Skocz do zawartości

Ból w klatce piersiowej

krzysiof

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 3 miesięcy trenuje kolarstwo szosowe ( codziennie trening i raz w tygodniu przejażdżka) ostatnio doskwiera mi ból w klatce piersiowej po lewej stronie. Ból występuje też na lewym barku i plecach. Co może być przyczyną?

Opublikowano

Tak to Ci raczej nikt nie postawi diagnozy.

U mnie np. bolała prawa strona pleców i łopatka jak zacząłem chodzić z plecakiem po górach - powód po pracy przy komputerze z myszką, podczas chodzenia po górach plecak wymuszał prawidłowe ułożenie.

Opublikowano (edytowane)

Podobny objaw do neuralgii inaczej zwaną nerwobólem. Miałem coś takiego i czasem problemem było nabranie powietrza do płuc bo ból nie pozwalał. Bardzo nieprzyjemny objaw.

Edytowane przez Jacenty
Opublikowano

Może plecy, może serce, może ktowiecojeszcze. Przejdź się do lekarza i daj się zbadać, zanim sobie zrobisz krzywdę. W wersji optymistycznej (którą przerobiłem) wystarczą regularne ćwiczenia mięśni trzymających górny odcinek kręgosłupa, ew. zmiana pozycji na rowerze.

• 2 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano
Dnia 24.06.2017 o 21:33, krzysiof napisał:

3 miesięcy trenuje kolarstwo szosowe ( codziennie trening

To oczywiście strzępki informacji ale jeżeli trenujesz dopiero od trzech miesięcy i już robisz to 7 razy w tygodniu to jest to bardzo bardzo dużo. Koniecznie się zbadaj. 

Opublikowano
Witam, od 3 miesięcy trenuje kolarstwo szosowe ( codziennie trening i raz w tygodniu przejażdżka) ostatnio doskwiera mi ból w klatce piersiowej po lewej stronie. Ból występuje też na lewym barku i plecach. Co może być przyczyną?

Prawdopodobnie masz skręconą bądź krzywą kierownicę co powoduje napięcie mięśni. Jeśli tak, skoryguj ten element. Oczywiście poszukać źródła bólu z pomocą lekarza nie zaszkodzi.