Skocz do zawartości

Kands Avangarde 2017 - Król Allegro

Fimala

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano

Czołem :)

Przymierzam się właśnie do takiego Kandsa. Właściwie już zdecydowałem, byłem przymierzyć w rowerowym i rower jest dla mnie wygodny. Mam jednak dylemat, bo przeglądając oferty online trafiłem na dwie wersje - z małymi różnicami w osprzęcie i zastanawiam się czy warto dopłacić do droższej lub czy zostać przy tańszej (która może okazać się lepsza). Wrzucam linki do aukcji,  będzie najmniejsza szansa, że coś przekręcę. Specyfikacja na jednej z aukcji jest nie do końca precyzyjna, ale ktoś obeznany pewnie się połapie.

Wer. 1 tańsza
https://allegro.pl/oferta/kands-avangarde-hydraulika-shimano-alivio-2-x-disc-8321059241
Wer. 2 droższa
https://allegro.pl/oferta/kands-avangarde-grafitowo-seledynowy-mat-rama-19-9588539159

Najbardziej zastanawia mnie czy lepiej wybrać wersję z przerzutkami i manetkami Alivio czy może dopłacić do przerzutek Deore - tutaj manetki to model Altus, a podobno one rządzą nad przerzutkami. Koszt nowych manetek Deore również wydaje się mniejszy niż koszt przerzutek. I jak do tego mają się pozostałe różnice w podzespołach? Prośba o wsparcie :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 29.08.2020 o 21:08, Mondi napisał:

Czołem :)

Przymierzam się właśnie do takiego Kandsa. Właściwie już zdecydowałem, byłem przymierzyć w rowerowym i rower jest dla mnie wygodny. Mam jednak dylemat, bo przeglądając oferty online trafiłem na dwie wersje - z małymi różnicami w osprzęcie i zastanawiam się czy warto dopłacić do droższej lub czy zostać przy tańszej (która może okazać się lepsza). Wrzucam linki do aukcji,  będzie najmniejsza szansa, że coś przekręcę. Specyfikacja na jednej z aukcji jest nie do końca precyzyjna, ale ktoś obeznany pewnie się połapie.

Wer. 1 tańsza
https://allegro.pl/oferta/kands-avangarde-hydraulika-shimano-alivio-2-x-disc-8321059241
Wer. 2 droższa
https://allegro.pl/oferta/kands-avangarde-grafitowo-seledynowy-mat-rama-19-9588539159

Najbardziej zastanawia mnie czy lepiej wybrać wersję z przerzutkami i manetkami Alivio czy może dopłacić do przerzutek Deore - tutaj manetki to model Altus, a podobno one rządzą nad przerzutkami. Koszt nowych manetek Deore również wydaje się mniejszy niż koszt przerzutek. I jak do tego mają się pozostałe różnice w podzespołach? Prośba o wsparcie :)

Cześć,

Wersja na Deore jest nowszym modelem i dlatego jest droższa. Szczerze mówiąc różnica jest znikoma. Brałbym tańszy,a różnice w cenie przeznaczył na zakup dopasowanego do tyłka siodła.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też się nad nim zastanawiałam, ale jednak wybrałam Unibike ;)

Opublikowano

Tak informacyjnie to zakup roweru mam już za sobą. Udało mi się kupić Romet Orkan 5 na pełnym Deore w dobrej cenie ;)

• 2 lata później...
Opublikowano

Siemanko. Odkopuje trochę. Chciałbym zmienić widelec na sztywny. Jaki polecicie? Nie wiem do końca jaki kupić aby pasował. Dzięki! ;)

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Trzy sezony przyniosły w zasadzie pełną modyfikację. Pierwsze również wymieniłem opony i siodło, a potem już poszło. W zasadzie to została mi rama i hamulce mechaniki m375. Na ramę złego słowa nie powiem no może poza wagą bo do lekkich nie należy. Tak patrzę teraz na Twoje fotki to chyba identyczna jest jak w moim Energy trzebabh z bliska porównać różnice w geometrii. Najbardziej pozytywne wrażenia z jazdy przyniósł sztywny przód po wymianie widelca to inny rower. Część ori osprzętu nadal działa w rowerze żony i ma się dobrze. Ogolnie w tej kwocie oferta Kandsa jest chyba najkorzystnejsza. 
Jaki sztywny widelec wybrałeś? Po 5 latach chciałbym wymienić właśnie widelec

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 29.08.2018 o 08:40, Fimala napisał:

W końcu wleciał pierwszy upgrade. Sztywny wideł Mosso M3 pro zamiast fabrycznego kowadła. Różnica pomiędzy sztywnym, a NVXem wynosi ponad 2 kg 😮😮😮. Pozostało jeszcze wyregulować przedni zacisk, ale wczoraj w nocy już nie miałem na to siły. Na montaż również czeka komplet hamulców Avid BB7 road, ale to dopiero jak pojawią się nowe koła w październiku 😁

IMG_20180828_203502.jpg IMG_20180828_202139.jpg IMG_20180829_082148.jpg

Tu kolega wszystko wyjaśnia.