TOMALA72 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Stało się, kupiłem rower z Decathlonu… Szukałem dla syna a chyba kupiłem sobie. Młody odziedziczy Primala, który zostaje w rodzinie😁 Oczywiście chciałem kupić ścieżkowca HT z nowoczesną geometrią, skokiem 120-130, sztywnymi osiami, mocnymi kołami i jak by był jeszcze myk myk to super. No i gdzie za tak niewiele...tylko w Decu:). Rowerek ma dobre koła na osiach boost, RS Sektora, napęd Srama NX 1x11, sztycę TranzX i dożywocie na ramę. Pierwsze wrażenie pozytywne, pojeździmy, zobaczymy😁 Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez TOMALA72 4
evcia_lina Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Fajnie się prezentuje ! Ile dałeś?
TOMALA72 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 4399, - Jak wyjadę w plener to jakieś znośne foty zrobię. Dec lżejszy od Primala i ma efektywniejszy napęd więc pewnie łatwiej będzie dojechać na Bukową Górę - moja najbliższa lokalna miejscówka:) Ogólnie za ta kasę dość dobrze wyposażony i raczej ciężko kupić coś bardziej prestiżowego w tej cenie:) Z słabości to chyba heble, które są raczej przeciętne ale zobaczymy czy dają radę w lesie:) 2
PiotrekGT Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ten rower zawsze mi się podobał, ograniczeniem dla mnie jest ta nieszczęsna rama robiona pod 29 a dla niskich ludzi to lipa Dobry wybór bardzo, rozsądny do bólu można powiedzieć 1
evcia_lina Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Sprzęt mi się bardzo podoba to czekam na foty gdzieś w terenie
PiotrekGT Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Inny rower a znowu kabel ci dynda
TOMALA72 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 8 godzin temu, PiotrekGT napisał: Inny rower a znowu kabel ci dynda To nieuleczalne już jest i będzie mnie prześladować...ale tym razem to fabrycznie, krasnoludki taki jakiś trochę długi do Droppera dały😁 Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez TOMALA72
TOMALA72 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Ostatnio na YT wciągnąłem filmik o Octane One Prone w podobnym kolorku co mój HT i od razu zapragnąłem takie siodełko:) Zakupiłem też błotniczek...niezawodny Dec za 13 zyli:) Chwyty brązowe od NS-a chciałem też kupić ale te, które dał Dec mi leżą więc na razie odpuszczam. Trzeba bardziej pomyśleć o solidniejszych platformach i wydajniejszych hebelkach:) Reszta po kilku próbnych jazdach jest jak najbardziej na plus:) Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez TOMALA72 1
TOMALA72 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 2 minuty temu, PiotrekGT napisał: Co on taki czysty? Wiedziałem...kurde wiedziałem:)))) Ostatnio, tuż przed Świętami jechałem jak zawsze po bułki drogą na skraju lasu bo bezpieczniej, z dala od chodników. Gdy wyleciałem na ścieżkę ujrzałem pewien samochód w nieco jaśniejszym, niebieskim kolorze. Tak mnie ten widok zaskoczył, że postanowiłem się gwałtownie oddalić tą samą drogą na skraju lasu (myk myk się jednak przydaje). Zszokowany faktem, iż nie mogłem kupić bułek, opowiedziałem o tym żonce...no i dostałem szlaban na rower, więc przez całe Święta czyściłem szmatką😁
ahaja Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Dżizas ... jaki on lśniący ... w każdym razie liczymy na szybką poprawę ... dla spokojności po 20.04 😉
Accent_Szaj Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Haha haha hahahaaaaa .Podoba mi się, ale padam ze śmiechu. Naprawdę dla was stopień urąbania roweru świadczy o tym, jaki ktoś jest kozak? Im człowiek starszy, tym mniej interesują go opinie innych. Robi sobie rower, aby był funkcjonalny. Dodaje bagażniki błotniki,nóżki itp itd. A jak mu się nudzi to sobie myję @PiotrekGT to jeszcze rozumie , bo jest jeszcze młody. Ale @TOMALA72 i @ahaja to już za cholerę
TOMALA72 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 14 minut temu, Accent_Szaj napisał: @PiotrekGT to jeszcze rozumie , bo jest jeszcze młody. Ale @TOMALA72 i @ahaja to już za cholerę Kolego...choroba wieku średniego:)
ahaja Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Wiesz, nie dajmy się zwariować w dzisiejszych czasach, trochę luzu potrzeba. Ja swój też mam teraz wyczyszczony bo zmieniłem barwy, ale wyjadę jak się obostrzenia zmniejszą i się choć trochę okurzy ... 😉 bo o błotku nie ma na razie mowy. No Tej, ale jak na krasnoluda to jestem w kwiecie ... u czlowiekow to inaczej jest ...
