Skocz do zawartości

Btwin Rockrider ST 540

piotr90p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy montował ktoś fotelik rowerowy do tego modelu? Ale chyba foteliki będą pasować na ten model hmm?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Podepnę się pod temat z pytaniem: czy st540 nadaje się do jazdy w górach? Jakieś delikatne single dla początkujących?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Jak najbardziej, ale bez półmetrowych skoków. Taki Świeradów np. na luzaka.

Opublikowano
5 minut temu, puchatek napisał:

Jak najbardziej, ale bez półmetrowych skoków. Taki Świeradów np. na luzaka.

Dziękuję bardzo za odpowiedź!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 29.02.2020 o 16:42, wova75 napisał:

Padły piasty. Wżery na konusach i bieżniach. Altus też do wymiany (założyłem RD-M4000). Kaseta z plasteliny, po 600km nie przyjęła nowego łańcucha (wymiana na CS-HG400-9). Sugeruję wymianę łańcucha zaraz po zakupie roweru (polecam SRAM PC-951) , wtedy kaseta może wytrzyma dłużej. Opony niemiłosiernie śliskie na mokrym asfalcie. Siodło do 1h jazdy może być. Chwyty też na krótkie dystanse. A i sztyca się rozpadła podczas kamienistego zjazdu, ale to chyba kwestia mojej wagi. DC wymienił mi koła na tańsze ale sztywniejsze i w sumie chyba są lepsze .

Do dzisiaj zrobiłem ponad 5 tys km i jestem zadowolony.  Po małym i tanich zmianach w osprzęcie śmiało można wjechać w trudniejszy teren. Nie brakuje mi przełożeń na podjazdach, nawet na ponad 10% po szutrze. SUNTOUR z przodu w lżejszym terenie jakoś daje radę. Polecam.

Cześć. Mam pytanko, ostatnio jak wymieniałem opony, to po odkręceniu koła, sobie nim trochę podkręciłem i był opór, tz jakby coś haczyło w piaście, to podchodzi pod gwarancję czy oddać to do czyszczenia do Deca? Pozdrawiam.