herodon Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Hejka odkopie trochę temat. Kupił ktoś rower od Savy w ostatnim czasie. Przeczytałem wątki o tym rowerze większość to pozytywne opinie. Lecz od jakiś 3 miesięcy cisza. W grudniu zamierzam kupić ten model: https://www.aliexpress.com/item/32725245274.html?spm=a2g0o.store_home.promotePruductList_6000273966722.1 na stożkach 88mm. Chciałbym jeszcze poznać opinie po dłuższym czasie użytkowania jak się sprawuje.
Andrzej62 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 ja mogę napisać, że sprawuje się jak normalny, solidnie użytkowany rower po przejechaniu 8000 km. Mam ślady zużycia na owijkach, gdzieś lekko zarysowany lakier, ubytki bieżnika opon i nieustajaca chęć kolejnej przejażdżki. Poza tym spoko, jazda, mycie, dopompowanie kół raz na tydzień i jazda...
herodon Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 11 godzin temu, Andrzej62 napisał: ja mogę napisać, że sprawuje się jak normalny, solidnie użytkowany rower po przejechaniu 8000 km. Mam ślady zużycia na owijkach, gdzieś lekko zarysowany lakier, ubytki bieżnika opon i nieustajaca chęć kolejnej przejażdżki. Poza tym spoko, jazda, mycie, dopompowanie kół raz na tydzień i jazda... Dziękuje za opinię Gdybyś miał teraz 2 raz kupić rower w podobnym budżecie nadal zdecydowałbyś się na Save czy może coś innego?
Andrzej62 Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 8 minut temu, herodon napisał: Dziękuje za opinię Gdybyś miał teraz 2 raz kupić rower w podobnym budżecie nadal zdecydowałbyś się na Save czy może coś innego? Mając w zasięgu tego budżetu karbon lub aluminium, zdecydowałbym się ponownie na karbon. Oznacza to, że kupiłbym ponownie Savę. Jestem zadowolony z tego roweru i nie widzę żadnych powodów bym miał zmienić swój wybór. Na pewno nazwy renomowanych firm brzmią i wyglądają na ramie roweru ładnie, ale Sava jak do tej pory w niczym im nie ustępuje. Są rowery o zbliżonym zewnętrznym wyglądzie i gdyby usunąć z nich napisy niejeden specjalista miałby kłopot z ich odróżnieniem 😜. Ciekawym zdania @TEODOR, który jakiś czas temu także stał się posiadaczem tego "rumaka". 1
herodon Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Ciekawi mnie czemu z chin można zamówić na 88mm stożku, a polski dystrybutor tego nie oferuje. Tak samo jest z hamulcami tarczowymi.
Andrzej62 Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Opublikowano 7 Listopada 2020 22 godziny temu, herodon napisał: Ciekawi mnie czemu z chin można zamówić na 88mm stożku, a polski dystrybutor tego nie oferuje. Tak samo jest z hamulcami tarczowymi. Cześć. To pytanie zaś do przedstawiciela SAVA na Polskę @mategawron 😁
mategawron Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Cześć forumowiczom @Andrzej62, dziękuję za oznaczenie w wątku. 🙂 @herodon, rzeczywiście, nie mamy do wyboru kół do wyboru ze stożkiem 50 mm lub 88 mm, tylko 50-ki. Zamówiliśmy 50-ki, bo są bardziej popularne i uniwersalne. Gdybyśmy mieli wprowadzić koła do wyboru to musielibyśmy część modeli przygotować z kołami 50 mm, część z 88 mm - szefowi się to nie kalkuluje, bo tak jak napisałem - klienci częściej szukają stożka 40-50 mm niż 88 mm. Co do modelu z hamulcami tarczowymi - ten rok jest dość dziwny, są mocne braki na rynku części rowerowych, odbija się to na możliwości zdobycia odpowiedniej liczby komponentów, w związku z czym musimy poczekać na następne dostawy. Pozdrawiam Mateusz Gawron, Rowery SAVA 1
Rekomendowane odpowiedzi