TOMALA72 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Edytowane 13 Czerwca 2020 przez TOMALA72
TOMALA72 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Z racji tego, iż fabryczne zwalniacze były dość słabym gwarantem bezpieczeństwa, wrzuciłem awaryjnie Srama Levela na przód i czekam na jakąś dobrą okazję na Deore 6000:) Mam gdzieś też zachomikowana tarczę 180 więc dokupię adapterek i zamontuję z tyłu na miejsce 160-tki:) Edytowane 13 Czerwca 2020 przez TOMALA72
TOMALA72 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Na razie trochę budżetowo i na tył doraźnie poleciał BR-MT400. Szału nie ma, znowu mix hebli jak w Primalu ale jest pewniej:) Edytowane 19 Czerwca 2020 przez TOMALA72
Accent_Szaj Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Co on taki czyściutki ? W nocy to lampek nie musisz zabierać Cytat 15 godzin temu, TOMALA72 napisał: na tył doraźnie poleciał BR-MT400. Z tyłu nie trzeba Ci nic więcej,bo i tak nawet MT200 na tarczy 160 zablokują Ci koło.Bardziej kombinuj z przodem
TOMALA72 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 7 minut temu, Accent_Szaj napisał: Co on taki czyściutki ? W nocy to lampek nie musisz zabierać Z tyłu nie trzeba Ci nic więcej,bo i tak nawet MT200 na tarczy 160 zablokują Ci koło.Bardziej kombinuj z przodem A jak, na lawecie wożę do lasu:)
Accent_Szaj Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 51 minut temu, TOMALA72 napisał: lawecie Hahaha, wiedziałem 1
Raptor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 ja bym zostawił Level i jedynie wrzuciłbym klocki ceramiczne i masz kotwice. Sprawdzony zestaw. Ponad rok tak śmigam i złego słowa powiedzieć nie mogę tylko mam Level T ale to wielkiej różnicy nie ma 1
PiotrekGT Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Mnie denerwowały by różne klamki i różnice w działaniu i chwycie, ale to kwestia własnych preferencji To czy blokuje koło czy nie to też nie jest wyznacznik jakości. Mi po czasie zaczęło doskwierać nagłe blokowanie tyłu, gdzie chciałem lekko dohamować. Założyłem magure mt5 która jest wieeelkim przerostem potrzbnej mocy ale pozwala tą moc dozowac w zadowalający sposób i nie blokować tylnego koła niekontrolowanie. Więc tak jak pisałem, kazdy lubi co innego
Raptor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 oczywiście mnie również by denerwowały dwie różne klamki lecz jeśli miałbym wybierać między Level a Deore 6000 to zdecydowanie wybrałbym Level. Magura to już inna klasa hebli i nie ma co porównywać ich do zwykłych Leveli czy Shimano bo to tak jakby postawić Wardburga i Lexusa i rozkminiać który lepszy. Każdy hebel trzeba wyczuć i po czasie nauczymy się w którym momencie koło się zablokuje. Też nie lubię blokować tylnego koła bo po prostu szkoda mi opon za 200zł sztuka.
Accent_Szaj Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Godzinę temu, PiotrekGT napisał: nagłe blokowanie tyłu, Piter,ale Ty masz metaliki i ważysz dużo mniej ode mnie, może dlatego Ci blokuje. Ja nie wiem czemu jako jeden z Niewielu narzekasz. 42 minuty temu, Raptor napisał: między Level a Deore 6000 47 minut temu, Raptor napisał: jakby postawić Wardburga i Lexusa Uśmiałem się . M6000 to Wartburg? Chyba nie wiesz co piszesz,albo coś w twoim egzemplarzu było nie tak. @SpiderMAN ma M6000 i jest bardzo zadowolony, tak jak większość użytkowników
Raptor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) również się uśmiałem bo jakbyś dokładnie czytał a nie po łebku to byś wyłapał że chodzi o porównanie Magury do Levela i Deore 6000 Abyś nie miał problemu Wartburg to Level i Deore 600 a Lexus to Magura Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Raptor
PiotrekGT Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zależy jakiej magury. Bo nawet porównujac MT2 do deore MT2 będą lepiej modulowaly. Raptor nie bądź taki gwałtowny w wypowiedziach, mam wrazenie że pienisz ze złości bo ktoś powiedział coś złego na temat sramów.
