TOMALA72 Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Jakość wykonania, spasowania elementów roweru jest na podobnym a nawet lepszym poziomie niż u Dartmoora. Teraz co do ram. Kąt główki jest podobny i obydwa rowery sprawdzą się na ścieżkach i będą stabilnie zjeżdżać. Rockrider jest nieco lżejszy, lepiej się na nim podjeżdża oraz robi dłuższe trasy w terenie ale na korzyść Primala przemawia mocny, krótki tylny trójkąt ramy i niski przekrok. Praimal sprawdzi się lepiej w lekkim enduro, wytrzymując twarde lądowania, natomiast AM100 HT będzie wygodniejszy w spokojnym trailu. Wersja Evo Primala na 2020 ma nieco słabszy amortyzator nie ma myk myka a jest droższa. Na koniec: Chcesz bardziej poszaleć i poskakać to Primal a jak chcesz jeszcze dalej latać to Hornet. Chcesz rower wygodniejszy, lżejszy na ścieżki bez hopek z drewnianych bali, przysypanych piachem przez małolatów nie znających lęku to Rockrider. Edytowane 20 Maja 2020 przez TOMALA72 1
TOMALA72 Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) Właśnie przeszczepiłem kierownicę z Primala do Deca. Jest szersza i bardziej wypłaszczona. Młody będzie miał nieco wyższe ugięcie i chyba wygodniej. Mówi też, że bardziej dirtowa jest:). Ja byłem chyba przyzwyczajony do tej z Darta:) Ajajaj…!!! Na ostatnim zdjęciu zauważyłem, że oparłem kierę o kask...przypomniał mi się pewien wątek o kasku po glebie i teraz nie wiem czy nie ma na nim mikropęknięć i będę musiał go wyrzucić🙄 Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez TOMALA72
PiotrekGT Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 W dniu 23.05.2020 o 13:22, TOMALA72 napisał: Ajajaj…!!! Na ostatnim zdjęciu zauważyłem, że oparłem kierę o kask...przypomniał mi się pewien wątek o kasku po glebie i teraz nie wiem czy nie ma na nim mikropęknięć i będę musiał go wyrzucić🙄 Uważaj, żeby też nie dotykać oponami ostrych krawędzi, jak np kawałek gałęzi lub kanciasty kraweznik, po takim incydencie trzeba jechać koniecznie na rentgen 1
ahaja Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 No bez jaj ... ... a jak poszło pęknięcie po zatyczce od gripa i przeszło na kierownik? Nie wiem czy rentgen to pokaże ... beware ...
TOMALA72 Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Opublikowano 25 Maja 2020 9 godzin temu, ahaja napisał: No bez jaj ... ... a jak poszło pęknięcie po zatyczce od gripa i przeszło na kierownik? Nie wiem czy rentgen to pokaże ... beware ... Nie pomyślałem o tym...to może być już cała rama z mostkiem i kierą do wyrzucenia...😁
ahaja Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Dokładnie tak. A też by dziatki były spokojne i koleżanka małżonka ... 😉
Accent_Szaj Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Te prześwietlenia wyjdą drożej niż kask,to może dla spokoju ducha wyrzuć to w cholerę, albo podaruj teściowej na dzień matki
AdrianJuras Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Hej, jestem nowy na tym forum, zarejestrowałem sie bo znalazłem ten wątek. Właśnie kupiłem Rockridera Am100 i czekam na przesyłkę Staram sie stworzyć sobie listę akcesoriów, którą muszę zkupić, chce kupić właśnie takie platformy jak Ty od Dartmoora ale takie zeyklejsze bo czarne 😁 Takie błotniczki też mam w planach zamontować. Ciekawi mnie taka sprawa czy w Rocku jest możliwość zamontowania napinacza łańcucha ? Cos w tym stylu https://www.centrumrowerowe.pl/napinacz-lancucha-dartmoor-trail-one-iscg-5-pd9184/?v_Id=98687&gclid=CjwKCAjwq832BRA5EiwACvCWsY0gK713GyD_PmS42KGF-DH70PP5g9G1_EqoSgoRknyeW0aZiju6CxoCK30QAvD_BwE
PiotrekGT Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 1 minutę temu, AdrianJuras napisał: Hej, jestem nowy na tym forum, zarejestrowałem sie bo znalazłem ten wątek. Właśnie kupiłem Rockridera Am100 i czekam na przesyłkę Staram sie stworzyć sobie listę akcesoriów, którą muszę zkupić, chce kupić właśnie takie platformy jak Ty od Dartmoora ale takie zeyklejsze bo czarne 😁 Takie błotniczki też mam w planach zamontować. Ciekawi mnie taka sprawa czy w Rocku jest możliwość zamontowania napinacza łańcucha ? Cos w tym stylu https://www.centrumrowerowe.pl/napinacz-lancucha-dartmoor-trail-one-iscg-5-pd9184/?v_Id=98687&gclid=CjwKCAjwq832BRA5EiwACvCWsY0gK713GyD_PmS42KGF-DH70PP5g9G1_EqoSgoRknyeW0aZiju6CxoCK30QAvD_BwE Z tego co ja pamiętam, nie ma tam mocowania ISCG
AdrianJuras Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Szkoda a powiedzcie mi, jak sprawuje się ta regulowana sztyca ? Bo dużo osób sceptycznie podchodzi do żywotności tego patentu.
