egzo23 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Fajne koła. Ja mam oczko wyżej. Racing 5 LGWysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Balon Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Dołączę do tematu, właśnie próbuję to zrobić i męczę się z założeniem linki przerzutki do klamki. Dam radę, to nie jest aż tak trudne jak się wydawało Edytowane 25 Marca 2019 przez Balon
gehuzz Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 W dniu 21.06.2017 o 21:11, Morf3usz napisał: Witam Moja pierwsza szosa Giant defy 4 https://www.giant-bi.../pl/defy-4-2016 Kupiony jesienią ubiegłego roku w bardzo dobrej cenie, po pewnym czasie zaczeła mnie denerwować korba na kwadrat, konkretnie była za wiotka. Wymieniłem na tiagrę 4700, i od tego momentu zastanawiam się nad wymianą całego osprzętu na Tiagrę, trochę brakuję mi biegów. Mogę wymieniać osprzęt stopniowo czy muszę kupić kompletny osprzęt? wylączając korbe którą już mam. Same klamkomanetki nie obsłużą mi napędu 8 rzędowego? Cześć, Jak się sprawuje tiagra i czy coś jeszcze wymieniałeś? Właśnie zastanawiam się czy w moim defy 4 też nie zmienić i czy nie dokupić kół shimano wh-r501. Jak z wagą roweru? Mój jest w rozmiarze M i bez pedałów wychodzi ok. 10,2kg A widziałem ostatnio, że na fb komuś udało się zejść do 8,8kg:) W dniu 21.06.2017 o 21:11, Morf3usz napisał: Witam Moja pierwsza szosa Giant defy 4 https://www.giant-bi.../pl/defy-4-2016 Kupiony jesienią ubiegłego roku w bardzo dobrej cenie, po pewnym czasie zaczeła mnie denerwować korba na kwadrat, konkretnie była za wiotka. Wymieniłem na tiagrę 4700, i od tego momentu zastanawiam się nad wymianą całego osprzętu na Tiagrę, trochę brakuję mi biegów. Mogę wymieniać osprzęt stopniowo czy muszę kupić kompletny osprzęt? wylączając korbe którą już mam. Same klamkomanetki nie obsłużą mi napędu 8 rzędowego? Cześć, Jak się sprawuje tiagra i czy coś jeszcze wymieniałeś? Właśnie zastanawiam się czy w moim defy 4 też nie zmienić i czy nie dokupić kół shimano wh-r501. Jak z wagą roweru? Mój jest w rozmiarze M i bez pedałów wychodzi ok. 10,2kg A widziałem ostatnio, że na fb komuś udało się zejść do 8,8kg:)
twawok Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam. Trochę odświeżę temat. Pytanie takie: Czy korba Claris obsłuży przerzutkę tył tiagra, kasetę i łańcuch pod tiagre 10rz? Czy muszę zmieniać od razu korbę na tiagre razem z przerzutka i klamka przód? Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez twawok
Kruk Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Korba może być 9 i napęd 10 to wiadome. Ja mam 11 korbę z napędem 12, wcześniej miałem korbę 10 z napędem 9, z korbami można kombinować.
Gość Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 W dniu 4.04.2020 o 14:24, twawok napisał: Witam. Trochę odświeżę temat. Pytanie takie: Czy korba Claris obsłuży przerzutkę tył tiagra, kasetę i łańcuch pod tiagre 10rz? Czy muszę zmieniać od razu korbę na tiagre razem z przerzutka i klamka przód? Bez najmniejszego problemu korba Claris będzie działać z łańcuchami 7,8,9,10,11 rzędowymi... Szerokość wewnętrzna ogniw jest taka sama lub bardzo zbliżona. Jeśli byłby problem to moż przy dużych przekosach z 11 rzędowymi łańcuchami, ale wtedy wystarczy wymienić zębatki w korbie Claris na takie z korby pod 11s, rozstawi BCD jest taki sam we wszystkich grupach szosowych Shimano.
Chaos AD Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ja mam takie, może "laikowate" pytanie, miałeś problem z przełożeniem kasety z clarisa na tiagrę? Wszystko pasowało plug'n'play do koła?
Rekomendowane odpowiedzi