Accent_Szaj Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 31 minut temu, Raptor napisał: Wartburg to Level i Deore 600 a Lexus to Magura Nawet wg Ciebie,Level to taki Wartburg po tuningu 1 godzinę temu, Raptor napisał: Level a Deore 6000 to zdecydowanie wybrałbym Level Czyli w dalszym Ciągu uważam że: 59 minut temu, Accent_Szaj napisał: Chyba nie wiesz co piszesz,albo coś w twoim egzemplarzu było nie tak M6000,to jedne z lepszych hebli. Klamki mają Servo i hamują ,jak to piszą ich użytkownicy"jak kotwice" Przemyśl co piszesz,bo delikatnie rzecz ujmując,piszesz nieprawdę.
TOMALA72 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Apropo Sramów i Deore:) Jako, iż pomiksowałem kiedyś w Primalu Srama Level z MT 501 to uważam, iż siłę hamowania maja podobną ale klamka od M6000 jest jak dla mnie trochę lepsza. Fajniejsza modulacja i kształt klameczki. Mimo to szkoda mi sprzedawać Srama i chyba dokupię sobie w niedalekiej przyszłości drugi na tył, może ciut wyższego LevelaT . Hebelki zawsze sprawdzam sobie na początek na kładce nad Odra, którą mam w mieście. Można oczywiście zjechać z niej w stylu na szalonego małolata:))) Próba polega jednak na tym, iż zjeżdżam z niej bardzo powoli na drewnianej części używając dwóch z naciskiem na przód i dupa za siodełkiem by nie zaliczyć główki a jak kończę na schodkach to puszczam przedni i blokuję z wyczuciem tył. fabryczne Tektro poległy ale Sram Level i MT 501 dają radę i pozwalają bezpiecznie pokonywać tego typu przeszkody. Próbowałem aktualny zestaw Level - MT 400 i tez sobie radzi:)
PiotrekGT Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Dla mnie hebel jesg dobry jak mnie postawi do pionu siedzacego na opuszczonej sztycy Ale ja mam fobie na temat sily hamulcow wiec nie bierzcie mnie pod uwage Edytowane 20 Czerwca 2020 przez PiotrekGT
Accent_Szaj Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 27 minut temu, PiotrekGT napisał: postawi do pionu siedzacego na opuszczonej sztycy Nie miałeś tak z M8000?
TOMALA72 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2020 11 godzin temu, PiotrekGT napisał: postawi do pionu siedzacego na opuszczonej sztycy Nie chcę wiedzieć co czujesz jak nagle stawia cię coś do pionu gdy siedzisz na opuszczonej sztycy 😁
Accent_Szaj Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 13 godzin temu, PiotrekGT napisał: Dla mnie hebel jest dobry jak mnie postawi do pionu siedzacego na opuszczonej sztycy @TOMALA72 To chyba dobry pomysł na nową reklamę pewnej grupy suplementów diety 1
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Widzałem wczoraj w decathlon twój rower znaczy nie tyle co twój ale były tam właśnie te rowery, no powiem że całkiem dobrze wygląda
AdrianJuras Opublikowano 2 Lipca 2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 TOMALA72 od pewnego czasu też mam am100 i jak tylko fundusze pozwolą to muszę zmienić hamulce bo jest masło straszne. A powiedz mi, nie myślałeś nad zmianą przedniego blatu na 32 albo 34 ? Bo mi osobiście trochę brakuje, a niestety żeby dojechać na jakąkolwiek miejscówkę to kawałek mam...
TOMALA72 Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 2.07.2020 o 22:45, AdrianJuras napisał: TOMALA72 od pewnego czasu też mam am100 i jak tylko fundusze pozwolą to muszę zmienić hamulce bo jest masło straszne. A powiedz mi, nie myślałeś nad zmianą przedniego blatu na 32 albo 34 ? Bo mi osobiście trochę brakuje, a niestety żeby dojechać na jakąkolwiek miejscówkę to kawałek mam... Może jak się skończy ten, który mam to następny założę 32. Rzeczywiście trochę brakuje na płaskim ale jest tam mało miejsca na błoto i inny syf ze ścieżek i 34 już raczej odpada:) Edytowane 6 Lipca 2020 przez TOMALA72
AdrianJuras Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 43 minuty temu, TOMALA72 napisał: Może jak się skończy ten, który mam to następny założę 32. Rzeczywiście trochę brakuje na płaskim ale jest tam mało miejsca na błoto i inny syf ze ścieżek i 34 już raczej odpada:) Podobno 34 można normalnie założyć, nawet producent to podaje. Jestem ciekaw jaka różnica jest między 30 a 32... W sensie na ile można to odczuć
AdrianJuras Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Jeszcze nie do końca ogarniam wszystkie parametry w stylu offsety itp dlatego się upewnię. Czy taka zębatka będzie dobra do Rocka ? https://allegro.pl/oferta/tarcza-34z-stal-sram-x-sync2-offset3mm-boost-eagle-9155631032?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Rekomendowane odpowiedzi