Skocz do zawartości

SR Suntour Aion 130-160mm - SERWIS.

jakp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam odświeżę troszkę temat zapytaniem czy mógłby ktoś podlinkowac jakieś materiały dotyczące serwisu zerowego tego aiona albo opisać coś od siebie. To mój 1szy suntour w dodatku powietrzny i od nowości ma bardzo silny efekt przyklejenia. Jako ciekawostkę dodam że kupiłem go na allegro za 250zl a 3 dni później cena podskoczyła do 500.

Mógłby ktoś jeszcze podlinkowac ten korek do blokady z manetki na kierownicy?

Opublikowano

Nie korek tylko cały tłumik trzeba wymieniać. Nieopłacalne. Jak amor się kleji znaczy, że jest zakonserwowany nie nasmarowany. Odkręć śruby na dole i oddziel dolne lagi od górnych. Nasącz porządnie gąbki olejowe i nie załuj smaru na uszczelki kurzowe ot wsio. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Dołączę się do tej dyskusji z pytaniem dla @ACTIVIA i innych czy jak blokada przestała mi całkowicie działać w tym aionie lo-r to problem z tłumikiem ? Czy da się to odratować? I gdzie mogę dostać nowy tłumik jakby to było konieczne ( proszę o jakiś link do sklepu bo ja nie mogę nigdzie znaleźć. ) ?

Opublikowano

U Activii właśnie (pisz, dzwoń). Jeśli to jede z TYCH aionów co był ich 2 lata temu wysyp po aukcjach to pewnie tłumik do wymiany.

Opublikowano

Wymiana uszczelek w kartridżu i zalanie świezym olejem. Problem po kłopocie