum nie w sklepie,my nie szukamy co możemy Ci sprzedać,tylko doradzimy co naszym zdaniem jest najlepsze z polecanych tobie przez sprzedawców.

Poczytaj trochę ten wątek i masz odpowiedź.

Godzinę temu była najświeższa ;) 

• Lubię to! 1
Opublikowano
7 godzin temu, krilan1990 napisał:

To zapytam inaczej, w takim razie co polecacie początkującemu fanowi 2 kółek w cenie 1500 max 2000 zł. Jaki rower górski ?? 

st540 już nie jest dostępny.

Pierwsze słyszę.  Mój kolega kupił w zeszłym tygodniu.  

Opublikowano (edytowane)

We Wrocławiu go nie znalazłem.

Edytowane przez krilan1990
Opublikowano

Cześć,

Przeprowadziłem się pod las i czas przyszedł rozstać się z rowerem szosowym.

Chcę przesiąść się na MTB bo lasek ma parę pagórków i dołów także Cross nie wchodzi w grę.

Dodatkowo jestem dosyć wysoki i ciężki (193 cm i ok 96 kg wagi). Niestety jestem trochę zielony w temacie ale podejrzewam, że rama to pewnie 21' a koła 27,5' / 29'.

(nie chcę na start inwestować zbyt dużo, max to 2100), plusem byłby amortyzator na powietrze i jakaś sensowna korba. Co do wyglądu to totalny minimalizm i niezbyt pstrokate 

Z tego co mi wpadło w oko do +/- 2 tysięcy:

Na pierwszym miejscu Romet Mustang 29 1 rocznik 2017 ( wysłałem wiadomości do sklepów widniejących na stronie Rometa z zapytaniem czy ktokolwiek ma ten rower na stanie), obecnie cholernie ciężko go gdziekolwiek znaleźć.

Kolejno: 

Specialized Rockhopper 29' z 2016

https://www.greenbike.pl/rower-gorski-specialized-rockhopper-29-2016-p-3592.html

Jest też wersja 2021 

https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-specialized-rockhopper-29-2021?utm_product_id=57307&gclid=EAIaIQobChMI5f-Ho6_Q6gIVEbwYCh2WHQLtEAQYBCABEgKMMvD_BwE

Romet Rambler 3.0 27,5' z 2016

https://szprychashop.pl/pl/p/ROMET-RAMBLER-3-27%2C5-2016/163

Kellys Spider 50 27,5' z 2019

https://www.rowerzysta.pl/rower-gorski-kellys-spider-50-27-5-2019.html?fee=4&fep=36322&gclid=EAIaIQobChMI4sLcoMjP6gIVQ9OyCh0mVQ2aEAkYASABEgL-EPD_BwE

Giant ATX 2-GE z 2020

https://www.giant-bicycles.com/pl/atx-2-ge

Kross Level 2.0 29' z 2019

http://www.arkus.sklep.pl/rower-kross-level-20-29-grafitowy-2019-outlet-p-12523.html

Będę wdzięczny za porady i ewentualne sugestie.

Opublikowano
12 godzin temu, Marko_Master napisał:

Romet Mustang 29 1 rocznik 2017

Bardzo fajny rower,ale on, z tego co widzę ,to kosztował 2699 :/

plusem byłby amortyzator na powietrze

Nie w tym przedziale cenowym.Może używka

Bardzo słabe :(

Bardzo dobra oferta.

Dobry napęd,hydrauliczne hamulce .Rower godny uwagi i wart ceny

Rower troszeczkę gorszy od Rometa i droższy.Godny uwagi,ale Romek pozostaje na 1 miejscu

Rower wart 800zł.Za tyle może bym go wziął.

To samo co Kellys

Będę wdzięczny za porady i ewentualne sugestie.

Troszkę wyżej było.

W dniu 9.07.2020 o 20:22, Accent_Szaj napisał:

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Bardzo fajny rower,ale on, z tego co widzę ,to kosztował 2699 :/

Nie w tym przedziale cenowym.Może używka

Bardzo słabe :(

Bardzo dobra oferta.

Dobry napęd,hydrauliczne hamulce .Rower godny uwagi i wart ceny

Rower troszeczkę gorszy od Rometa i droższy.Godny uwagi,ale Romek pozostaje na 1 miejscu

Rower wart 800zł.Za tyle może bym go wziął.

To samo co Kellys

Troszkę wyżej było.

Dlatego zacząłem szukać tego Mustanga Miałem jednego w sklepie online ale ktoś był szybszy.

Giant i Spec to typowo pod wygląd bo trzeba im przyznać, że design fajny. 

Będę w takim razie celował w Rometa. Mam tylko wątpliwości co do kół 27,5' i ramy 21'. Na mój wzrost się nada?

Edytowane przez Marko_Master
Błąd
Opublikowano
1 minutę temu, Accent_Szaj napisał:

Jak najbardziej.

Przed chwilą doradzałem w wyższym przedziale cenowym i  jak możesz trochę dołożyć, to pomyśl nad tym.

https://allegro.pl/oferta/kands-hardstone-29-deore-2x10-100-wyregulowany-9489204808

No właśnie finalizuję sprzedaż swojej szosy i nie chcę zbytnio dokładać. 2100 to naprawdę górna granica. Dam znać jak wrażenia z jeżdżenia na Romecie ;)

Opublikowano
10 minut temu, Marko_Master napisał:

Dam znać jak wrażenia z jeżdżenia na Romecie

Mam nadzieję że uda Ci się znaleźć ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Accent_Szaj napisał:

Mam nadzieję że uda Ci się znaleźć ;)

Mówiłem o tym co podałeś jako number 1 z tych wszystkich propozycji czyli Rumbler 3.0 z 2016. Niestety żaden z oficjalnych dystrybutorów Rometa nie ma R3 z 2017 na stanie więc sobie odpuściłem.

Mam pytanie o to na co zwrócić uwagę w niedalekiej przyszłości? Coś co można a nawet trzeba wymienić?