gorgun Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć Wszystkim, w sezonie zimowym część z nas przesiada się na domowe trenażery. Jeżdżąc w domu zyskałem dwóch wiernych kibiców w wieku 7 i 8 lat. Dodam, że w sezonie letnim przejechaliśmy kilkanaście wyścigów MTB z cyklu Poland Bike Marathon. Można więc powiedzieć, że "coś tam" jeździmy, ale bez szaleństw. Dzieci szybko złapały bakcyla na trenażer i regularnie (3x w tyg.) proszą o trasy na 10-20km. Jako rodzic, widząc ich zamiłowanie, chciałbym pociągnąć temat ale z drugiej strony zastanawiam się czy to jest dla nich zdrowe. Dodam, że mam parkę, chłopca (7) + dziewczynkę (8). Córka jeździ raczej rekreacyjnie ale młodszy syn daje w palnik i potrafi przejechać kilka minut z tętnem 200-205 z uśmiechem na ustach. Czy powinienem im na tym etapie przystopować intensywność i poszukać jakiegoś sensownego treningu dla dziecka? Czy warto zakupić bieliznę? Na ten wiek nie ma dużego wyboru i nie jestem pewny czy takie przykładowe pieluchy to faktycznie kwestia ochrony, wygody czy lansu... Zastanawiałem się czy zapytać jakiegoś trenera dla dzieci ale to tak jakby zapytać sprzedawcę samochodów czy jego samochody są bezpieczne. Proszę dajcie znać co uważacie na ten temat. Szczególnie jak pociągnąć tą pasję w takim wieku i czy bielizna/ inne elementy są tutaj kluczowe? Oczywiście nie pytam o kask i sprawne hamulce. Myślę, że były to też ciekawy temat na odcinek na kanał youtube bo takiego tematu jeszcze nie było. pozdrawiam, Maciek Edytowane 9 Stycznia 2020 przez gorgun
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Bardzo ciekawy temat. Też jestem zainteresowany jakie są opcje.
Mjecio Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Także jestem zainteresowany, może mój 4-letni gnom w końcu zacznie jezdzić, póki co podobaja mu się filmy FR/DH jak skaczą i mówi że też tak chce 1
Rekomendowane odpowiedzi