Accent_Szaj Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) @TOMALA72 ciekawe co mówisz żonie jak wrócisz urąbany 1 godzinę temu, TOMALA72 napisał: opowiedziałem o tym żonce...no i dostałem szlaban na rower, "Bo PiotrekGT i Ahaja się ze mnie śmiał"? Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Accent_Szaj
TOMALA72 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Accent_Szaj napisał: @TOMALA72 ciekawe co mówisz żonie jak wrócisz urąbany Więcej nauczyć musisz się...wtedy sam będziesz wiedział co żonie rzec...
Accent_Szaj Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Hehe ja wiem co mówić,bo nie dostaje szlabanu na rower Bez urazy , mi naprawdę się podoba , że taki czysciutki. Chociaż do zdjęć
PiotrekGT Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Dla mnie to już się stało memem
TOMALA72 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Od razu mówię, że tylko buty przykurzyłem, wnosząc rower do lasu😁
TOMALA72 Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Fabryczne chwyty i pedały wypadły a na ich miejsce wstawiłem gripy Da Bomb i platformy sygnowane przez Dartmoora, w dość niekonwencjonalnym kolorze. Żona mówi, że spieprzyłem nimi cały rower a syn, że są spoko😁 Powoli rozglądam się za hamulcami, które niestety są za słabe... Poza tym rower jest ok. Amortyzator, napęd i koła są na dobrym poziomie, zaskakująco dobrym jak na cenę roweru. Rower dostałem wyregulowany i praktycznie gotowy do jazdy czego nie uświadczyłem w Krossach i Dartmoorze, które również kupowałem w sieci. Myk myk sygnowany przez Decathlon się przydaje i tak naprawdę jest to Tranz x, który jest montowany również w Trekach Roscoe. Tylko te hamulce...nie jest to badziewie i do spokojnej jazdy wystarczą ale jak ktoś będzie chciał zaszaleć na ścieżkach...trzeba wymienić:). Miałem parę rowerów...Krossy, Rometa, Spece, Dartmoora i mogę stwierdzić, że jakość komponentów i montażu jest na bardzo dobrym poziomie. Decathlon dość poważnie podchodzi do rowerów z serii XC i AM, wiedząc że mocno wpływają na wizerunek marki. Ogólnie polecam, jak ktoś nie ma problemu z nazwą na ramie:) Powiem jeszcze, że jak miełem Speca Stumpjumpera ST to na ramie była taka ukryta naklejka "Made in Taiwan" a w tym jest "Made in France"😎 Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez TOMALA72 1
Gość Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Popieram żonęKolor średnio do tego dopasowany ale co kto lubiCzo do mycia roweru brudnosc roweru a większy kozak nie nie sądzę, ale swojego nie myje tylko wycieram lub dmucham sprężarkąGdy był z błota to delikatnie na myjce został opłukany i tyleNie myje często bo źle to wpływa na zawias i łożyska
TOMALA72 Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Młodemu się podobał kolorek więc podmieniłem mu platformy Gianta, które miał w Primalu. Młody jest, życie ma kolorowe to będzie zadowolony😀 Co do dopasowania koloru to pasuje teraz do uszczelki press fitu i gumki do ustawiania sagu na amorze😁 Edytowane 8 Maja 2020 przez TOMALA72
PiotrekGT Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Ja tam nie lubie świecacych kolorkow na ospzecie tylko czorny.
Shake Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Hej, zastanawiam się nad zakupem tego Rockridera. Tomala72, czy możesz mi powiedzieć jak on wypada na tle Primala? Nie chodzi mi o różnice w osprzęcie, to te łatwo zweryfikować czytając specyfikację, ale o feeling czy jakość. Sam nie wiem o co dokładnie pytać bo nie mam wielkiego doświadczenia w wybieraniu rowerów. to w zasadzie ma być mój pierwszy "poważny" rower :)
Rekomendowane odpowiedzi