kamils182 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Dobrą mam wszystko oprócz klamkomanetek nie mogę nic w necie znaleźć .. tak uparłem się na tą ramę lubię ten rower podoba mi się. Jakie klamkomanetek do napędu 3x9 takie żeby szło podłączyć hamulce hydrauliczne... W necie są osobne klamki do hamulca i manetki do zmiany biegów. Jedna oferta to 3x9 z zaciskami z 200 zł od Shimano.
kamils182 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Złożony. Wszystko zrobiłem sam. Pozostały tylko do skrócenia wężyki i odpowietrzyć hamulce co zrobi już mój znajomy który ma serwis rowerowy. Nowe Hamulce mt200 i manetki altus, tarcze 160mm SM-RT66, nowy łańcuch KmC 8.93 nowy suport accent nowa kaseta hg 41 nowe koła Remerx 559x18(przód i tył) na piastach joytech tylna opona Michelin country racer(chwałę sobie na suchym idealne) pancerze i linki. Całość wyszła 1000zl. Manetki udało się kupić taniej używane jak nowe. Pozdrawiam tych co mówili że nie warto a mam lepszy rower jakbym miał kupić za 2 tys. I to moja merry lubię tą gablotę pozdrawiam i dzięki za porady Aaa i nie wydawałem na cuda wianki kupę kasy bo rowerem latam tylko po mieście do pracy i często na jakieś wyprawy rzadko w las ruszam. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez kamils182 1
kamils182 Opublikowano 3 Września 2020 Autor Opublikowano 3 Września 2020 Sorki że tak post pod postem ale tematów wiele i mam problem odebrałem rower od mechanika skrócił mi wężyki odpowietrzyl hamulce no iiii tył żyleta nie mam zastrzezen. Ale przód !!! Masakra odtluscilem tarcze no i nic nie dalo słabo hamują i strasznie ryczą??? Piskiem tego nie nazwę. Wyciaglem okładziny były tłuste spryskalem odtluszczaczem założyłem no i trochę lepiej lecz i tak "ryczą". Czy to wina zatluszczenia okładzin? Są one żywiczne. Czy lepiej kupić nowe czy może przedni hamulec został źle odpowietrzony? Proszę o jakąś poradę żebym wiedział co robić. Pozdrawiam
Accent_Szaj Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 6 godzin temu, kamils182 napisał: Czy to wina zatluszczenia okładzin? Tak. Zrób sobie pkt 1 i 2 z tego poradnika.
kamils182 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Opublikowano 5 Września 2020 W dniu 3.09.2020 o 23:21, Accent_Szaj napisał: Tak. Zrób sobie pkt 1 i 2 z tego poradnika. Pierwszy punkt ogarnięty odtłuszczone preparatem do odtłuszczania hamulców K2 i nic. Może spróbuję opalić te okładziny ale... Lepiej wymienię na nowe dzisiaj trochę padało duża wilgotność i nawet tył lekko popiskiwal. Może polecicie mi jakieś okładziny do mt200? Te co mam to raczej lipa ten przód lipa bo tył jest okej kosa.
Accent_Szaj Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 56 minut temu, kamils182 napisał: Pierwszy punkt ogarnięty odtłuszczone preparatem do odtłuszczania hamulców K2 i nic. Mało tego że nic to będziesz musiał go powtórzyć. Robisz pkt 1 i 2 od razu. Inaczej nie ma sensu. Co do klocków, to mt200 są najbardziej pospolite. Jagwire czerwone,albo A2Z niebieskie
kamils182 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Opublikowano 5 Września 2020 6 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Mało tego że nic to będziesz musiał go powtórzyć. Robisz pkt 1 i 2 od razu. Inaczej nie ma sensu. Co do klocków, to mt200 są najbardziej pospolite. Jagwire czerwone,albo A2Z niebieskie Okej dzięki za podanie modelu. 1 i 2 punkt mam za sobą lekko piszczą jak hamuje. Póki co zostawiam jak się zużyją to wymienie. Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam
zenobek Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 A czy mechanik dostał takie zatłuszczone? Ty je zatłuściłeś? Jeśli to on to reklamacja!
Accent_Szaj Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) W dniu 5.09.2020 o 20:03, kamils182 napisał: Dziękuję za odpowiedzi Spoko W dniu 5.09.2020 o 20:03, kamils182 napisał: lekko piszczą jak hamuje No i super. Zawsze lekko piszczą potem będą ciszej Edytowane 7 Września 2020 przez Accent_Szaj 1
vdcmike Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 Mt200 mają fabrycznie bezproblemowe klocki. Niestety jeśli je zatłuściłeś to śmietnik. Z lepszymi tarczami te hamulce są wręcz niesamowicie skuteczne jak na swoją cenę. 1
kamils182 Opublikowano 7 Września 2020 Autor Opublikowano 7 Września 2020 W dniu 6.09.2020 o 00:00, vdcmike napisał: Mt200 mają fabrycznie bezproblemowe klocki. Niestety jeśli je zatłuściłeś to śmietnik. Z lepszymi tarczami te hamulce są wręcz niesamowicie skuteczne jak na swoją cenę. Zatłuścił mi je mechanik.. ja się nie będę już kłócił o te parę złotych... Sam sobie wymienię na jakieś polmetaliki. Wszystko mam nowe tarcze myślę że też dobre a więc pozostaje kwestia okładzin które pewnie są kiepskiej jakości. Ciągle się mecze z ustawieniem zacisków bo sobie i przód i tył delikatnie ociera. Podziękowałem wszystkim pozdro
Rekomendowane odpowiedzi