krzysiof Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam, od 3 miesięcy trenuje kolarstwo szosowe ( codziennie trening i raz w tygodniu przejażdżka) ostatnio doskwiera mi ból w klatce piersiowej po lewej stronie. Ból występuje też na lewym barku i plecach. Co może być przyczyną?
malkontent Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Tak to Ci raczej nikt nie postawi diagnozy. U mnie np. bolała prawa strona pleców i łopatka jak zacząłem chodzić z plecakiem po górach - powód po pracy przy komputerze z myszką, podczas chodzenia po górach plecak wymuszał prawidłowe ułożenie.
Jacenty Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Podobny objaw do neuralgii inaczej zwaną nerwobólem. Miałem coś takiego i czasem problemem było nabranie powietrza do płuc bo ból nie pozwalał. Bardzo nieprzyjemny objaw. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Jacenty
Andrzej Sawicki Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Może plecy, może serce, może ktowiecojeszcze. Przejdź się do lekarza i daj się zbadać, zanim sobie zrobisz krzywdę. W wersji optymistycznej (którą przerobiłem) wystarczą regularne ćwiczenia mięśni trzymających górny odcinek kręgosłupa, ew. zmiana pozycji na rowerze.
Administrator SzajBajk Opublikowano 24 Września 2017 Administrator Opublikowano 24 Września 2017 Dnia 24.06.2017 o 21:33, krzysiof napisał: 3 miesięcy trenuje kolarstwo szosowe ( codziennie trening To oczywiście strzępki informacji ale jeżeli trenujesz dopiero od trzech miesięcy i już robisz to 7 razy w tygodniu to jest to bardzo bardzo dużo. Koniecznie się zbadaj.
Red Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Witam, od 3 miesięcy trenuje kolarstwo szosowe ( codziennie trening i raz w tygodniu przejażdżka) ostatnio doskwiera mi ból w klatce piersiowej po lewej stronie. Ból występuje też na lewym barku i plecach. Co może być przyczyną?Prawdopodobnie masz skręconą bądź krzywą kierownicę co powoduje napięcie mięśni. Jeśli tak, skoryguj ten element. Oczywiście poszukać źródła bólu z pomocą lekarza nie zaszkodzi.
Rekomendowane odpowiedzi