PiotrekGT Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Ponoć to jakiś model tranz-x. Za tą cene roweru i tak dobrze, że w ogóle jest.
AdrianJuras Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Powiedz mi Piotrek są jeszcze jakieś ciekawe akcesoria, które sa przydatne przy takich rowerach ?
PiotrekGT Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 W zasadzie to ja nie używam żadnych, napisancz nie jest potrzebny bo przerzutka razem z blatem trzyma to bardzo mocno. W tym rowerze na pewno do wymiany są hamulce jeśli chcemy jeżdzić godnie z przeznaczeniem.
TOMALA72 Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Opublikowano 31 Maja 2020 4 godziny temu, PiotrekGT napisał: Ponoć to jakiś model tranz-x. Za tą cene roweru i tak dobrze, że w ogóle jest. To jest Tranz-x taki jak montuje też Trek w modelu Roscoe. W papierach roweru jest instrukcja od Tranz-x:) Nie ma możliwości montażu napinacza ale łańcuch jest dobrze napięty i nie trzaska o ramę. Nie spadł mi ani razu:)
AdrianJuras Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 24 minuty temu, PiotrekGT napisał: W zasadzie to ja nie używam żadnych, napisancz nie jest potrzebny bo przerzutka razem z blatem trzyma to bardzo mocno. W tym rowerze na pewno do wymiany są hamulce jeśli chcemy jeżdzić godnie z przeznaczeniem. Co do hamulców, to co proponujesz np ? No żeby tylko nie wyszło że połowa ceny roweru
PiotrekGT Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Shimano od Deore wzwyż, Magura MT Trail Sport a tu masz super oakzje na MT5: https://www.bikestacja.pl/hamulec-tarczowy-magura-mt5-4-tloczkowy-1800mm-promocja-50-p-8670.html Sramów bym unikał
AdrianJuras Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 3 minuty temu, PiotrekGT napisał: Shimano od Deore wzwyż, Magura MT Trail Sport a tu masz super oakzje na MT5: https://www.bikestacja.pl/hamulec-tarczowy-magura-mt5-4-tloczkowy-1800mm-promocja-50-p-8670.html Sramów bym unikał Kurde to 2x ten zestaw + tarcze + płyn i wyjdzie prawie 1k
PiotrekGT Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Nie musisz od razu wymieniac tarcz, dopiero gdy zaczną jęczeć Spoko tarcze są simano rt66. 150zł masz komplet 203+180mm. Płyn, oliwki, koncówka do odpowietrzania to max 60zł
Accent_Szaj Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 (edytowane) W dniu 31.05.2020 o 20:30, PiotrekGT napisał: tu masz super oakzje na MT5 No bikestacja ma świetne promocję. Ostatnio mieli M8120 tył za 300zł Dwóch chłopaków zamówiło i anulowali. Ręce na nich opadają Tu jest ten wątek Edytowane 2 Czerwca 2020 przez Accent_Szaj
TOMALA72 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2020 W dniu 31.05.2020 o 21:23, Accent_Szaj napisał: Dwuch chłopaków zamówiło i anulowali. Ręce na nich opadają Na ortografię też 😁
AdrianJuras Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ema, odebrałem dziś Rocka z serwisu, oddałem chłopakom żeby mi go troche podstroili. Coś tam się znam ale nie na tyle żeby np samamu przerzutkę ustawić. Miałem do wystrojenia właśnie przerzutkę, przedni hamulec, przednie koło było do wycętrowania, no i ogólnie chciałem żeby ktoś zerknął na niego fachowym okiem Założyłem dziś platformy Dartmoor i błotnoczek, wrzucę jakieś fotki może w weekend. Pisze to bo ogólnie nurtuje mnie taka sprawa. Mam w okolicy kawałek toru do zjazdów, jakieś chłopaczki sobie zrobiły. Korciło mnie że poskakać ale ze względu że nowy rower to się powstrzymałem żeby nie rozp****** się drugiego dnia Myślicie że rower na spokojnie wytrzyma takie małe wybryki na początek ?
Krys007 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cytat 1 godzinę temu, AdrianJuras napisał: Myślicie że rower na spokojnie wytrzyma takie małe wybryki na początek ? Jeśli te wybryki będą w granicach zdrowego rozsądku to wytrzyma. Pytanie jak duże są tam hopy i dropy?
AdrianJuras Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 8 godzin temu, Krys007 napisał: Jeśli te wybryki będą w granicach zdrowego rozsądku to wytrzyma. Pytanie jak duże są tam hopy i dropy? Wydaje mi się że tak maksymalnie 2m w góre można latać
Rekomendowane odpowiedzi