Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Serio? Noo jak tak robię, ale to idiotycznie genialne w swojej prostocie. Mało komu by się chciało tak bawić. Taki mój "patent", ale działa to chyba nie takie głupie
Accent_Szaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Naprawdę rewelacyjne Ja kombinowałem z trytytką,ale ona nie jest elastyczna.Ile się namęczyłem,to teraz będzie bajecznie proste
Wojtek O. Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ciekawy wątek. osobiście mam tarcze ICESTOP i moim zdaniem jest świetna. Bardzo sztywna. A to że odrobinę grubsza to nie jest problem.
Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 10 minut temu, Wojtek O. napisał: Ciekawy wątek. osobiście mam tarcze ICESTOP i moim zdaniem jest świetna. Bardzo sztywna. A to że odrobinę grubsza to nie jest problem. Pewnie że nie jest to problem. problem raczej leży w w ilości oleju, jakby zrobić tak jak piszę jest duża szansa że klocki by miały odpowiedni luz ale czekamy na to co autor napisze.
Wojtek O. Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Mnie bardziej chodziło tylko o to iż moim zdaniem to tarcza którą warto mieć.
rd5 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Próbuję ustawić zacisk wg filmu Szajbajka ale idzie ciężko, jest dosłownie po milimetrze luzu z każdej strony. Tak ma być? Czy rozepchać jakoś tłoczki? Gumkę używam do lekkiego zaciśnięcia klamki tak?
Accent_Szaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 6 minut temu, rd5 napisał: Tak ma być? Tak ma być! Wszyscy mówiliśmy,że lekko nie będzie,ba nawet mówiłem,że po tygodniu dwóch(jak wszystko się ułoży),szykuję się powtórka z rozrywki.Dlatego mówiłem,żebyś sobie opanował tą umiejętność,bo Ci się przyda. Tu masz cały wątek o ustawianiu Grunt to się nie poddawać
Wojtek O. Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Niestety ułożenie hebi poprawia się w kółko. Szczególnie jak zmuszony jesteś zdejmować koło. Trochę lepiej jest jak masz sztywną oś. Bo powiem że codzień zdejmuje przednie koło i jak dotąd nie musiałem poprawiać.
rd5 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ja to robię z zamontowanym kołem, prawidłowo, tak? Nie rozpychać tłoczków?
Rowerowa Szajba Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ja zdejmowałem koło na szybkozamykacz i ponownie zamontowałem i udało sie bez korekty ustawienia tarcz:)
Wojtek O. Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Czasem sie udaje że nie trzeba korygować jednak u mnie zazwyczaj cos było nie teges
Accent_Szaj Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Godzinę temu, rd5 napisał: Ja to robię z zamontowanym kołem, Tak dobrze. Przecież napisałeś, że robisz zgodnie z filmem Szaja,więc git
rd5 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witajcie, odpowietrzanie od od zacisku na początku idzie fajnie, później jak pompuję w obie strony to lubi się odczepić rurka od strzykawki albo od zaworu przy zacisku. Dlaczego nie robią strzykawki od razu z rurką na stałe? Próbuję od klamki, przykręciłem strzykawkę z olejem pompuję, naciskam klamkę i wyciągam i tak w kółko dziesiątki razy. Czy jak odkręcę strzykawkę a jeszcze nie zakręcę tego zaworu to może się zapowietrzyć? Chyba nie. Ktoś ma złotą radę na odpowietrzanie od str klamki? Ustawienie zacisku z przodu dokończę pewnie jutro i dam wtedy znać
Rowerowa Szajba Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Fajnie jest postukac na całej długości w przewód to tez pomaga w wyzbyciu sie pecherzyków powietrza jesli jakies są.
rd5 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Stukam Postawiłem też rower lekko pionowo, kierownicą do góry
Rowerowa Szajba Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Tylko klamka z przykręconą strzykawka do zbiorniczka musi byc poziomo.
rd5 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jest poziomo, słabo coś idzie ogólnie no zobaczymy. Patrząc na to jak pracują serwisy nie mam wątpliwości, że to nie wina hamulców Tego się nie da w 2 minuty zrobić.
Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 2 minuty temu, rd5 napisał: Jest poziomo, słabo coś idzie ogólnie no zobaczymy. Patrząc na to jak pracują serwisy nie mam wątpliwości, że to nie wina hamulców Tego się nie da w 2 minuty zrobić. Jak przepuścisz olej to zakręć zawór, lekko odciągnij tłoczek strzykawki i wtedy zdejmij wężyk, miej pod nim chusteczkę czy inny papier. Klamkę odpowietrzasz tylko wkręcając lejek i naciskasz klamkę,nachylasz ją i znów naciskasz, możesz postrzelać z niej, popukaj w przewód i klamkę np rączką od śrubokręta.
rd5 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Panowie poległem na odpowietrzaniu. parę razy było blisko ale coś popsułem i w efekcie klamka wpada. Uznałem, że po dwóch dniach daję sobie spokój i będę szukał pomocy na forum albo w serwisach. Jeżeli ktoś jest z Wawy albo zna w Wawie normalny serwis to temat aktualny
Accent_Szaj Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 No to szkoda. Jeszcze spróbuj jednej rzeczy. Po przelaniu 2x. Zakręć odpowietrznik(To ten gdzie wchodzi strzykawka z wężykiem) Zdejmij wężyk i nie zdejmuj lejka z olejem z klamki. Nacisnij parę razy klamkę,aż stwardnieje. Dopiero teraz zdemontój lejek z klamki i zakręć korek na klamce
rd5 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Mam wrazenie, ze moze ten zestaw jest badziewny bo rurka zeskakuje ciagle z odpowietrznika, ciezko ja utrzymac
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 U mnie to samo jest. Jedną ręką trzymałem rurkę. Druga ręka wpompowywalem olej. Następnie trzymałem wężyk żeby nie wypadl i dokrecalem śrubę przy zacisku.
Accent_Szaj Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 To kup sobie w zoologicznym rurkę do akwarium a w aptece strzykawke,a z zestawu zostaw tylko lejek Ja tak mam i nic mi nie zaskakuje
rd5 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Jutro tak zrobie, wlasnie mi to przyszlo do glowy. W lejku gwint ukrecilem ale pewnie taki lejek mozna tez dostac w sklepach stacjonarnych. Zwykla strzykawka z apteki jest lepsza moim zdaniem
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Accent_Szaj napisał: To kup sobie w zoologicznym rurkę do akwarium a w aptece strzykawke,a z zestawu zostaw tylko lejek Ja tak mam i nic mi nie zaskakuje U mnie w M6000 jest schowane to miejsce podłączenia rurki i też mi wyskoczyło Ale dałem rady. Jedną reka rurkę trzymałem, druga olej wpompowywalem. Następnie strzykawka sobie dyndała nie puszczając wężyka i imusem dokrecalem śrubę. Oczywiście olej cały nie wpompowywalem żeby powietrze tam nie poszło. Coś oleju trzeba zostawić w strzykawce.
Rekomendowane odpowiedzi