Skocz do zawartości

M785 - cieknące klamki

Dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiesz może czy  te  klamki są rozbieralne? 

Opublikowano

Dostawałem się do zbiornika, po zdjęciu pokrywki i membrany. Dla zabawy na rozwalonej klamce. Więcej tego rozebrać nie bardzo się da.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Temat uważam za zakończony.

Edytowane przez Dawid
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 21.06.2017 o 23:41, egzo23 napisał:

To trochę lipa. Klamki do wymiany.

Można popytać w serwisach i pewnie dadzą radę to naprawić. Na razie strzelam bo dopiero dzisiaj oddałem swoje M675 z podobnym objawem (olej jest akurat nowy) i czekam na werdykt. Jak coś będę wiedział to dam znać ;)

Opublikowano

Czekamy na wieści. wymieniłem okładziny u mnie. Oba komplety i wszystko ok

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Red napisał:

Można popytać w serwisach i pewnie dadzą radę to naprawić.

W serwisie Shimano powiedzieli, że system hamulcowy jest systemem modułowym skłądającym się z zacisku, klamki oraz przewodu. I tak też jest to napraiwane, czyli wymiana poszczególnych elementów układu. Zatem klamki sa nierozbieralne. Może inaczej - serwis tego nie rozbiera (poza wymianą oringów, uszczelek, itp) :/

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że nie rozbiera. Co z tego, że można rozebrać klamkę, jeśli nie ma dostępnych części?

I ktoś powie, "a bo do Srama, Hayesa czy Formuli to każdą jedną śrubkę kupisz, głupie Shimano". Tyle, że taka śrubka potrafi kosztować tyle, co pół klamki Shimano, a jakaś poważniejsza część nawet więcej niż podstawowe modele od Japończyków. Pytanie, co lepsze.

Edytowane przez Fenthin
Opublikowano

To jest prawda, miałem przygody z rozwaloną klamką po upadku, wymieniałem całą, bodajże 90 zł zapłaciłem za klamkę. 

Grzebanie przy shimano wydaje mi się też prostsze niż przy avidach dla porównania.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Klamki zostały rozebrane, wyczyszczone, uszczelki wymienione na nowe. Całość złożona z powrotem a układ przelany na nowo. Nic nie cieknie. Cena zabawy, pół klamki.

• Lubię to! 1