Ivellios Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 Czyli: In'ride 500 - wygląda spoko, cenowo jest podobnie do obecnej ceny tego Eyena (750 vs 800 zł). Choć w opiniach jest kilka przypadków, że się olej wylewał. Ale Decathlon uwzględniał w takich przypadkach reklamacje, więc w sumie może być dobra opcja. Dzięki za pomoc!
choco Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) Cześc, a czy ktoś z was miał taki problem że ten trenażer jest zbyt wąski i nie da rady włożyć roweru ze sztywnymi osiami? Założyłem adapter pod sztywne osie w Treku Domane AL 4 Disc. Ale zwyczajnie nie ma miejsca na szerokość. Nawet jak na maks rokręconej śrubie jakoś to upchnę, to potem nie ma takiej opcji, żeby zacisnąć blokadę klamki. Rozwiązałem to wyrzucając kontrę i wkręcając z drugiej strony, ale mocno mnie zastanawia czy ten rower jest taki "szeroki" po założeniu adapterów? https://ibb.co/TwvhYP8 https://ibb.co/FxdKJ2C https://ibb.co/2hzXRVh https://ibb.co/JHZSj79 Edytowane 15 Października 2020 przez choco
Gość Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 @choco Niestety na to wygląda. Dobrze, że tak sobie z tym poradziłeś. Z uwagi na stan zdrowia nie mogłem kontynuować testów tego trenażera, jednak orientowałem się już w opcji sparowania go ze ZWIFT i zgodnie z moimi przypuszczeniami tej firmy nie ma na liście ZWIFTa. Już przed rokiem skłaniałem się do konkluzji, żeby dopłacić do Btwin 500. W tym roku zdrowo popłynęli z ceną. Niestety nie będę raczej rekomendował zakupu tego urządzenia.
choco Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) A orientujesz się jak duża jest różnica w hałasie i porównanie z jazdy między Eyen fluid a tym btwinem 500? i drugie pytanie. Czy jak wpisałem rower w zacisk trenażera to może to tak stać spięte cały czas? Pamietam żeby po jedzie odkręcić docisk rolki od opony. Edytowane 16 Października 2020 przez choco
Gość Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 A orientujesz się jak duża jest różnica w hałasie i porównanie z jazdy między Eyen fluid a tym btwinem 500? On jest magnetyczny? i drugie pytanie. Czy jak wpisałem rower w zacisk trenażera to może to tak stać spięte cały czas? Pamietam żeby po jedzie odkręcić docisk rolki od opony. 500 też jest olejowy, więc spodziewam się podobnego poziomu hałasu. U mnie trenażer stoi na macie pod pralkę i spisuje się to świetnie. Jeśli rolka nie dotyka opony trenażer idealnie sprawdza się jako stojak na rower i dokładne w ten sposób przechowuję swoją szosę
marrr222 Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) Witam, czy mierzył ktoś poziom hałasu jaki generuje ten trenażer (EYEN Fluid Sport) wraz z szosą na specjalnej oponie do trenażerów? Wydaje mi się, że mój zestaw jest za głośny. 60-65dB w pokoju przy jeździe ok 27km/h. Rower stoi ma macie, żeby niwelowała drgania. Może ktoś odnieść się do tego? Sąsiada jeszcze nie miałem ale i nie chciałbym mieć. Edytowane 12 Listopada 2020 przez marrr222
Gość Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Takie pomiary żeby były wiarygodne muszą być bardzo dokładnie przeprowadzone i nic ci to nie da. Przy patrzę się czy koło zamachowe nie wpada w wibracje. Regularnie sprawdzaj ciśnienie w oponie. To jest stosunkowo cichy trener, jeśli jest sprawny..
marrr222 Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Tak sobie szukam przyczyn głośności i zastanawia mnie czy rolka nie powinna być gładka?
Gość Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Tak sobie szukam przyczyn głośności i zastanawia mnie czy rolka nie powinna być gładka? Powinna
Ivellios Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Hej! Wracam niestety, bo po 2 miesiącach wodzenia mnie za nos przez Decathlon. Okazuje się, że nie tylko tego trenażera InRide 500 nie mają, ale w dodatku twierdzą, że od marca wiedzieli, że nie będzie go już dostępnego. Cały czas słyszałem, że owszem, pojawi się, że będą dostawy. Najpierw połowa października, potem początek listopada. No i jedyne co się pojawiło, to strona nie znalezionego produktu na dawnej stronie inride'a. Jakiś inny trenażer polecicie do tych 800 zł? Wcześniej myślałem o tym Eyen, ale go nie było. Potem polecony inride... teraz nie wiem, w co iść Edytowane 16 Listopada 2020 przez Ivellios
Gość Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 @SzajBajk@zibi_j1 Dzięki wielkie za recenzję tego trenażera! Szybkie pytanie - czy poziom hałasu można porównać do innego znanego trenażera olejowego, czyli Elite Qubo Fluid? 2 przykłady Qubo z YT:
Gość Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Trudno powiedzieć. Przy wyższych prędkościach jest ciszej niż w magnetycznym, a głośniej niż w DD
markow77 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Witam Jestem posiadaczem trenażerowa EYEN Fluid Sport od 2 tygodni. Zastanawiam się jakie i jak robić testy trenażera , np. by określić , zweryfikować moc , sprzedawca szacuje na 1100W Stworzyć jakiś wykres mocy , tak jak np. w kineticu https://www.kurtkinetic.com/kinetic-power-tech Moje pierwsze wrażenia : + jeździ się płynnie + jest cichy , obowiązkowo mata + zajmuje mało miejsca - przechowywanie + szybki montaż - opor jest za słaby ,problemy z utrzymaniem kadencji 96-100 ma dopiero w okolicy prędkości 47-50 Km/h - jazda na stojaka utrudniona , zbyt mały opór zibi_j1 jak twoje testy?
choco Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Mój niestety się zepsuł. Na rolce pojawiły się jeszcze większe wżery niż u kolegi parę postów wyżej. Gwarancja uwzględniona. Zwrot gotówki ze względu na brak towaru. wymieniłem na Btwin Inride 100 Jak dla mnie na plus. Wyglada na lepiej wykonany. Hałas w zasadzie taki sam może nawet lekko ciszej w Btwin.
Administrator SzajBajk Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Administrator Opublikowano 2 Lutego 2021 Podsumowując pytania: Płynność i głośność na dobrym poziomie, w przedziale cenowym 700 - 1000 zł. Faktycznie, jak na razie dwie osoby zgłosiły problem z kołem zamachowym lub rolką (w obu wypadkach reklamacja bezproblemowa). Czy go polecam? Niestety wolałbym nie ryzykować i kupić sprawdzone modele np. Elite. Może nadejdzie druga, ulepszona generacja Eyen'a Fluid?
Vampirella Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 W dniu 1.02.2021 o 09:43, choco napisał: Mój niestety się zepsuł. Na rolce pojawiły się jeszcze większe wżery niż u kolegi parę postów wyżej. Gwarancja uwzględniona. Zwrot gotówki ze względu na brak towaru. wymieniłem na Btwin Inride 100 Jak dla mnie na plus. Wyglada na lepiej wykonany. Hałas w zasadzie taki sam może nawet lekko ciszej w Btwin. Po zakupie eyen fluid i 2 godzinach jazdy na zwykłej oponie szosowej na rolce mam wyraźne gładkie wgłębienie o głębokości 2-3 mm. Uznają reklamację, czy to normalne? To mój pierwszy trenażer, więc stąd moje laickie pytanie.
Administrator SzajBajk Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Administrator Opublikowano 28 Lutego 2021 W dniu 26.02.2021 o 09:53, Vampirella napisał: wyraźne gładkie wgłębienie o głębokości 2-3 mm Powinni uznać. Reklamacje załatwiają raczej rzetelnie.
Rekomendowane odpowiedzi